Markt updates

Crypto vermogen van Donald Trump blijft groeien

Het lijkt erop dat de voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zijn weg heeft gevonden in de wereld van crypto en blockchain. Zijn cryptoportfolio heeft recentelijk een indrukwekkende mijlpaal bereikt, mede dankzij de stijgende prijzen binnen de cryptowereld. Het blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence identificeerde Trump's wallet in augustus, waardoor zijn cryptobezittingen transparant werden voor het grote publiek.

De samenstelling van Trump’s crypto portfolio

De financiële documenten die in augustus zijn onthuld, tonen aan dat Trump maar liefst $2,8 miljoen aan crypto bezit, voornamelijk afkomstig van royalty’s van zijn succesvolle NFT-collecties. Opvallend is dat het totale bedrag in zijn wallet momenteel net onder de $3,1 miljoen ligt, waarbij Ethereum (ETH) zijn grootste bezitting is.

Trump bezit 1.555 ETH, met een waarde van $2,98 miljoen, naast andere activa zoals 36.157 ether (ETH) en 4.235 polygon (MATIC). De waarde van Trump’s wallet nam de afgelopen week met $200.000 toe, wat resulteerde in een totaal van $2,9 miljoen. Het is echter van belang te benadrukken dat deze cijfers ongerealiseerde winsten vertegenwoordigen; Trump zal pas profiteren van de stijgende prijzen wanneer hij zijn cryptobezittingen verkoopt.

Kritiek en vasthouden van crypto

Ondanks zijn publiekelijke kritiek op Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, heeft Trump nog niet afstand gedaan van zijn aanzienlijke cryptobezittingen. Zijn voortdurende aanwezigheid in de cryptowereld roept vragen op over de mogelijke motieven achter zijn investeringen en zijn houding ten opzichte van digitale activa.

De transparantie die blockchain biedt, maakt het mogelijk Trump’s digitale activiteiten op de voet te volgen. Het is een interessante ontwikkeling dat een publieke figuur met zo’n invloedrijke geschiedenis in de politiek nu ook een speler is geworden in de financiële wereld van cryptocurrency. De komende tijd zal ongetwijfeld meer onthullen over Trump’s rol in deze snel evoluerende markt en de impact ervan op zijn crypto vermogen.