Coins

Terra

Wat is Terra 2.0 (LUNA2)?

Terra 2.0 (LUNA2) is een openbaar blockchain-protocol dat is voortgekomen uit Terra Classic. Terra Classic is de thuisbasis van de algoritmische stablecoin TerraClassicUSD (UST). Het is nu omgedoopt tot LUNC-token met onderpand UST, dat crashte tijdens een bankrun in mei 2022. Dat devalueerde LUNA tot vrijwel nul en veroorzaakte een lancering van een nieuwe keten – resulterend in Terra Classic en Terra. Lees hier een volledig overzicht van de Terra-crash.

De ontwikkeling van Terra Classic gelanceerd in januari 2018 en de blockchain gelanceerd in april 2019. Het probeerde de prijsstabiliteit en brede acceptatie van fiat-valuta’s te combineren met de censuurweerstand van Bitcoin (BTC) en snelle en betaalbare afwikkelingen aan te bieden via zijn UST stablecoin . Terra Classic bood stablecoins aan die gekoppeld waren aan de Amerikaanse dollar, de Zuid-Koreaanse won, de Mongoolse tugrik en de speciale trekkingsrechten van het Internationaal Monetair Fonds.

De nieuwe blockchain zet de erfenis van Terra Classic voort zonder de UST stablecoin. Het zal blijven bouwen met de hulp van de LUNA-gemeenschap genaamd “LUNAtics” en de UX en UI van wereldklasse ontwikkelen die Terra Classic op zijn hoogtepunt naar de tweede plaats bracht in Total Value Locked (TVL). Veel DApps zijn overeengekomen om naar Terra te migreren om hun functionaliteit voort te zetten.

Wie zijn de oprichters van Terra?

De blockchain is in januari 2018 opgericht door Daniel Shin en Do Kwon. De twee bedachten het project als een manier om de snelle acceptatie van blockchain-technologie en cryptocurrency te stimuleren door zich te concentreren op prijsstabiliteit en bruikbaarheid. Kwon nam de functie van CEO van Terraform Labs, het bedrijf achter de blockchain, op zich.

Voordat hij Terra ontwikkelde, was Shin mede-oprichter en leider van Ticket Monster, ook wel bekend als TMON, een groot Zuid-Koreaans e-commerceplatform. Later was hij medeoprichter van Fast Track Asia, een start-upincubator die samenwerkt met ondernemers om volledig functionele bedrijven op te bouwen.

Kwon was eerder oprichter en CEO van Anyfi, een startup die gedecentraliseerde draadloze mesh-netwerkoplossingen levert. Hij heeft ook gewerkt als software-engineer voor Microsoft en Apple.

Na de ineenstorting van Terra Classic vaardigde Do Kwon een revivalplan uit dat uiteindelijk leidde tot de harde vork van Terra Classic en Terra. Hij kreeg kritiek op zijn plannen van Binance-oprichter Changpeng Zhao en Vitalik Buterin, evenals van ontevreden UST-investeerders. Zijn voorstel werd door de gemeenschap goedgekeurd en Terra Classic werd op 27 mei 2022 hard gevorkt in zijn nieuwe Terra-blockchain.

Wat maakt Terra 2.0 uniek?

Het project zal doorgaan zonder zijn algoritmische stablecoin UST en heeft tot doel het Terra-ecosysteem te behouden met honderden ontwikkelaars die aan verschillende gedecentraliseerde applicaties werken. Het LUNA-token wordt uitgezonden onder Luna Classic-stakers, houders, resterende UST-houders en essentiële Terra Classic-app-ontwikkelaars. Terra verwijderde de portemonnee van Terra Foundation Labs voor het airdrop-evenement, waardoor het project een volledige gemeenschapsketen werd.

De airdrop wordt uitgevoerd aan de hand van twee snapshots, één voor de Terra Classic-crash (7 mei) en één erna (27 mei). De geschiktheid voor de airdrop is als volgt:

Met de volgende activa op de momentopname van 7 mei:

 • Luna Classic (LUNC) (inclusief staking-derivaten)
 • Minder dan 500.000 aUST (UST gestort in Anchor)

Met de volgende activa op de momentopname van 27 mei:

 • Luna Classic (LUNC) (inclusief staking-derivaten)
 • UST

Bij Genesis zal 30% van de LUNA airdrop onmiddellijk beschikbaar zijn voor pre-attack gebruikers met portemonnees die minder dan 10k LUNA hadden (inclusief staking derivaten) of UST in Anchor gedeponeerd, en post-attack gebruikers met elke hoeveelheid LUNA (inclusief staking derivaten), UST, of beide.

