Kennisbank

Binance CEO ontkent geschatte vermogen van 28 miljard (CZ)

CZ

Volgens diverse media zou Binance CEO Changpeng Zhao - ookwel bekend als CZ - één van de grootverdieners zijn in de cryptowereld. Zo zou zijn vermogen geschat worden op 28 miljard dollar. Echter claimt CZ dat dit absoluut niet klopt, volgens hem zou hij nog geen eens in bezit zijn van de helft.

CZ reageert op Twitter

Op 27 april liet de Binance CEO zichzelf horen op Twitter. Volgens CZ zou Bloomberg’s recentelijke finance rich list inacurate informatie vertellen over zijn vermogen. Volgens Bloomberg zou CZ binnen het rijtje in de top 3 staan met een vermogen van 28.2 miljard dollar.

Zhao tweette als volgt ” Nummers volledig fout. Ik heb lang niet zoveel geld. Begrijp niet waarom zij dit doen.

Opmerkelijk is dat de CEO zijn tweet begon met “4”. Zou hiermee geduid worden op plek 4 binnen het rijtje? Dit zou betekenen dat CZ op het rijtje zou moeten staan tussen Dan Gilbert ($19.4 miljard) en Uday Kotak ($13 miljard).

Vertegenwoordiging van de industrie

Dit is echter niet Zhao’s eerste reactie op grote mainstreet bronnen. Zo heeft hij meerdere keren Forbes en Bloomberg rapporten bestempeld als FUD, of angst, onzekerheid en twijfel.

Eind februari reageerde de Binance CEO op een Forbes artikel. Het artikel beweerde dat Binance doorging met een “backroom maneuver” vergelijkbaar met FTX. Volgens CZ zou Forbes geen idee hebben hoe een beurs werkt. En ook met Bloomberg heeft Zhao een verleden. De CEO zou onkende een bloomberg rapport. Hierin werd beweerd dat Binance overwoog de banden met de Amerikaanse zakenpartners te verbreken.