Markt updates

Hoe veel winst maakte de gemiddelde crypto belegger in 2023?

Cryptocurrency heeft de afgelopen jaren de wereld van investeringen en financiën stormenderhand veroverd. Voor velen zijn digitale activa zoals Bitcoin, Ethereum en andere altcoins een nieuwe manier geworden om hun portefeuille te diversifiëren en mogelijk aanzienlijke winsten te behalen. Maar hoe hebben cryptobeleggers het in 2023 eigenlijk gedaan?

Gemiddelde winst van bijna $900 per persoon

Uit gegevens geanalyseerd door CoinLedger, een toonaangevend platform voor het volgen van cryptotransacties, blijkt dat de gemiddelde crypto-belegger in 2023 bijna $900 winst boekte. Deze analyse was gebaseerd op data van maar liefst 500.000 gebruikers, wat een representatief beeld geeft van de markttendensen.

Het specifieke bedrag dat werd verzilverd, bedroeg gemiddeld $887,60 per persoon. Dit toont aan dat, ondanks de volatiliteit en risico’s die gepaard gaan met cryptocurrency-investeringen, velen toch aanzienlijke rendementen hebben behaald gedurende het jaar.

Opmerkelijke verschuivingen en trends

Een interessant aspect van de bevindingen is de vergelijking met het voorgaande jaar. In 2022 leden crypto-investeerders gemiddeld een verlies van $7.102. Dit duidt op een opmerkelijke ommekeer in de prestaties van cryptobeleggingen tussen de twee opeenvolgende jaren.

Ethereum (ETH), een van de meest prominente cryptocurrencies, was een van de digitale activa waarop het meeste verlies werd geleden. Dit onderstreept de volatiliteit van de markt en benadrukt het belang van gedegen onderzoek en risicobeheer bij het beleggen in cryptocurrency.

Mogelijke heropleving van de crypto markt

David Kemmerer, CEO van CoinLedger, beschouwt de verschuiving van verlies naar winst als een positief teken voor de crypto-markt. Hij interpreteert deze trend als een mogelijke heropleving van de sector na de uitdagende periode die werd gekenmerkt door de ‘crypto winter’ van 2022.

Grote spelers zoals FTX en Terra (LUNA) werden zwaar getroffen tijdens deze moeilijke periode, terwijl de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency kelderde van ongeveer $3 biljoen naar minder dan $1 biljoen tussen eind 2021 en eind 2022.

De opleving van de markt in 2023 werd deels aangewakkerd door gebeurtenissen zoals de bankcrisis in de Verenigde Staten en de hype rondom Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s). Deze gebeurtenissen creëerden een positieve atmosfeer rondom cryptocurrency en stimuleerden investeringen.

Het herstel van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency naar ongeveer $1,7 biljoen bevestigt de veerkracht van de sector en onderstreept het feit dat crypto-activa steeds meer worden erkend als een waardevolle aanvulling op traditionele investeringsportefeuilles.

2023 heeft een interessant jaar in de wereld van cryptocurrency laten zien, met cryptobeleggers die gemiddeld aanzienlijke winsten hebben geboekt na een moeilijke periode in 2022. Deze bevindingen benadrukken niet alleen de volatiliteit en risico’s van de markt, maar ook de potentieel lucratieve kansen die crypto-investeringen kunnen bieden voor degenen die bereid zijn om de uitdagingen aan te gaan.

Bovenkant formulier