Coins

Utrust

Wat is Utrust (UTK)?

Utrust (UTK) is ontworpen om een ​​oplossing te bieden voor de problemen die resulteren in een lage bruikbaarheid van cryptocurrency als betaalmiddel, met name de onderontwikkelde transactiebeveiliging van betalingsplatforms en relatief hoge kosten.

Het belangrijkste doel van het platform is om een ​​systeem te bouwen dat snelle en naadloze cryptotransacties tegen lagere kosten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen verkopers een groot publiek van cryptohouders bereiken.

Het platform stelt kopers in staat om veilige aankopen te doen, terwijl het ook een optie biedt voor terugbetalingen en verkopers beschermt tegen de hoge volatiliteit van de cryptomarkt.

Utrust streeft naar een betrouwbaarder betalingsplatform door de beste eigenschappen van blockchain en traditionele fiat-systemen te combineren.

Wie zijn de oprichters van Utrust?

Nuno Correia is medeoprichter van Utrust en voorzitter van de raad van bestuur. Correia werkt sinds 2011 in de cryptocurrency-industrie en heeft verschillende B2C-bedrijven opgericht. Hij heeft een achtergrond in marketing en recht.

Roberto Machado is mede-oprichter, bestuurslid en CPO van Utrust. Voorafgaand aan Utrust heeft Machado gewerkt met internationale bedrijven, zoals Uphold, AT&T en Airtel.

Filipe Castro is medeoprichter, bestuurslid en CCO van Utrust. Castro heeft een graad in informatica van de Universiteit van Porto. Voor Utrust was hij betrokken bij het ontwikkelen van softwaregerelateerde oplossingen.

Wat maakt Utrust uniek?

Een van de ernstigste problemen van cryptocurrency is prijsvolatiliteit. Utrust streeft ernaar zowel kopers als verkopers te beschermen tegen de gevolgen ervan door de verkopers te beschermen tegen marktvolatiliteit en de kopers een terugbetalingsoptie te bieden.

Totdat een gekocht product door de koper is ontvangen, beveiligt Utrust de transactie, treedt op als bemiddelaar en zorgt voor het succes van de transactie.

Cryptocurrency-gebruikers hebben de neiging om meer dan één portemonnee te gebruiken en uit te wisselen voor het beheer van hun crypto-activa. Utrust streeft ernaar deze complexiteit te verminderen door zijn eigen native wallet te introduceren waarmee gebruikers snelle en veilige transacties kunnen doen. Deze mobiele portemonnee ondersteunt zowel on- als off-chain betalingen. Bovendien stelt het gebruikers in staat cryptocurrencies om te zetten in fiat om prijsvolatiliteit te helpen compenseren.

Hoeveel UTK tokens zijn er in omloop?

Van de maximale voorraad van 500 miljoen UTK zijn er vanaf februari 2021 450 miljoen munten in omloop. De resterende 50 miljoen munten zijn vergrendeld tot 2022 om de gevolgen van inflatie en prijsgroei te verminderen.

Ongeveer 2,35% van het circulerende aanbod, of 10.591.181 UTK, is beschikbaar in orderboeken voor aankoop.

UTK is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Om UTK op te slaan en te ontvangen, moet een gebruiker daarom een ​​ETH-adres hebben.

Hoe is het netwerk beveiligd?

UTK is een op ERC20 gebaseerd token en wordt dus beveiligd door het onderliggende netwerk van de Ethereum-blockchain.

Het netwerk werkt ook samen met Pundi X, dat gebruik maakt van de XPOS-technologie om de veiligheid van de klant te verbeteren.