Coins

VeChain

VeChain (VET) is een veelzijdig L1 smart contract-platform op ondernemingsniveau.

Wat is VeChain (VET)?

VeChain begon in 2015 als een particuliere consoritiumketen. Ook werkte ze samen met een groot aantal ondernemingen om toepassingen van blockchain te verkennen. VeChain zou hun overgang naar openbare blockchain in 2017 beginnen met de ERC-20-token VEN, voordat ze in 2018 een eigen mainnet lanceerden met behulp van de ticker VET.

Het platform streeft ernaar gedistribueerde governance en Internet of Things (IoT)-technologieën te gebruiken om een ecosysteem te creëren. Dit ecosysteem lost grote datahindernissen op voor meerdere wereldwijde industrieën, medisch tot energie, voedsel, drank, duurzaamheid en SDG-doelen. Door gebruik te maken van de kracht van betrouwbare gegevens, bouwt VeChain de digitale ruggengraat die ten grondslag zal liggen aan de vierde industriële revolutie, die real-time en betrouwbare uitwisseling van gegevens tussen veel deelnemers vereist.

Het platform gebruikt twee tokens, VET en VTHO, om waarde te beheren en te creëren op basis van de openbare VeChainThor-blockchain. VET genereert VTHO en fungeert als waardeopslag en waardeoverdrachtsmedium. VTHO wordt gebruikt om GAS-kosten te betalen, waardoor de noodzaak VET te besteden bij het schrijven van gegevens wordt gescheiden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kosten van het gebruik van het netwerk stabiel kunnen worden gehouden. Dit door bepaalde variabelen aan te passen, zoals de hoeveelheid VTHO die nodig is om een ​​transactie te bedienen, of door de VTHO-generatiesnelheid te verhogen. Dergelijke acties vereisen eerst stemmen van alle belanghebbenden.

VeChain heeft een enorm verbeterde efficiëntie, traceerbaarheid en transparantie kunnen aantonen in datasporen, toeleveringsketens en binnen nieuwe soorten ecosystemen. Denk hierbij aan San Marino die zich richten op onder andere de SDG’s van de VN.

Wie zijn de oprichters van VeChain?

VeChain is het product van maker en medeoprichter Sunny Lu, een IT-manager die voorheen CIO was van Louis Vuitton China.

Lu is sindsdien een bekende naam geworden binnen de cryptocurrency-industrie. Hij heeft de aandacht gevestigd op het vermogen van blockchain-technologie om met name transparantie op te lossen, met het argument dat het “vertrouwensvrije” ondernemings-/bedrijfsstructuren kan creëren die niet lijden onder informatiecorruptie dankzij nauwe samenwerking met belangrijke auditing-/certificeringsadviseurs zoals PriceWaterhouseCoopers en DNV die de datakwaliteit verifiëren en industriële processen certificeren.

Medeoprichter Jay Zhang, die leiding geeft aan de wereldwijde bedrijfsstructuur, governance en financieel beheer van VeChain, werkte eerder voor zowel Deloitte als PriceWaterhouseCoopers op het gebied van financiën en risicobeheer.

VeChain, oorspronkelijk begonnen in 2015, is een van de oudste toegewijde slimme contractplatforms op de markt, met weerspiegeld prestige onder zakelijke klanten.

Wat maakt VeChain uniek?

VeChain bestaat om traditionele bedrijfsmodellen te verstoren en staat vooral bekend om zijn werk in de toeleveringsketen, een sector die in de afgelopen decennia weinig is veranderd. Zijn werk bij het bieden van een gedecentraliseerde vertrouwenslaag voor ecosystemen met meerdere partijen heeft al grote successen geboekt bij spraakmakende klanten en overheidsinstanties.

Het gebruik van transparante technologie zonder enig zwak punt of controle zorgt voor meer veiligheid, efficiëntie en gemak bij het volgen van allerlei soorten gegevens, terwijl de kosten worden verlaagd door betrouwbare automatisering via slimme contracten. Koolstof, toeleveringsketen, internationale logistiek, gestimuleerde ecosystemen, autopaspoorten en meer profiteren allemaal enorm van de digitalisering van vertrouwen en samenwerking die het mogelijk maakt.

