Markt updates

Disney komt met crypto platform op Apple en Android

Recentelijk heeft Disney, het wereldwijde entertainmentconglomeraat, aangekondigd dat het de crypto-wereld betreedt door een partnerschap aan te gaan met Dapper Labs. Samen willen ze een non-fungible token (NFT) platform lanceren met de naam 'Disney Pinnacle.' Deze zet markeert een boeiende ontwikkeling waarbij de magie van Disney wordt gecombineerd met de innovatie van blockchain-technologie.

Disney Pinnacle: een sociaal gedreven verzamelervaring

Het aankomende platform, Disney Pinnacle genaamd, heeft als doel om een sociaal gedreven verzamelervaring te bieden door middel van blockchain-technologie. Dapper Labs, bekend van de Flow blockchain, heeft de lancering aangekondigd in een blogpost. Het bedrijf staat ook achter succesvolle blockchain-games zoals CryptoKitties en NBA Topshot. Met Disney Pinnacle willen ze de aanwezigheid van Disney in de digitale activa-sector versterken.

Op het platform kunnen gebruikers iconische personages uit de animatiefilms van Disney, evenals personages uit Pixar en Star Wars, verzamelen en verhandelen als ‘digitale pins.’ Deze digitale pins worden als NFTs op de Flow blockchain vastgelegd en zijn bedoeld om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het verzamelen van memorabilia.

Lancering en toekomstplannen

Disney Pinnacle zal later dit jaar worden gelanceerd op de Apple App Store, Google Play Store en het web. Op dit moment heeft de officiële pagina alleen een landingspagina waar gebruikers zich kunnen aanmelden voor de wachtlijst. Volgens Roham Gharegozlou, de CEO van Dapper Labs, is Disney Pinnacle een nieuw product dat vanaf de basis is ontworpen om lessen uit het verleden te integreren, waardoor fans wereldwijd dynamische pins op hun telefoons kunnen verzamelen en veilig kunnen handelen.

De samenwerking tussen Disney en Dapper Labs bouwt voort op eerdere stappen van Disney in de wereld van crypto. Eerder in het jaar bracht het bedrijf een gelimiteerde NFT-serie uit van digitale Star Wars-speelgoedfiguren. Hoewel Disney eerder plannen had om het metaverse te verkennen, werd de metaverse-divisie eerder dit jaar stopgezet als onderdeel van een bredere herstructureringsstrategie om kosten te besparen en werknemers te ontslaan.

Met Disney Pinnacle lijkt Disney een nieuwe en opwindende stap te zetten in de wereld van digitale verzamelobjecten en non-fungible tokens. Voor cryptoliefhebbers biedt dit platform de mogelijkheid om hun favoriete Disney-personages op een innovatieve manier te verzamelen en te verhandelen. De lancering later dit jaar zal ongetwijfeld veel aandacht trekken, aangezien Disney zijn wereld van verhalen en personages verbindt met de revolutionaire mogelijkheden van blockchain-technologie. Het lijkt erop dat de betovering van Disney nu ook de cryptowereld heeft bereikt.