Coins

StormX

Wat is StormX (STMX)?

StormX, opgericht in 2015, is een van de eerste wereldwijde op cryptocurrency gebaseerde oplossingen die wereldwijde markten bereikt. Als mobiele app en browserextensie wil StormX gebruikers geld teruggeven in crypto voor de meeste van hun online aankopen. Met zakelijke partners als Samsung, Nike en Lego. Met StormX kunnen gebruikers ook het native STMX-token inzetten om hun beloningen te vergroten.

Het bedrijf heeft al investeringen aangetrokken van Blockfolio, Litecoin Foundation en Kyber Network. StormX heeft zijn product met succes ontwikkeld en is marktleider geworden in de crypto-cashback-community. Het bedrijf trekt ook de aandacht van gebruikers door voor sommige aankopen een cashback tot 87,5% aan te bieden.

Wie zijn de oprichters van StormX?

Simon Yu is de CEO en medeoprichter van StormX. Yu studeerde in 2014 af aan de Universiteit van Washington en nam vervolgens deel aan een Berkley Blockchain Xcelerator van de Universiteit van Californië in 2020. Zijn professionele carrière begon een paar jaar voordat hij afstudeerde, met de oprichting van een bedrijf genaamd Penguin Delivery — gericht op het bezorgen van Koreaanse barbecuetaco’s aan studenten op de hele campus. Na zijn afstuderen werd Simon Yu stagiair financieel analist bij Amazon en vervolgens senior kredietrisicoanalist bij KeyBank. In 2015 richtten Yu en zijn team StormX op.

Calvin Hsieh is de CTO en mede-oprichter van het bedrijf. Hij studeerde af met een graad in computerwetenschappen en software engineering aan de Universiteit van Washington en maakte ook deel uit van de Berkley Blockchain Xcelerator van de Universiteit van Californië in 2020. In april 2015 trad Hsieh in dienst bij Bomba Fusion LLC als manager en webontwikkelaar. en in 2017 werd hij mede-eigenaar van het bedrijf. In 2015 richtte hij samen met Simon Yu StormX op.

Wat maakt StormX uniek?

StormX is de eerste crypto-cashback-oplossing waarmee gebruikers beloningen en cashback kunnen verdienen voor hun fiat-aankopen. Door hun blockchain-platform naadloos te integreren met de dagelijkse aankopen die mensen doen, zorgt StormX ervoor dat crypto in wezen het reguliere financiële systeem binnenkomt.

Door de mogelijkheden van het StormX-platform verder uit te breiden dan cashback, wekt het bedrijf ook de interesse van crypto-enthousiastelingen die hun winst willen vergroten door native tokens in te zetten en dagelijkse taken uit te voeren. Met het STMX-token kunnen gebruikers staking-contracten vergrendelen en rente op hun investering verdienen. Met meer dan 750 online winkels die deel uitmaken van het StormX cashback-programma, kunnen klanten gemakkelijk cashback-beloningen stapelen. Niet alleen dat, sommige online winkels bieden cashback tot 87,5% in crypto, wat een ongekend percentage is voor traditionele cashback-programma’s. Ten slotte heeft StormX de aandacht getrokken van verschillende grote namen in de branche en heeft het meer dan $ 30 miljoen aan financiering binnengehaald.

Hoeveel STMX tokens zijn er in omloop?

STMX heeft een totale voorraad van 10 miljard tokens en een huidige circulerende voorraad van 8.412.333.047 STMX.

Volgens de officiële whitepaper werd een kwart van de totale tokenvoorraad verdeeld onder het bedrijf en de leden van het oprichtende team. Nog eens 23% van de STMX-tokens blijft vergrendeld voor platformgebruik en ondersteuning. Meer dan 40% van de totale tokenvoorraad werd verdeeld over verschillende crowdsale-evenementen. Ten slotte werd ongeveer 10% van het totale aanbod verdeeld onder gebruikers.

StormX lanceerde aanvankelijk zijn token onder de ticker STORM. In 2020 onderging het bedrijf echter een token-swap en lanceerde het de STMX-ticker.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Als ERC-20-token wordt STMX beveiligd door Ethereum’s proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Het PoS-consensusmechanisme vertrouwt op belanghebbenden om transactievalidators te worden. Dit onderscheidt deze consensus van de proof-of-work (PoW) die door Bitcoin wordt gebruikt.

Het PoS-consensusmechanisme is buitengewoon veelzijdig, omdat het geen grote hoeveelheden elektrische of rekenkracht vereist, in tegenstelling tot PoW. Niet alleen dat, aangezien STMX een ERC-20-token is, maakt dit de cryptocurrency breed uitkeerbaar en uitwisselbaar. Op Ethereum gebaseerde tokens kunnen worden geïntegreerd in DApps en slimme contracten op de Ethereum-blockchain.