Coins

STEPN

STEPN is een zelfbenoemde "Web3 lifestyle-app" met GameFi-elementen op de Solana-blockchain.

Wat is STEPN (GMT)?

STEPN is een zelfbenoemde “Web3 lifestyle-app” met GameFi-elementen op de Solana-blockchain. Het combineert aspecten van een play-to-earn-game met een fitness-app om een ​​nieuwe categorie te creëren die ‘move-to-earn’ wordt genoemd. Gebruikers kopen NFT-sneakers, die ze kunnen gebruiken om in-game valuta te verdienen tijdens het wandelen, hardlopen of joggen.

STEPN wil een revolutie teweegbrengen in de markt van fitnesstoepassingen door miljoenen gebruikers te stimuleren een gezondere levensstijl te volgen. De app lost verschillende problemen op, zoals “bewijs van beweging” – bewijzen dat gebruikers echt hebben gesport – en een werkend GPS-systeem. Bovendien stimuleert STEPN gebruikers financieel en is het van plan sociale beloningselementen te introduceren. Ook dragen ze ​​met succes bij aan koolstofneutraliteit.

De applicatie is beschikbaar voor zowel Android als iOS. De App ging in slechts 5 maanden van de beginfase naar de open bètaversie. STEPHN is van plan om de in-game functies te optimaliseren en in de toekomst op verschillende andere ketens te lanceren. Dit allemaal na het succesvolle IDO in maart 2022.

Wie zijn de oprichters van STEPN?

STEPN is in augustus 2021 opgericht door de Australische blockchain-ondernemer Yawn Rong. De heer Rong heeft eerder Crypto SA opgericht, een Australisch cryptofonds en pro-reguleringsauditor, en heeft gediend als ambassadeur voor Algorand en als branchevertegenwoordiger van de South Australian Blockchain Association. Hij richtte STEPN op met zijn buurman en partner Jerry Huang, een game-ontwikkelaar en voormalig oprichter van Falafel Games.

STEPN haalde een aanzienlijke startronde van $ 5 miljoen op bij enkele van de grootste crypto-venture capital-bedrijven zoals Sequoia Capital, Folius Ventures, Solana Capital, Alameda Research, 6th Man Ventures, DeFi Alliance en verschillende anderen. Enkele opmerkelijke engelinvesteerders zijn onder meer Santiago R Santos en Asia Partner of Republic Zhen Cao.

Wat maakt STEPN uniek?

STEPN streeft er op verschillende manieren naar om de fitnessindustrie te ontwrichten.

Ten eerste stimuleert het gebruikers om een ​​gezondere levensstijl te leiden door middel van een eenvoudig symbolisch beloningsmechanisme. Na het downloaden van de app en het aanmaken van een portemonnee, kunnen gebruikers een paar NFT-sneakers kopen om geld te verdienen in de Solo-modus van het spel. Door rond te rennen of rond te lopen, kunnen ze Green Satoshi Tokens (GST) verdienen. Verschillende soorten sneakers retourneren GST tegen verschillende tarieven: hoe hoger het efficiëntiekenmerk van een sneaker, hoe meer GST per minuut de gebruiker kan verdienen.

Dit introduceert het tweede revolutionaire element van STEPN: de gamificatie van fitness. Dankzij de in-game beloningen, dagelijkse energietoelagen en aangepaste sneakers van de app, gamificeert STEPN beweging en stimuleert het gebruikers naar een gezondere levensstijl. In de toekomst is de app van plan om een ​​marathonmodus toe te voegen, met wekelijkse en maandelijkse races tussen 2,5 km en 15 km. Marathondeelnemers kunnen hun prestaties verdienen en vergelijken op een leaderboard, met extra beloningen voor de beste hardlopers.

Ten slotte stelt STEPN gebruikers in staat om op twee manieren te signaleren: door een gezondere levensstijl te leiden en daarvoor tokens te verdienen, en door positief bij te dragen aan koolstofneutraliteit. De eerste geeft gebruikers een emotionele en financiële beloning. Dit laatste wordt bereikt door de bijdragen van STEPN aan het kopen van Carbon Removal Credits op Solana om klimaatverandering tegen te gaan.

Hoeveel GMT tokens zijn er in omloop?

STEPN volgt een dual-tokenmodel met een utility-token genaamd GST en een governance-token genaamd GMT. GST heeft een onbeperkt aanbod en is de valuta van de app die wordt verdiend voor beweging. Het heeft verschillende brandmechanismen om inflatie te ontmoedigen, zoals het slaan of repareren van sneakers, het nivelleren van sneakers en het upgraden van edelstenen.

GMT wordt verdiend nadat gebruikers hun sneakers naar niveau 30 hebben gebracht. GMT heeft een totale voorraad van 6 miljard en wordt als volgt verdeeld:

  • Beweeg en verdien: 30%
  • Ecosysteem en schatkist: 30%
  • Onderhandse verkoop: 16,3%
  • Launchpad-uitverkoop: 7%
  • Ploeg :14,2%
  • Adviseurs: 2,5%

De totale vrijgave van GMT wordt elke drie jaar gehalveerd, en tokens voor team- en privéverkoop zijn onderhevig aan verwerving, die pas in 2023 begint.

Hoe is het netwerk beveiligd?

STEPN is gebouwd op Solana, een layer-one blockchain met een proof-of-history consensus gecombineerd met een proof-of-stake consensusmechanisme met gedeeltelijke Byzantijnse fouttolerantie. Het heeft wereldwijd 200 nodes die op hun hoogtepunt tot 50.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Solana voert een reeks gecoördineerde optimalisaties uit om zulke indrukwekkende prestaties te bereiken en verwerkt transacties op een multi-threaded manier, waardoor het zich onderscheidt van langzamere blockchains.