Kennisbank

Binance ontkent beschuldigingen van wanbeheer

Binance app logo

Binance, het grootste crypto exchange platform heeft gereageerd op de beschuldiging van persbureau Reuters. Volgens het bureau zou de exchange het geld van klanten mengen met het eigen geld. Het platform ontkent echter de geruchten over het wanbeheer van het geld van klanten.

Reuters beweerde in een rapport dat Binance Amerikaanse bankregelgevingen had geschonden. De regelgevingen vereisen dat het geld van klanten gescheiden wordt gehouden. Het rapport beweerde dat de uitwisseling in 2020 en 2021 de bedrijfsinkomsten vermengde met klantgelden en dat de versmelting dagelijks plaatsvond.

Reuters haalde drie insiders aan met kennis van de financiën van de crypto exchange. Zij beweerde verder dat de meerderheid van de vermeningen had plaatsgevonden op rekening bij de nu failliete Silvergate Bank, met een bedrag van miljarden.

Volgens het rapport zou er geld van klanten naar het Silvergate account, Key Vision Development. Een in Seychellen gevestigd bedrijf, wat is opgericht door Binance CEO Changpeng Zhao. Binance zou naar verluidt Silvergate hebben geïnformeerd dat de primaire functie van het Key Vision account het innen van dollarbijdragen door niet-Amerikaanse klanten.

Verder beweerde het rapport dat een ander op Silvergate gebaseerd account werd gebruikt om geld om te zetten in het aan de dollar gekoppelde token Binance USD. Dit acccount was gekoppeld aan de Binance CEO’s Cayman-firma. Echter is er in rapport genoteerd dat er geen bewijs is gevonden dat Binance klanten geld kwijt zijn geraakt/afgenomen.

Binance reageert

De exchange nam Twitter tot zich om te reageren op het rapport van Reuters. Patrick Hillmann noemde het rapport 1000 woorden complottheorieën. De Binance-manager legde uit dat de hele claim van Reuter is gebaseerd op op stortingen gebaseerde USD-munten van gebruikers. Hier kochtte gebruikers een stablecoin die door Paxos kon worden ingewisseld, wat expliciet op de pagina werd vermeld.

Solana, hoofd strategie Austin Federa, vroeg zich af waarom Hillmann niet specifiek de beweringen over fondsenwerving weerlegde, waarop de exchange manager beweerde dat de beurs deze kwestie meerdere keren heeft aangepakt.