Het platform van VeChain heeft dan ook een zeer grote aantrekkingskracht op veel verschillende opdrachtgevers van opdrachtgevers en branches.

In de officiële literatuur van VeChain wordt opgemerkt dat zijn unieke propositie ligt in de opstelling met twee tokens naast transformatieve protocollen zoals ‘vergoedingsdelegatie’ en het one-stop ‘ToolChain’-platform dat betekent dat crypto-waakzame bedrijven in fiat kunnen betalen voor VeChain’s Blockchain-as-a -service, terwijl slimme contracten de gasbetalingskosten afhandelen, waardoor een probleemloos gebruik van het netwerk wordt gegarandeerd, zelfs in strikte jurisdicties.

Hoe werkt VeChain?

VeChain-ID’s zijn een cruciaal onderdeel van de VeChain-blockchain. Aan een product wordt een unieke identificatiecode toegewezen. Sensoren worden gebruikt om elke stap van een toeleveringsketen te volgen. Hierdoor ontstaat voor alle partijen een veilige omgeving en worden bewegingsgegevens gedocumenteerd en geverifieerd.

Het algemene idee van VeChain is om een ​​manier te bieden om de authenticiteit en kwaliteit van echte producten te bepalen, en om fraude te voorkomen. Het platform probeert belanghebbenden uitgebreide informatie te bieden over producten en bedrijfsprocessen, waardoor de markttransparantie wordt vergroot en de internationale handel eerlijker en efficiënter wordt. De lijst met VeChain-klanten bevat al grote bedrijven zoals BMW, LVMH en Walmart.

Met VeChain-software kunnen enterprise-ontwikkelaars dApps maken en uitvoeren. Daarom kunnen bedrijven dankzij de blockchain van VeChain dApps toepassen en een hoger niveau van diensten en goederen aanbieden. Het project maakt ook gebruik van eigen oplossingen en ontwikkelingen, waaronder ToolChain, My StoryTool, de VeChainThor-blockchain en Internet of Things (IoT)-technologie om processen te vergemakkelijken.

Hoeveel VET tokens zijn er in omloop?

VeChain heeft twee eigen tokens: VeChain (VET) en VeThor (VTHO). Beschreven als een uniek aanbod voor een dergelijk platform, is het dual-token-systeem ontworpen om prijsfluctuaties en netwerkcongestie te voorkomen.

VET is het token dat wordt gebruikt voor transacties en andere activiteiten, terwijl VTHO vergoedingen betaalt en dus fungeert als een “gastoken”, vergelijkbaar met hoe gas functioneert voor Ethereum (ETH) -transacties.

VET-houders genereren automatisch een klein bedrag aan passief inkomen in het VTHO, terwijl 70% van het VTHO dat gebruikt wordt in een VET-betaling wordt vernietigd.

VTHO wordt gegenereerd op basis van VET-holdings, terwijl VET zelf een maximale vaste voorraad heeft van 86.712.634.466 tokens.

Op het moment van schrijven (12-07-2021) zijn er volgens VeChainStats 66.760.741.299 tokens in omloop.

Hoe is het netwerk beveiligd?

VeChain is een Proof of Authority token, dat relatief weinig rekenkracht vereist om netwerkbeveiliging te bereiken. Dit in vergelijking met een protocol zoals Bitcoin. Een recent CTI-rapport toonde aan dat de jaarlijkse koolstofvoetafdruk van VeChain ongelooflijk klein is. Met slechts 2,4% van de uitstoot van het minen van een enkele Bitcoin, waardoor PoA een ongelooflijk efficiënt consensusmechanisme is voor het beveiligen van het netwerk.

Bewijs van autoriteit is een proces waarbij masternode-operators met autoriteit worden geselecteerd door een onafhankelijke stuurgroep, waardoor ze ‘autorisatie’ krijgen om een ​​masternode te runnen. Dit model is met name aantrekkelijk voor ondernemingen die zekerheid willen hebben over de integriteit en kwaliteit van de validators die het netwerk beheren, en zekerheid willen dat slechte actoren indien nodig kunnen worden verwijderd