Coins

Polygon

Wat is Polygon (MATIC)?

Polygon (voorheen Matic Network) is het eerste goed gestructureerde, gebruiksvriendelijke platform voor Ethereum-schaalvergroting en infrastructuurontwikkeling. De kerncomponent is Polygon SDK, een modulair, flexibel raamwerk dat het bouwen van meerdere soorten applicaties ondersteunt.

Met behulp van Polygon kan men optimistische rollup-ketens, ZK-rollup-ketens, stand-alone ketens of elk ander soort infra maken dat door de ontwikkelaar wordt vereist.

Polygon transformeert Ethereum effectief in een volwaardig systeem met meerdere ketens (ook bekend als Internet of Blockchains). Dit systeem met meerdere ketens is verwant aan andere zoals Polkadot, Cosmos, Avalanche enz. Met de voordelen van Ethereum’s beveiliging, levendig ecosysteem en openheid.

Het $MATIC-token zal blijven bestaan ​​en zal een steeds belangrijkere rol spelen bij het beveiligen van het systeem en het mogelijk maken van governance.

Polygon (voorheen Matic Network) is een Layer 2-schaaloplossing die wordt ondersteund door Binance en Coinbase. Het project probeert de massale acceptatie van cryptocurrencies te stimuleren. Dit door de problemen van schaalbaarheid op veel blockchains op te lossen.

Plasma Framework

Polygon combineert het Plasma Framework en de proof-of-stake blockchain-architectuur. Het Plasma-framework dat door Polygon wordt gebruikt, zoals voorgesteld door de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, maakt de eenvoudige uitvoering van schaalbare en autonome slimme contracten mogelijk.

Er verandert niets voor het bestaande ecosysteem dat is gebouwd op de Plasma-POS-keten. Met Polygon worden nieuwe functies gebouwd rond de bestaande bewezen technologie om de mogelijkheid uit te breiden om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van het ontwikkelaarsecosysteem. Polygon zal de kerntechnologie blijven ontwikkelen, zodat deze kan worden opgeschaald naar een groter ecosysteem.

Polygon kan bogen op maximaal 65.000 transacties per seconde op een enkele zijketen, samen met een respectabele blokbevestigingstijd van minder dan twee seconden. Het raamwerk maakt het ook mogelijk om wereldwijd beschikbare gedecentraliseerde financiële applicaties te creëren op een enkele fundamentele blockchain.

Het Plasma-framework geeft Polygon het potentieel om een ​​onbeperkt aantal gedecentraliseerde applicaties op hun infrastructuur te huisvesten zonder de normale nadelen te ervaren die vaak voorkomen bij proof-of-work blockchains. Tot nu toe heeft Polygon meer dan 50 DApps aangetrokken tot zijn PoS-beveiligde Ethereum-zijketen.

MATIC, de native tokens van Polygon, is een ERC-20-token dat draait op de Ethereum-blockchain. De tokens worden gebruikt voor betalingsdiensten op Polygon en als verrekeningsvaluta tussen gebruikers die binnen het Polygon-ecosysteem opereren. De transactiekosten op Polygon-zijketens worden ook betaald in MATIC-tokens.

Wie zijn de grondleggers van Polygon?

Polygon (voorheen Matic Network) werd gelanceerd in oktober 2017. Polygon is mede opgericht door Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun, twee ervaren blockchain-ontwikkelaars en een bedrijfsadviseur.

Voordat het Polygon-team in 2019 naar zijn netwerk verhuisde, leverde het een grote bijdrage aan het Ethereum-ecosysteem. Het team werkte aan de implementatie van de Plasma MVP, het WalletConnect-protocol en de veelgebruikte Dagger-engine voor gebeurtenismeldingen op Ethereum.

Het team bestond uit medeoprichter van Polygon, Jaynti Kanani. Jaynti, een full-stack ontwikkelaar en blockchain-ingenieur, is momenteel de CEO van Polygon.

Jaynti speelde een integrale rol bij de implementatie van Web3, Plasma en het WalletConnect-protocol op Ethereum. Voorafgaand aan zijn betrokkenheid bij blockchain werkte Jaynti als datawetenschapper bij Housing.com.

Sandeep Nailwal, mede-oprichter en chief operations officer van Polygon, is een blockchain-programmeur en ondernemer. Voordat hij samen Polygon (voorheen Matic) oprichtte, was Sandeep CEO van Scopeweaver en Chief Technical Officer van Welspun Group.

Anurag Arjun is de enige niet-programmerende medeoprichter van Polygon. Als productmanager heeft hij gewerkt bij IRIS Business, SNL Financial, Dexter Consultancy en Cognizant Technologies.

Wat maakt Polygon uniek?

Polygon wordt zelf beschreven als een Layer 2-schaaloplossing, wat betekent dat het project niet snel probeert de huidige basis-blockchainlaag te upgraden. Het project richt zich op het verminderen van de complexiteit van schaalbaarheid en instant blockchain-transacties.

Het project gebruikt een aangepaste versie van het Plasma-framework dat is gebouwd op proof-of-stake checkpoints die door de hoofdketen van Ethereum lopen. Deze unieke technologie stelt elke sidechain op Polygon in staat om tot 65.536 transacties per blok te realiseren.

Commercieel zijn de zijketens van Polygon structureel ontworpen om een ​​verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen te ondersteunen die beschikbaar zijn in het Ethereum-ecosysteem.

