Coins

The Sandbox

Wat is The Sandbox (SAND)?

The Sandbox, gelanceerd in 2011 door Pixowl, is een op blockchain gebaseerde virtuele wereld waarmee gebruikers digitale activa in de vorm van een game kunnen creëren, bouwen, kopen en verkopen. Door de krachten van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en non-fungible tokens (NFT’s) te combineren, creëert de Sandbox een gedecentraliseerd platform voor een bloeiende gaminggemeenschap.

Volgens de officiële whitepaper is de belangrijkste missie van het Sandbox-platform het succesvol introduceren van blockchain-technologie in mainstream gaming. Het platform richt zich op het faciliteren van een creatief ‘play-to-earn’-model, waarmee gebruikers tegelijkertijd zowel makers als gamers kunnen zijn. De Sandbox maakt gebruik van de kracht van blockchain-technologie door de SAND-utility-token te introduceren, die transacties op het platform mogelijk maakt.

Wie zijn de oprichters van The Sandbox?

Arthur Madrid is medeoprichter en CEO van Pixowl, en hij is een van de drijvende krachten achter The Sandbox. Hij studeerde in 2000 af met een graad in economie aan de Université Paris Dauphine. Madrid’s professionele carrière begon als consultant voor Eurogroup Consulting France, maar hij vond al snel zijn ondernemersgeest. In 2001 richtte hij 1-Click Media op, dat later werd gekocht door Ipercast.

Sebastien Borget is ook medeoprichter bij Pixowl en fungeert als COO van het bedrijf. Hij studeerde in 2007 af met een graad in computersysteemnetwerken en telecommunicatie aan het Institut national des Télécommunications. Zijn professionele carrière begon als projectleider voor 1-Click Media, en sindsdien vormen Arthur Madrid en Sebastien Borget een ondernemersduo. Ze richtten Pixowl op in 2011 en werken voortdurend samen aan projecten.

Het Sandbox Play-to-Earn-model

Het dynamische spel is ontwikkeld volgens het Play-to-Earn (P2E) businessmodel. Het stelt spelers in staat deel te nemen aan de in-game economie, bij te dragen en voordelen te ontvangen in de vorm van digitale activa (cryptocurrencies en NFT’s). Zo creëren spelers constant waardevolle items die op de marktplaats kunnen worden verkocht. De game ontketent niet alleen de creativiteit van gebruikers van over de hele wereld, maar stelt hen ook in staat om het universum vorm te geven met NFT’s.

De Sandbox bouwt een gedecentraliseerd digitaal platform voor een groeiende gaminggemeenschap, waarbij gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en niet-fungibele tokens (NFT’s) worden gecombineerd. In zijn universum kunnen gebruikers de rol spelen van zowel makers als spelers.

De Sandbox-producten

De Sandbox metaverse bestaat uit drie producten. Game Maker is een set tools waarmee gebruikers 3D-games op hun LAND kunnen maken en testen met behulp van ASSETS. Het programma maakt het mogelijk om spelelementen, zoals omgevingen of personages, en NFT’s te bewerken zonder dat geavanceerde programmeervaardigheden nodig zijn.

VoxEdit is gratis software voor platformgebruikers. De applicatie is ontwikkeld voor 3D-voxelmodellering en het maken van NFT’s. Voxels zijn 3D-pixels die kunnen worden bewerkt en gevormd via Voxel Editor. De VoxEdit-tool biedt spelers de mogelijkheid om avatar-georiënteerde uitrusting te maken, zoals kleding, wapens en huisdieren. Het wordt ook gebruikt om items te genereren voor interactie op het Sandbox-platform. Virtuele items kunnen worden verdiend als NFT’s, namelijk verplaatst van VoxEdit naar The Sandbox Marketplace, omgezet in ASSETS en vervolgens verkocht. Alle transacties worden geïmplementeerd in $SAND.

