Coins

TomoChain

Wat is TomoChain (TOMO)?

TomoChain (TOMO), uitgebracht in december 2018, is een project dat probeert de schaalbaarheid van de Ethereum (ETH) blockchain te verbeteren. Dit wordt voornamelijk gedaan door de capaciteit voor transacties per seconde (TPS) te vergroten.

Het uiteindelijke doel van het project is om een ​​blockchain-infrastructuur voor DApps te bouwen en de integratie en beveiliging te verbeteren. De oplossing van het netwerk is om slimme contractschaalbaarheid aan te bieden, een taak die vereist dat wordt opgelost hoe de blockchain een groter aantal transacties per seconde aankan, waardoor het nut van de slimme contracten voor real-world use cases en toepassingen exponentieel toeneemt.

Wie zijn de oprichters van TomoChain?

Het project is opgericht door Long Vuong, die ook de CEO is van TomoChain Pte. Ltd.

Daarvoor was hij CEO van CityMe en medeoprichter en projectleider van de NEM (XEM) blockchain bij Alternative Blockchain. Hij is een expert op het gebied van blockchain en economie. In het verleden was hij adviseur van een aantal blockchain-projecten.

Wat maakt TomoChain uniek?

TomoChain heeft een reeks unieke functies, zoals de consensus over het bewijs van autoriteit, het masternode-systeem, 2-secondenbevestiging, bijna onbestaande transactiekosten, ingebouwd uitwisselingsprotocol, ICO slimme contractsjablonen, API-ondersteuning voor tokenverzekeringen en integraties en cross-chain transactie functioneren zonder enige kosten tussen Ethereum en TomoChain.

Het TomoChain-mainnet werd gelanceerd in 2018 en omvatte Proof-of-Stake-stemmen. De overstap naar masternodes maakte van TOMO een muntbare valuta, en deze masternodes nemen deel aan zowel het maken als verifiëren van de blokken. Ze worden gecompenseerd voor het onderhouden van het netwerk met geslagen TOMO.

Als een gebruiker een masternode-kandidaat wil worden, moet hij 50.000 TOMO storten. Masternodes mogen uiteindelijk aftreden, maar de gedeponeerde TOMO blijft vergrendeld voor 1.296.000 blokken nadat het aftreden is afgegeven. Zodra een gebruiker een masternode-kandidaat wordt, moet hij een van de 150 beste gestemde kandidaten worden. Als ze worden gekozen, ontvangen ze TOMO-beloningen in verhouding tot het aantal blokken dat ze weten te ondertekenen.

Als zodanig biedt TomoChain een schaalbare blockchain die sneller kan zijn en lagere kosten heeft. TomoChain heeft een breed scala aan use-cases.

TomoChain biedt een algemeen blockchain-platform dat transacties met bijna nul kosten en directe bevestiging mogelijk maakt, een proof-of-stake-keten, staking als kiezer en het runnen van een masternode.

Het biedt ook het TomoZ- of Zero Friction-protocol waarmee tokenhouders transactiekosten kunnen betalen in een token naar keuze. Andere diensten die worden aangeboden door TomoChain zijn Tomox en Relayers, een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol waarmee bedrijven gedecentraliseerde uitwisselingen en landingsplatforms kunnen maken. TomoP is een privacyprotocol dat is ontwikkeld op TomoChain om veilige en onvindbare transacties mogelijk te maken.

Hoeveel TOMO tokens zijn er in omloop?

TOMO heeft een circulerend aanbod van 80.540.663 tokens en er zijn geen maximale leveringsgegevens beschikbaar vanaf februari 2021.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk heeft een proof-of-stake stemconsensus. Hierdoor is het een schaalbare openbare blockchain waar elk Ethereum smart contract kan worden uitgevoerd met directe transactiebevestigingen. De Tomo-applicatie was een van de eerste apps gebouwd op de TomoChain en is een gedecentraliseerd social media platform gericht op kennisdeling.