Bovendien wordt verworven LUNA die tijdens de airdrop wordt uitgedeeld, automatisch toegewezen aan validators. Gebruikers kunnen hun delegator wijzigen en verdienen staking-beloningen op hun verworven LUNA, maar zijn onderworpen aan een klif van zes maanden.

Hoeveel LUNA tokens zijn er in omloop?

LUNA heeft een voorraad van 1 miljard tokens. Het wordt als volgt verdeeld:

 • Mijnbouwprogramma voor ontwikkelaars: 8%
 • Essentiële app-ontwikkelaars verdienen elk kwartaal gedurende 4 jaar een deel van de opbrengst van het mining-programma naar rato van het bedrag aan TVL.
 • Uitlijningsprogramma voor ontwikkelaars: 1,5%
 • Protocolteams die live waren in Terra Classic verdelen deze toewijzing gewogen door de laatste 30 dagen TVL van Pre-attack snapshot – 1 jaar klif, daarna 3 jaar onvoorwaardelijk. Er worden aanpassingen gemaakt voor apps waar TVL niet van toepassing is.
 • Noodtoewijzing aan app-ontwikkelaars: 0,5%
 • Onmiddellijk na de lancering van het netwerk om te zorgen voor een landingsbaan terwijl ze het product uitbouwen. Beloof geld terug te geven als het product binnen 1 jaar niet is gelanceerd.
 • Gemeenschappelijk zwembad: 20%
 • Gecontroleerd door ingezet bestuur
 • LUNA-houders vóór de aanval: 35%
 • Alle gebonden / losgekoppelde Luna, minus TFL bij “Pre-attack” momentopname; staking derivaten inbegrepen
 • Voor portemonnees met < 10k Luna: 30% ontgrendeld bij genesis; 70% verworven over 2 jaar met 6mnd cliff
 • Voor portefeuilles met < 1M Luna: 1 jaar klif, daarna 2 jaar vesting
 • Voor portefeuilles met > 1M Luna: 1 jaar klif, daarna 4 jaar vesting
 • AUST-houders vóór de aanval: 10%
 • 500K walvismuts – dekt tot 99,7% van alle houders maar slechts 26,72% van aUST
 • 30% ontgrendeld bij ontstaan; 70% wordt definitief verworven gedurende 2 jaar daarna met een aflossing van 6 maanden
 • LUNA-houders na de aanval: 10%
 • Staking derivaten inbegrepen
 • 30% ontgrendeld bij ontstaan; 70% wordt definitief verworven gedurende 2 jaar daarna met een aflossing van 6 maanden
 • UST-houders na de aanval: 15%
 • 30% ontgrendeld bij ontstaan; 70% wordt definitief verworven gedurende 2 jaar daarna met een aflossing van 6 maanden

Definities:

 • “Pre-attack” momentopname te maken bij Terra Classic blok 7544910 (2022.05.07 22:59:37+08:00)
 • “Post-attack” momentopname te maken bij Terra Classic blok 7790000 (2022.05.27 00:38:08+08:00)

Alle tokens die zijn vergrendeld of onvoorwaardelijk worden, worden ingezet bij het ontstaan ​​en moeten worden losgemaakt om liquide te worden.

Bovendien heeft de blockchain zich ertoe verbonden de resterende 1B UST uit de gemeenschapspool te verbranden om de uitstaande schuld van het ecosysteem te verminderen. De LUNA airdrop vindt plaats op 28 mei 2022 om 06:00 GMT.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De blockchain is beveiligd met behulp van een proof-of-stake consensusalgoritme op basis van Tendermint, waarbij LUNA-tokenhouders hun tokens inzetten als onderpand om transacties te valideren en beloningen ontvangen in verhouding tot de hoeveelheid LUNA die is ingezet. De blockchain zal de netwerkbeveiliging stimuleren door inzetbeloningen van 7% jaarlijkse inflatie te bieden. Dit is om de interesse van validators af te stemmen op het langetermijnsucces van het ecosysteem.