Coins

Status

Status wordt gecategoriseerd als een mobiel en desktopbesturingssysteem en een gedecentraliseerde browser met een berichtensysteem.

Wat is Status (SNT)?

Status wordt gecategoriseerd als een mobiel en desktopbesturingssysteem en een gedecentraliseerde browser met een berichtensysteem. Als zodanig stelt Status u in staat om altijd en overal met een netwerk te communiceren. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in juni in 2017.

Het is een light client Ethereum node en heeft de mogelijkheid om u toegang te geven tot alle Ethereum gedecentraliseerde applicaties (ook wel bekend als DApps) vanuit een app die op uw mobiele telefoon of tablet is geïnstalleerd. Dit betekent dat gebruikers versleutelde berichten kunnen verzenden en toegang hebben tot gedecentraliseerde applicaties, waaronder een cryptocurrency-portemonnee.

Wie zijn de grondleggers van Status?

Het Status-netwerk als geheel is opgericht door Carl Bennetts en Jarrad Hope. Beiden hadden eerder een softwaredistributiebedrijf.

Ze hadden een eerdere werkrelatie van meer dan zes jaar aan verschillende projecten. Drie van die jaren waren toegewijd aan het runnen van een softwaredistributienetwerk. Dit leverde meer dan 20 miljoen installaties in veel softwareaanbiedingen op. Alle winsten werden gebruikt om hun toekomstige projecten te financieren. Gedurende deze tijd bevonden ze zich in een unieke positie om te zien hoe persoonlijke gegevens op internet worden gekocht en verkocht, en hoe gebruikers als resultaat worden verworven en behouden.

Wat maakt Status uniek?

Status, of SNT, is zowel een open-source berichtenplatform als een mobiele interface. Met deze interface kunnen gebruikers communiceren met DApps die op de ETH-blockchain draaien. In ruil daarvoor krijgen gebruikers meer dan 2.000 DApps, kunnen ze versleutelde berichten op peer-to-peer-basis verzenden en ontvangen, kunnen ze betalingen doen en slimme contracten gebruiken.

Het netwerk zelf gebruikt Status Network Tokens, of SNT, die de eigen valuta op het platform zijn. Het doel van Status is om de acceptatie van Ethereum DApps sneller en efficiënter te maken.

Er is ook een gebruikers-als-stakeholders-netwerk waarmee het gedrag van het netwerk en zijn software kan worden afgestemd op de interesses van een specifieke gebruiker. De bijdragers doen onderzoek naar een crypto-economisch model en peer-to-peer-technologieën kunnen zorgen voor een gezond statusnetwerk.

Hoeveel SNT tokens zijn er in omloop?

Het huidige circulerende aanbod van Status of SNT is 3.470.483.788 SNT en er is geen maximaal aanbod beschikbaar. Als het gaat om de marktkapitalisatie, is het ongeveer. $ 187.525.492 USD vanaf februari 2021.

SNT is een ERC-20-token dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde services in het Status Network en deze van stroom te voorzien. Het is een open source-project dat iedereen kan gebruiken voor zijn specifieke behoeften en wordt geverifieerd door de Messari Disclosures Registry.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Als het gaat om het Status-netwerk als geheel. Dan heeft het als hoofddoel een echt gedecentraliseerd communicatiemiddel te zijn dat na verloop van tijd alle derde partijen kan verwijderen en aanvalsvectoren voor kwaadwillende actoren kan minimaliseren.

Berichten worden niet geblokkeerd of gecensureerd en zijn pseudo-anoniem wanneer de gebruiker dit als optie kiest. U kunt cryptocurrencies en tokens verzenden, opslaan en ontvangen binnen de Status-portemonnee, aangezien de privésleutels nooit worden vrijgegeven.

U bladert door Web3, waar de eindgebruikersgegevens en browse-informatie niet toegankelijk zijn voor derden.

De identiteit van de gebruiker in Status begint met een lokaal gegenereerd cryptografisch sleutelpaar, dat is beveiligd met een wachtwoord. Status gebruikt ook het Waku-protocol voor peer-to-peer- of P2P-communicatie, en Waku zelf vertrouwt op een netwerk van peers om de berichten naar elkaar te routeren.

Het heeft standaard end-to-end-codering en perfecte voorwaartse geheimhouding die is gebouwd op de X3DH- en Double Ratchet-specificaties van Open Whisper Systems. De cryptocurrency wordt opgeslagen in een niet-bewarende portemonnee en er is een ondertekeningszin om te beschermen tegen phishing-aanvallen.