Coins

Steem

Steem is een gemeenschapsgerichte blockchain die een directe verdienmogelijkheid creëert voor de gebruikers van het netwerk.

Wat is Steem?

Steem is ontworpen om klanten een verdienmogelijkheid te bieden op basis van hun waarde voor het netwerk. Het is ontworpen om gebruikers een platform te bieden waar ze samengestelde inhoud online kunnen plaatsen en betaald kunnen worden in cryptocurrency.

Het protocol is een openbaar beschikbare, gestimuleerde blockchain-database waarmee gebruikers met zichzelf kunnen communiceren en in ruil daarvoor kunnen verdienen. Het maakt gebruik van technologieën van zowel sociale media als cryptocurrency om gebruikers waarde te bieden. Het netwerk zorgt voor een eerlijke behandeling van bijdragers door een beloningsstructuur uit te voeren die de bijdrage van elke gebruiker weerspiegelt.

Steemit is de eerste app die is gebouwd op de Steem-blockchain en is gelanceerd op 4 juli 2016.

Het protocol heeft tot doel op de volgende manieren waarde te bieden aan de gemeenschap van gebruikers:

  • Om zorgvuldig gekozen nieuws en commentaren te bieden.
  • Een mogelijkheid creëren om geld te verdienen.
  • Als een bron die antwoorden biedt op vragen van gebruikers.
  • Het aanbieden van een stabiele cryptocurrency gekoppeld aan de USD.

Wie zijn de oprichters van Steem?

Ned Scott lanceerde samen met blockchain-ontwikkelaar Dan Larimer in januari de eerste app op Steem-blockchain, genaamd Steemit. De app is vergelijkbaar met andere sociale netwerk-apps, behalve dat deze is gebaseerd op blockchain-technologie, waardoor het een gedecentraliseerde en niet-bewarende app is. Het netwerk heeft geen gemeenschappelijke gegevensgerelateerde problemen waarmee traditionele sociale platforms te maken hebben.

Ned Scott werkte van 2012 tot 2015 als bedrijfsfunctionaris en financieel analist bij een Amerikaans voedselimportbedrijf, Gellert Global Group. Hij ontmoette Dan, zijn partner, in 2015, waar hij ontdekte dat ze dezelfde interesses deelden.

Dan Larimer is een software-engineer en seriële ondernemer die gefascineerd is door blockchain-technologie, DEX’s, cryptocurrency en andere technologieën. Dan was samen met Ned Scott medeoprichter van Steem en was de CTO tot hij het bedrijf in 2017 verliet.

Wat maakt Steem uniek?

Veel traditionele socialemediabedrijven hebben veel geld verdiend met de inhoud die door hun gebruikers is geproduceerd. Wat Steem echter onderscheidt, is de ondersteuning die het zijn gebruikers biedt door hen te belonen voor hun waardevolle inbreng op het platform.

Een uniek kenmerk van het netwerk is dat het is gebaseerd op blockchain-technologie, waardoor het de eerste in zijn soort is. Als gevolg hiervan is het niet-bewarend en gedecentraliseerd, zonder downtime of gegevensmisbruik, en zijn de gegevens van het platform ook perfect beveiligd. Gebruikers worden ook betaald in cryptocurrencies voor deelname aan het platform.

Steem laat zich leiden door één belangrijk principe: dat degenen die bijdragen aan een onderneming moeten worden betaald door de eigenaren, net zoals startups doen door aandelen toe te wijzen tijdens financieringsrondes. Een andere kernovertuiging is om de leden van de gemeenschap te dienen door verschillende financiële diensten en kansen te bieden.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Token-economie

In tegenstelling tot andere blockchains waar nieuwe munten worden gecreëerd door middel van mijnbouw, verdeelt Steem het grootste deel van zijn munten naar de beloningspool. STEEM is de primaire munt van het protocol. De pool verdeelt tokens onder gebruikers op het platform op basis van hun input.

Getuigen (accounts die blokken maken) voegen elke drie seconden nieuwe blokken toe aan de Steem-blockchain. Daarom wordt STEEM dagelijks door het netwerk geproduceerd en worden de nieuwe munten op deze manier verspreid:

Contentcuratoren en auteurs ontvangen 75% van de nieuwe gecreëerde munten.
Gebruikers met Steem Power-bezit (een andere Steem-cryptocurrency) krijgen 15% van de munten toegewezen.
De overige 10% wordt toegekend aan getuigen.
De andere twee cryptocurrencies naast STEEM zijn de Steem Dollars (SBD) en Steem Power (SP).

Hoe is het netwerk beveiligd?

Nadat het bedrijf was gekocht door Justin Sun, oprichter van het Tron-platform, was er een herstructurering van de activiteiten. Hierdoor worden er geen nieuwe blokken meer aangemaakt via mining en maakt het netwerk geen gebruik van proof-of-work.

Het protocol vertrouwt niet op proof-of-work om nieuwe blokken te maken, maar plant getuigen om elke drie seconden een blok te maken. De blockchain gebruikt echter gedelegeerde proof-of-stake om de transactiesnelheid op het platform te verhogen en schaalbaarder te maken. Getuigen worden beloond met Steem Power voor elk gemaakt blok.