Coins

VeThor Token

Het VeThor-token is een VIP-180-standaardtoken, dat de kosten vertegenwoordigt van het gebruik van de VeChainThor-blockchain. Het primaire doel is om processen en transacties op de blockchain te vergemakkelijken, en het vertegenwoordigt in wezen de slimme contractlaag van het netwerk.

Wat is VeThor Token (VTHO)?

VeThor Token is een van de twee tokens die worden gebruikt door de openbare blockchain van VeChainThor. VeChain werd voor het eerst gelanceerd in 2015, maar onderging in 2018 een zwaar rebrandingproces. Hoewel VeChain Token (VET) het native token voor het platform is, speelt VeThor Token (VTHO) een essentiële rol in de algehele functionaliteit van de blockchain.

Wie zijn de oprichters van VeThor Token?

Sunny Lu is de oprichter en CEO van VeChain. Zijn professionele carrière nam verschillende grote wendingen. In 2009 trad Sunny Lu in dienst als IT-manager van Bacardi China. Een jaar later richtte hij zijn aandacht op de modewereld en werd hij Chief Technical Officer voor Louis Vuitton China. In 2014 stapte hij over naar de IT-sector van het bedrijf en werd hij de CIO van de Chinese divisie.

Een jaar later, in 2015, werd het idee voor VeChain geboren en richtte Sunny Lu het bedrijf op. Aanvankelijk was VeChain een dochteronderneming van een van de grootste krachtpatsers in de Chinese blockchain-industrie: Bitse. Later scheidde Sunny Lu zich af van Bitse en werd VeChain een eigen onderneming. In 2018 onderging het bedrijf een aanzienlijk rebrandingproces, wat resulteerde in de creatie van de VeChainThor-blockchain en het VeThor-token.

Wat maakt VeThor-token uniek?

VeThor Token (VTHO) is uniek vanwege het feit dat het een VIP-180 Standard token is. Terwijl VeChain Token (VET) fungeert als het primaire token voor waardeoverdracht, is VTHO een onlosmakelijk onderdeel van de werking van VeChainThor. Het bi-token-ontwerp van de blockchain stelt handelaren in staat om met beide tokens deel te nemen, waardoor hun betrokkenheid bij het project wordt gediversifieerd.

De VeChainThor-blockchain biedt hogere verwerkingssnelheden en een open source-ontwerp, waardoor ontwikkelaars hun inspanningen kunnen bundelen. Daarnaast heeft VeChainThor metatransactiefuncties ontwikkeld waarmee deelnemers multi-party betalingen en multi-task transacties kunnen organiseren. Door deze veelzijdigheid kunnen zakelijke gebruikers van alle niveaus profiteren van blockchain-mogelijkheden. Bovendien profiteert het VeChainThor-netwerk van het dual token-ontwerp, omdat transacties en slimme contracten worden uitgevoerd dankzij het VTHO-token, dat niet direct gerelateerd is aan de marktwaarde van VET.

Hoeveel VTHO tokens zijn er in omloop?

Interessant aan het VTHO-token is dat het direct is afgeleid van het VET-token. Om transacties op de VeChainThor-blockchain te kunnen verwerken, wordt voor elke VET-token die aan het blok wordt toegevoegd een deel van een VTHO-token aangemaakt. In essentie betekent dit dat er per VET per blok 0,00000005VTHO wordt gegenereerd.

De maximale VET-voorraad is 86.712.634.466 tokens. Hiervan vertegenwoordigt ongeveer 74% het momenteel beschikbare aanbod, of bijna 64.315.576.989. Het VTHO-aanbod is beduidend lager met 31.946.532.533 tokens.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het VeChainThor netwerk is gebaseerd op een consensusmechanisme voor proof-of-author (PoA), waardoor transacties sneller kunnen worden gevalideerd. Niet alleen dat, de basis van de blockchain wordt sterk beïnvloed door de Ethereum Virtual Machine (EMV) en maakt gebruik van enkele van de belangrijkste concepten die door de Ethereum-blockchain worden gebruikt. VeChainThor is niet gebouwd op Ethereum, maar is zijn eigen afzonderlijke blockchain.

De PoA-consensus is afhankelijk van goedkeuring van een Authority Masternode (AM), die is geselecteerd door de VeChain Foundation. Autoriteit Masternodes moeten hun identiteit bekendmaken en hun reputatie opbouwen voordat de VeChain Foundation ze goedkeurt als validator. Zowel VET- als VTHO-tokens zijn een speciale klasse van ERC-20-munten, wat betekent dat ze veelzijdig zijn en kunnen worden opgeslagen in een aantal warme en koude cryptocurrency-portefeuilles.