Markt updates

Crypto wedmarkt: gaat Snoop Dogg wel of niet door met roken?

Snoop Dogg, de wereldberoemde rapper en cannabisliefhebber, heeft onlangs aangekondigd te stoppen met het roken van wiet. Deze opmerkelijke bekendmaking heeft niet alleen de aandacht getrokken van zijn fans, maar ook opvallend genoeg bij de cryptoliefhebbers. Het nieuws heeft namelijk geleid tot de opening van een wedmarkt op Polymarket, waar cryptoliefhebbers kunnen wedden of Snoop Dogg zijn belofte om in 2023 geen wiet meer te roken zal nakomen.

De opkomst van de crypto wedmarkt

De wedmarkt op Polymarket, getiteld “Zal Snoop in 2023 weer wiet roken?”, biedt deelnemers de mogelijkheid om hun geld in te zetten op de vraag of Snoop Dogg zijn belofte zal houden. De looptijd van de weddenschap strekt zich uit tot middernacht op oudejaarsavond, wat de spanning gedurende het hele jaar hoog zal houden. Hoewel de wedmarkt aanvankelijk niet veel aandacht trok, blijkt uit de orderboeken dat de interesse gestaag toeneemt.

Op een gegeven moment bereikte de verwachting dat Snoop zijn belofte zou breken 73%, maar momenteel lijkt het merendeel van de wedders vertrouwen te hebben in de rapper. Maar liefst 64% voorspelt dat hij in 2023 geen wiet zal roken. Deze ontwikkeling maakt de wedmarkt niet alleen een boeiende gokgelegenheid, maar werpt ook interessante vragen op over de interpretatie van Snoop Dogg’s toezegging.

Onduidelijkheid in de belofte

De duidelijkheid van Snoop’s belofte blijft namelijk onzeker, omdat het niet duidelijk is of zijn toewijding om “te stoppen met roken” alle vormen van cannabisgebruik omvat. Polymarket specificeert de weddenschap alleen in termen van “roken,” waardoor het onduidelijk is of Snoop Dogg volledig zal afzien van het gebruik van cannabis in welke vorm dan ook. Deze nuance voegt een extra laag van complexiteit toe aan de weddenschap en houdt de spanning onder de cryptoliefhebbers hoog.

Snoop Dogg en zijn band met crypto

Opmerkelijk is dat Snoop Dogg, naast zijn bekendheid in de muziek- en entertainmentwereld, ook betrokken is bij de crypto-gemeenschap. Hij heeft samengewerkt met projecten zoals Cardano (ADA) en heeft zelfs een album uitgebracht op de blockchain als non-fungible tokens (NFT’s). Daarnaast heeft hij verschillende collecties gelanceerd, waaronder de Snoop Dogg Passport, waarmee fans exclusieve toegang krijgen tot content, merchandise, ticketverkoop, afspeellijsten en kunst.

De interesse van Snoop Dogg in digitale goederen sluit aan bij zijn overtuiging dat dit de toekomst is, waarbij hij andere kunstenaars aanmoedigt om te innoveren in de digitale ruimte. Deze betrokkenheid in de crypto-wereld voegt een extra dimensie toe aan de wedmarkt, omdat het laat zien dat Snoop Dogg niet alleen een populaire artiest is, maar ook een speler in de zich ontwikkelende wereld van cryptocurrency.

Al met al blijft de vraag of Snoop Dogg in 2023 wel of niet weer wiet zal roken een intrigerend onderwerp, niet alleen voor zijn fans maar ook voor degenen die geïnteresseerd zijn in de financiële aspecten van de cryptowereld. De wedmarkt op Polymarket zal ongetwijfeld tot het einde van het jaar de aandacht blijven trekken.