Coins

Yearn.finance

Yearn.finance is een aggregatorservice voor investeerders in gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Wat is Yearn.Finance (YFI)?

Yearn.finance gebruikt automatisering om hen in staat te stellen de winst uit opbrengstlandbouw te maximaliseren.

Het doel is om de steeds groter wordende DeFi-ruimte te vereenvoudigen voor investeerders die niet technisch ingesteld zijn of die op een minder toegewijde manier willen communiceren dan serieuze handelaren.

De service, voorheen bekend als iEarn, werd gelanceerd in februari 2020 en heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt toen nieuwe producten debuteerden en ontwikkelaars het in-house token YFI uitbrachten.

Wie zijn de oprichters van Yearn.Finance?

Yearn.finance is het geesteskind van Andre Cronje. Na het verlaten van het iEarn-project in februari 2020, keerde Cronje terug om toezicht te houden op een wedergeboorte. Dit gebeurde met nieuwe tools die opkwamen. YFI live ging in juli.

Sindsdien is het fortuin gekeerd, met activa onder de totale vergrendelde waarde die eind september 2020 iets meer dan $ 1 miljard bedragen.

Cronje heeft een lange carrière in cryptocurrency en is met name synoniem geworden met DeFi. Hij heeft ook functies bij het slimme contractecosysteem Fantom en CryptoBriefing. Een bron die zich toelegt op initial coin offerings (ICO’s) en cryptomedia.

Hoeveel YFI tokens zijn er in omloop?

Yearn.finance in-house token YFI heeft een vaste voorraad van 30.000 munten. Er was geen premine bij de lancering in juli 2020 en ontwikkelaars ontvingen geen startgeld. Het totale aanbod bij de lancering was 0 YFI.

Sindsdien is het grootste deel van het afgetopte aanbod in omloop gekomen. Het succes van het token wordt weerspiegeld in de hoogste prijs ooit van $ 41.000, die het medio september 2020 bereikte. YFI was ook de eerste cryptocurrency die meer waard werd dan Bitcoin (BTC) per eenheid.

Gebruikers van yearn.finance verdienen YFI door liquiditeit te bieden, terwijl tokenbezit bestuursprivileges dicteert.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Gebruikers van Yearn.finance lopen een groot risico om geld te verliezen dankzij snel veranderende marktomstandigheden en opportunistische entiteiten die proberen te profiteren van minder ervaren deelnemers.

Cronje zelf heeft getracht de transparantie over de herkomst van het platform te behouden, waarbij hij opmerkte dat zelfs na code-audits niet kon worden gegarandeerd dat yearn.finance 100% veilig was. DeFi brengt inherente risico’s met zich mee.