Markt updates

Frankfurt Stock Exchange zet in op crypto: ‘Horizon 2026’ plan onthuld

Deutsche Börse, eigenaar van de Frankfurt Stock Exchange, heeft cryptocurrency opgenomen in haar strategische prioriteiten in het "Horizon 2026" rapport. Deze opvallende zet geeft aan dat traditionele financiële instellingen steeds meer de potentie van de cryptowereld erkennen.

De uitbreiding van Deutsche Börse in de digitale wereld

Met de toenemende interesse in de financiële wereld van cryptocurrency, zet Deutsche Börse ambitieus in op het uitbreiden van haar leidende positie in digitale platforms voor zowel bestaande als nieuwe activaklassen. Het “Horizon 2026” rapport legt de focus op het versnellen van de ontwikkeling van de D7 digitale effectenregistratie, die wordt aangedreven door blockchain-technologie. Deze stap illustreert de groeiende erkenning van de waarde van gedecentraliseerde en veilige systemen binnen de traditionele financiële wereld.

Frankfurt Stock Exchange: digitaal handelsplatform voor beleggers

Een van de meest opvallende initiatieven in het “Horizon 2026” plan is de lancering van een handelsplatform voor digitale activa door de Frankfurt Stock Exchange. Dit platform richt zich specifiek op institutionele beleggers en zal dienen als een centrale hub voor tokenisatie, handel, afwikkeling en bewaaroplossingen voor effecten, alternatieve activa en cryptocurrencies. Deze zet onderstreept niet alleen het groeiende belang van digitale activa, maar ook de toenemende acceptatie ervan binnen de bredere financiële gemeenschap.

Europese trend: meer beurzen omarmen crypto

Deutsche Börse is niet de enige Europese beurs die de potentie van cryptocurrency erkent. In april 2022 begon Boerse Stuttgart, de op één na grootste beurs van Duitsland, met het aanbieden van cryptocurrency-handel. Ook de London Stock Exchange Group heeft plannen aangekondigd om clearingdiensten te bieden voor op de Amerikaanse dollar gebaseerde cash-gereguleerde Bitcoin-indexfutures en optiecontracten vanaf 2024. De lijst van digitale beleggingsproducten groeit gestaag, met Deutsche Börse Xetra die in 2021 het Litecoin Exchange Traded Product van de in Londen gevestigde ETC Group heeft genoteerd.

De recente ontwikkelingen op de Frankfurt Stock Exchange weerspiegelen de evolutie van de traditionele financiële sector, waarbij steeds meer beurzen zich openstellen voor de mogelijkheden die cryptocurrency en blockchain-technologie bieden. Het “Horizon 2026” plan van Deutsche Börse markeert een belangrijke mijlpaal in deze verschuiving, en het lijkt erop dat we in de komende jaren nog veel meer innovaties en acceptatie van digitale activa kunnen verwachten binnen de financiële wereld.