De Sandbox Marketplace is gelanceerd in het voorjaar van 2021. Het platform is een NFT-marktplaats waar spelers hun NFT-creaties (ASSETS) kunnen uploaden, vrijgeven en verkopen met SAND-tokens. Het InterPlanetary File System (IPFS) wordt gebruikt om alle informatie over ASSETS op te slaan.

Wat maakt The Sandbox uniek?

The Sandbox is een uniek platform omdat het blockchain-technologie introduceert in de wereld van gaming. De game-industrie is een enorme onaangeboorde markt als het gaat om de acceptatie van blockchain-technologie, en Pixowl zag dat in 2011. Door een universum te creëren waar gamers op blockchain gebaseerde activa kunnen creëren en verzamelen, wil de Sandbox een revolutie teweegbrengen in de markt. Het maakt een niche voor zichzelf op de wereldmarkt van gaming.

Door te focussen op user-generated content creëert de Sandbox een metaverse van betrokken spelers die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het platform. Niet alleen dat, door de introductie van het SAND-token bevordert de Sandbox gedecentraliseerd bestuur en kunnen gebruikers hun mening en ideeën over de ontwikkeling van het project delen. Dankzij de evoluerende technologie wordt gedecentraliseerd bestuur een must-have in op blockchain gebaseerde projecten.

Het bedrijf begon met een knal en kreeg steun en investeringen van tal van grote namen in de game-industrie. Deze omvatten merken als Atari, Helix en CryptoKitties.

De native tokens van The Sandbox

De Sandbox heeft verschillende soorten native tokens voor interactie met het platform. SAND is een in-game valuta en een ERC-20-token, wat betekent dat houders beloningen kunnen opslaan en verdienen voor het vasthouden. SAND is een utility-token en is daarom essentieel voor de implementatie en het faciliteren van alle soorten transacties op het platform. Bovendien is SAND een governance-token, de houders ervan kunnen via de DAO op wijzigingen stemmen. SAND-tokens kunnen worden gebruikt om virtuele percelen te kopen, om deel te nemen aan NFT’s en om privileges te ontvangen.

LAND is een token van het NFT-type, of digitaal vastgoedelement, dat een ERC-721 niet-fungibele tokenstandaard gebruikt die is uitgegeven op Ethereum. Met LAND kunnen gebruikers geld verdienen met hun game-ervaring. Spelers kunnen LAND kopen voor $SAND of $ETH via Public Sales, The Sandbox Marketplace en andere NFT-platforms.

ACTIVA zijn in-game objecten, of NFT’s, die door gebruikers zelf zijn gemaakt. Voxel-modellen worden gemaakt met VoxEdit en verhandeld in The Sandbox Marketplace.

Hoeveel SAND tokens zijn er in omloop?

Er is een maximale en totale voorraad van 3.000.000.000 SAND-tokens. Momenteel zijn er ongeveer 680.266.194 SAND-tokens in actieve omloop, wat neerkomt op 23% van het totale beschikbare aanbod vanaf maart 2021.

Van de totale symbolische voorraad werd ongeveer 25,82% gereserveerd in een bedrijfsreserve. Nog eens 17,18% werd toegewezen voor de zaadverkoop van het token. De oprichters en teamleden hebben ongeveer 31% van de totale tokenvoorraad onder hen verdeeld. Ongeveer 12% van het totale aanbod werd gereserveerd voor een speciale Binance Launchpad Sale, en nog eens 10% werd besteed als beloning aan adviseurs van het project.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Omdat de virtuele wereld van Sandbox bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd, wordt deze beveiligd door het proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Het SAND-token is een ERC-20-token in de standaardversie, wat betekent dat eigenaren het kunnen inzetten en kunnen profiteren van staking-beloningen.

In tegenstelling tot het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme dat wordt gebruikt door de Bitcoin-blockchain, heeft PoS geen enorme hoeveelheden elektrische of rekenkracht nodig om transacties te valideren. Het vertrouwt op belanghebbenden met de grootste belangen in SAND-tokens. Het PoS-consensusmechanisme maakt veel verschillende toepassingen mogelijk en zorgt toch voor de veiligheid van ingezette fondsen.