Markt updates

De eerste blockchain studentenvereniging is een feit

In september 2023 werd de Students Blockchain Association Netherlands (SBAN) opgericht, een mijlpaal in de wereld van cryptocurrency voor studenten in Nederland. Deze vereniging, voortgekomen uit een idee dat in januari 2023 bij studenten Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel ontstond, heeft als missie om kennis over blockchain-technologie te delen en te verspreiden onder studenten van verschillende disciplines.

Streven naar kennisdeling en samenwerking

SBAN staat niet alleen voor het verspreiden van kennis, maar ook voor het samenbrengen van studenten met verschillende achtergronden om gezamenlijk meer te leren over blockchain. Dit streven naar kennisdeling en samenwerking is cruciaal in een tijdperk waarin blockchain-technologie een steeds prominentere rol begint te spelen in diverse sectoren. Door studenten van verschillende disciplines samen te brengen, wil SBAN een vruchtbare bodem creëren voor innovatie en samenwerking op het gebied van blockchain.

Verbinden met de blockchainbranche en praktische toepassingen

Een van de kernaspecten van SBAN is het verbinden van studenten met de blockchainbranche. Dit betekent niet alleen het uitnodigen van experts en professionals uit de industrie voor lezingen en workshops, maar ook het creëren van kansen voor studenten om stages te vinden en netwerken op te bouwen binnen de blockchain-sector. SBAN fungeert als een brug tussen de academische wereld en de praktische toepassingen van blockchain-technologie in het bedrijfsleven.

Het bestuur van SBAN, bestaande uit Rodrigo van Asseldonk, Vince van Hoesel, Lars Huntjens en Ha Linh Ngo, zet zich in om de vereniging verder te laten groeien en haar doelstellingen te verwezenlijken. Met zeven actieve verenigingen verspreid over Nederland en een groeiend aantal leden, heeft SBAN al een significante impact op de studentengemeenschap.

Leden van SBAN genieten van exclusieve voordelen, waaronder toegang tot blockchain-evenementen en workshops die worden georganiseerd in samenwerking met toonaangevende bedrijven en organisaties in de blockchain-branche. Bovendien heeft SBAN onlangs een NFT-marktplaats gelanceerd en werkt het aan de ontwikkeling van een gedecentraliseerde app (dApp) als communicatieplatform voor haar leden.

SBAN staat open voor nieuwe leden en partnerschappen. Als jij geïnteresseerd bent in blockchain-technologie en een bijdrage wilt leveren aan de groei van de blockchain-community onder studenten in Nederland, dan is SBAN de juiste plek voor jou. Sluit je aan bij SBAN en maak deel uit van een bloeiende gemeenschap die zich inzet voor het verkennen en benutten van de mogelijkheden van blockchain-technologie.