Coins

Synthetix

Wat is Synthetix (SNX)?

Synthetix bouwt aan een gedecentraliseerd protocol voor liquiditeitsvoorziening waar elk protocol voor verschillende doeleinden gebruik van kan maken. De diepe liquiditeit en lage kosten dienen als backend voor veel opwindende protocollen op zowel Optimism als Ethereum. Veel gebruikersgerichte protocollen in het Synthetix-ecosysteem, zoals Kwenta (Spot en Futures), Lyra (Options), Polynomial (Automated Options) en 1inch & Curve (Atomic Swaps), maken gebruik van de liquiditeit van Synthetix om hun protocollen van stroom te voorzien. Synthetix is ​​gebouwd op Optimism en Ethereum mainnet.

Het Synthetix-netwerk wordt gedekt door SNX, ETH en LUSD, waardoor de uitgifte van synthetische activa (Synths) mogelijk is. Synths volgen en bieden rendement op de onderliggende activa zonder dat iemand de activa rechtstreeks hoeft aan te houden. Dit gepoolde onderpand maakt een scala aan on-chain, samenstelbare financiële instrumenten mogelijk, ondersteund door liquiditeit van Synthetix. Enkele van de meest opwindende aankomende releases van SNX zijn Perps V2, dat hoopt low-fee on-chain futures-handel mogelijk te maken door het gebruik van off-chain oracles, en Synthetix V3, dat tot doel heeft het protocol opnieuw op te bouwen om zijn vroegste doel te bereiken, een volledig toestemmingsloos derivatenprotocol zijn. Lees meer over Synthetix op hun blog of door lid te worden van de SNX Discord.

Het platform heeft tot doel de cryptocurrency-ruimte te verbreden door niet-blockchain-activa te introduceren, waardoor toegang wordt geboden tot een robuustere financiële markt.

Wie zijn de oprichters van Synthetix?

Het netwerk werd in september 2017 gelanceerd door Kain Warwick onder de naam Havven (HAV). Ongeveer een jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot Synthetix.

Kain Warwick is de oprichter van Synthetix en een niet-uitvoerend bestuurder bij het blueshyft-retailnetwerk. Voordat hij Synthetix oprichtte, heeft Warwick aan verschillende andere cryptocurrency-projecten gewerkt. Hij richtte ook Pouncer op, een live veilingsite exclusief voor Australië.

Peter McKean, de CEO van het project, heeft meer dan twee decennia ervaring in softwareontwikkeling. Hij werkte eerder als programmeur bij ICL Fujitsu.

Jordan Momtazi, de COO van Synthetix, is een bedrijfsstrateeg, marktanalist en verkoopleider met meerdere jaren ervaring in blockchain, cryptocurrency, digitale betalingen en e-commercesystemen.

Justin J. Moses, de CTO, was de voormalige directeur engineering bij MongoDB en plaatsvervangend praktijkhoofd engineering bij Lab49. Hij was ook medeoprichter van Pouncer.

Wat maakt Synthetix uniek?

Synthetix is ​​een gedecentraliseerde beurs (DEX) en een platform voor synthetische activa. Het protocol is zo ontworpen dat gebruikers via synths worden blootgesteld aan de onderliggende activa, zonder dat ze de onderliggende activa hoeven aan te houden.

Het platform stelt gebruikers in staat om autonoom synths te verhandelen en uit te wisselen. Het heeft ook een uitzetpool waar houders hun SNX-tokens kunnen inzetten en worden beloond met een deel van de transactiekosten op de Synthetix Exchange.

Het platform volgt de onderliggende activa met behulp van slimme leveringsprotocollen voor contractprijzen, orakels genaamd. Met Synthetix kunnen gebruikers naadloos synthesizers verhandelen, zonder liquiditeits-/ontsporingsproblemen. Het elimineert ook de behoefte aan externe facilitators.

SNX-tokens worden gebruikt als onderpand voor de synthetische activa die worden geslagen. Dit betekent dat wanneer synths worden uitgegeven, SNX-tokens worden opgesloten in een slim contract.

Sinds de lancering is het protocol overgeschakeld naar het Optimistic Ethereum-mainnet om de gaskosten op het netwerk te helpen verlagen en de orakellatentie te verlagen.

Hoeveel SNX tokens zijn er in omloop?

De maximale voorraad van SNX is 212.424.133 munten, waarvan 114.841.533 SNX in omloop is vanaf februari 2021.

Tijdens de seed-ronde en token-verkoopfasen verkocht Synthetix meer dan 60 miljoen tokens en kon $ 30 miljoen ophalen. Van de in totaal 100.000.000 munten die tijdens de ICO werden uitgegeven, werd 20% toegewezen aan het team en de adviseurs, 3% aan premies en marketingprikkels, 5% aan partnerschapsprikkels en 12% aan de stichting.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het SNX-token is compatibel met de ERC20-standaard van Ethereum. Het netwerk is beveiligd door middel van proof-of-stake (PoS)-consensus. Houders zetten hun SNX in en verdienen rendement op de netwerkkosten.

Een andere manier voor SNX-stakers om beloningen te verdienen, is via het inflatoire monetaire beleid van het protocol, bekend als staking-beloningen.