Kennisbank

Wat is de metaverse?

Metaverse VR

Je zult het vast wel al vaker gehoord hebben, Metaverse is op dit moment helemaal hot. Metaverse wordt al door velen het gamen van de toekomt genoemd!

Wat is Metaverse?

Met een Metaverse kunnen gebruikers deelnemen aan een virtuele game. Het wordt aangedreven door blockchain en NFT’s, hierdoor werd het mogelijk om volledig eigendom te hebben van een digitaal activum. Metaverse kan een 3D zijn, maar ook een volledig virtual reality (VR) game. Met blockchain-technologie kunt u digitale activa bezitten en hun eigendom cryptografisch verifiëren. Het zorgt er zonder twijfel voor dat de illustraties, in-game items, digitale tickets en nog veel meer echt alleen van jou zijn. Het eigendom van deze activa wordt vastgelegd in een gedecentraliseerd peer-to-peer grootboek dat niet onderworpen is aan een gecentraliseerde autoriteit zoals een overheid of een bank. Elke Metaverse heeft zijn eigen cryptocoin.

Waarom zijn Metaverse tokens belangrijk?

Metaversecoins zijn belangrijk voor gebruikers vanwege de volgende redenen:

  • Decentralisatie: Veel elementen van de blockchain zijn gebouwd op blockchain-technologie, en geen enkele entiteit kan de ruimte bezitten. De gebruikers van de Metaverse crypto hebben de macht om beslissingen te maken.
  • Gebruikerscontrole: Sommige Metaverse platformen geven gebruikers controle over de game, hierdoor kunnen ze de game updaten en veranderen via een stemsysteem.
  • Waarde in de echte wereld: Metaverse gebruikt digitale valuta en is daarom verbonden met de grote crypto economie. Gebruikers kunnen digitale valuta op NFT-marktplaatsen for echt geld.
  • Bevestigbare herkomst: Aangezien NFT’s op de blockchain worden geslagen, zijn hun oorsprong en eigendom duidelijk vastgesteld omdat elke NFT uniek is. Gebruikers kunnen ook zien wie de NFT voor hen bezat, aangezien alle transacties worden geregistreerd.

5 interessante Metacoins

1 . Apecoin (APE)

ApeCoin is een gedecentraliseerd project geïnspireerd door het Bored Ape Yacht Club-project van Yuga Labs.

Het is een ERC-20 governance- en utility-token. Binnen het APE-ecosysteem maakt en stimuleert de token een ​​gedecentraliseerd gemeenschapsgebouw in de voorhoede van web3. De tokenhouders besturen zichzelf via het gedecentraliseerde bestuurskader dat de ApeCoin DAO beheert en stemmen over hoe het ApeCoin DAO Ecosystem Fund moet worden gebruikt. De APE Foundation beheert voorstellen die zijn overeengekomen door tokenhouders.

Lees hier meer over Apecoin

 

2 . Axie Infinity Coin (AXS)

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en wordt beheerd door zijn spelers.

De game is een van de pioniers van het Play-to-Earn (P2E)-concept. Hierbij verdienen gamers crypto en NFT’s door middel van spelactiviteiten. Als onderdeel van de online game nemen gebruikers deel aan turn-based gevechten, maar het belangrijkste verschil is dat gamers controle hebben over hun personages, percelen, hulpbronnen en andere in-game items van het universum. De game is dus een open digitaal universum, waar de economie wordt gecontroleerd door zijn spelers.

Lees hier meer over Axie Infinity

3 . Decentraland (MANA)

Via Decentraland kunnen gebruikers content en applicaties creëren, ervaren en er geld mee verdienen. In deze virtuele wereld kopen gebruikers percelen waar ze later op kunnen navigeren, erop kunnen bouwen en geld mee kunnen verdienen.

Lees hier meer over Decentraland

4 . The Sandbox (SAND)

The Sandbox is een op blockchain gebaseerde virtuele wereld waarmee gebruikers digitale activa in de vorm van een game kunnen creëren, bouwen, kopen en verkopen. Door de krachten van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en non-fungible tokens (NFT’s) te combineren, creëert de Sandbox een gedecentraliseerd platform voor een bloeiende gaming-gemeenschap.

Lees hier meer over The Sandbox

5 . Illuvium (ILV)

Illuvium is een fantasie vechtspel in een open wereld, gebouwd op de Ethereum-blockchain. Vaak aangeprezen als de eerste AAA-game op Ethereum, lijkt Illuvium een bron van entertainment te bieden. Dit bieden ze aan zowel casual gamers als hardcore DeFi-fans door middel van een reeks verzamel- en ruilfuncties.

De game is een fusie tussen een verkenningsgame in de open wereld en een PVP-vechtgame. Spelers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de uitgestrekte gamewereld of het opbouwen van hun team van krachtige beesten.

lees hier meer over Illuvium