Hoewel Polygon momenteel alleen Ethereum-basechain ondersteunt, is het netwerk van plan de ondersteuning voor extra basechains uit te breiden, op basis van suggesties van de gemeenschap en consensus. Dit zou van Polygon een interoperabel gedecentraliseerd Layer 2 blockchain-platform maken

Polygoon (MATIC) London Hard Fork en EIP-1559-upgrade

Polygon heeft aangekondigd dat de langverwachte London Hard Fork en Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-upgrade live zal gaan op het mainnet op 18 januari 2022. De upgrade zal de manier waarop het vergoedingsmechanisme werkt op het Ethereum-netwerk volledig veranderen – het elimineert de eerste -prijsveiling als het belangrijkste mechanisme voor het berekenen van vergoedingen en gebruikt in plaats daarvan een basisvergoeding die wordt verbrand in plaats van naar mijnwerkers te worden gestuurd. Hoewel het de transactiekosten niet verlaagt, maakt het het wel stabieler, waardoor gebruikers de kosten beter kunnen inschatten en teveel betalen kunnen verminderen.

Aangezien MATIC-tokens echter worden verbrand als basisvergoedingen – en MATIC heeft een vast aanbod van 10 miljard tokens – zal dit een deflatoir effect hebben op het digitale activum. Het kernteam van Polygon voorspelde een jaarlijkse MATIC-verbranding van 0,27% van het totale aanbod van het token – ongeveer 27 miljoen tokens. Deze deflatoire druk zal hoogstwaarschijnlijk het meest ten goede komen aan validators en delegators, aangezien beloningen voor het verwerken van transacties op Polygon worden uitgedrukt in MATIC. Bovendien wordt het basistarief automatisch verhoogd zodra het blok vol is, wat resulteert in minder spamtransacties en minder netwerkcongestie. De London Hard Fork van Ethereum mainnet ging live op 5 augustus 2021.

Polygoonnetwerk Koolstofneutraliteit

Het project is een van de vele blockchains die koolstofneutraliteit bereiken. Dat initiatief maakt deel uit van Polygon’s Green Manifesto, dat zich wil richten op duurzame ontwikkeling voor blockchain. Polygon heeft $ 20 miljoen toegezegd voor verschillende gemeenschapsinitiatieven om Web3-technologie te gebruiken om een ​​duurzame toekomst voor iedereen op te bouwen. Dat omvat ook het focussen op nieuwe oplossingen voor on-chain carbon credit pensionering.

Via een samenwerking met KlimaDAO kocht Polygon voor $ 400.000 aan koolstofkredieten. Die credits vertegenwoordigen bijna 90.000 ton CO2-uitstoot. De tokens zijn buiten gebruik gesteld via KlimaDAO’s offset-aggregatortool, met BCT- en MCO2-koolstofcredits gemaakt op basis van offsets die zijn gecertificeerd onder de Verified Carbon Standard.

KlimaDAO is een gedecentraliseerd collectief van milieuactivisten, ondernemers en ontwikkelaars die de koolstofmarkt willen moderniseren door middel van on-chain-technologie.

Bovendien analyseerden KlimaDAO en Offsetra de energievoetafdruk van Polygon’s netwerk om emissie-hotspots te bepalen en een overtuigende mitigatiebenadering te vinden. Dat omvat het kijken naar emissies van hardware voor uitzetknooppunten, het energieverbruik van uitzetoperaties en meer,

CO2-neutraal worden is de eerste stap voor Polygon op weg naar duurzaamheid. Hoewel het netwerk afhankelijk is van proof-of-stake, veel energiezuiniger dan proof-of-work, blijft het netwerk een impact hebben op het milieu. Dat geldt voor zowel Polygon-only activiteit als de native smart contracts die interactie hebben met de Ethereum-blockchain.

Polygon en KlimaDAO hebben ook koolstofkredieten van verschillende netwerkeigen projecten stopgezet, waaronder het Bull Run Forest Conservation Project, het Ghani Solar Power Project, Moss.Earth en het windenergieproject in Jaibhim, India.

Hoeveel MATIC tokens zijn er in omloop?

MATIC-tokens worden maandelijks vrijgegeven. MATIC heeft momenteel een circulerende voorraad van 4.877.830.774 MATIC-tokens en een maximale voorraad van 10.000.000.000 MATIC-tokens.

Bij de eerste onderhandse verkoop in 2017 werd 3,8 procent van de maximale voorraad van MATIC uitgegeven. Bij de lanceringsverkoop van april 2019 werd nog eens 19 procent van het totale aanbod verkocht. De MATIC-prijs was $ 0,00263 per token en er werd $ 5 miljoen gegenereerd.

De resterende MATIC-tokens worden als volgt verdeeld:

  • Teamfiches: 16 procent van de totale voorraad.
  • Adviseurstokens: 4 procent van het totale aanbod.
  • Network Operations-tokens: 12 procent van het totale aanbod.
  • Foundation-tokens: 21,86 procent van de totale voorraad.
  • Ecosysteemtokens: 23,33 procent van het totale aanbod.

Volgens het releaseschema zullen alle tokens tegen december 2022 worden vrijgegeven.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Als Layer 2-oplossing die gebruikmaakt van een netwerk van proof-of-stake-validators voor activabeveiliging, is staking een integraal onderdeel van het ecosysteem. Validators op het netwerk zetten hun MATIC-tokens in als onderpand om deel uit te maken van het PoS-consensusmechanisme van het netwerk en ontvangen in ruil daarvoor MATIC-tokens.

Leden van het netwerk die geen validator willen worden, kunnen hun MATIC-tokens delegeren aan een andere validator, maar zullen nog steeds deelnemen aan hun staking-proces en staking-beloningen verdienen.

Naast de proof-of-stake checkpointing gebruikt block producers op de block producer laag om een ​​hogere mate van decentralisatie te bereiken. Deze blokproducenten geven finaliteit aan de hoofdketens met behulp van checkpoints en fraudebestendige mechanismen.