Coins

Solar

Wat is Solar (SXP)?

SXP is het native utility-token van de Solar-blockchain. Gebruikers kunnen het inzetten om het netwerk te beveiligen en beloningen te verdienen, en transactiekosten te betalen op de blockchain. Ze kunnen ook helpen bij het besturen van de blockchain door wijzigingen in het protocol voor te stellen en erover te stemmen, en beloningen te verdienen voor het verstrekken van liquiditeit. Bovendien gebruiken Solar DApps SXP als hun primaire valuta.

Wie zijn de oprichters van Solar?

Joselito Lizarondo en Nayiem Willems richtten het netwerk op in 2018. Lizarondo en Willems, lanceerde eerde Swipechain. De oprichters bouwde Solar met een vergelijkbare missie in gedachten. Die missie is duurzame, schone energieoplossingen bieden aan afgelegen gebieden door gebruik te maken van blockchain-technologie.

De Solar Blockchain Foundation werd geboren in december 2021 in Estland, nadat Binance de resterende uitstaande aandelen van Swipe (SXP) had verworven. De belangrijkste focus is het bouwen van een blockchain-ecosysteem waarbij open-sourceontwikkelaars en een bloeiende gemeenschap betrokken zijn.

Wat maakt Solar uniek?

De blockchain is gebouwd op de Solar Core, een Layer-1 Blockchain Framework. De blockchain maakt gebruik van de Delegated Proof-of-Stake Consensus (DPoS). Het netwerk wordt beschermd en ondersteund via DPoS door 53 afgevaardigden, ook wel node-operators of validators genoemd.

De blockchain is een blockchain-ecosysteem op bedrijfsniveau dat wordt aangedreven door open-sourceontwikkelaars en gemeenschapsparticipatie en dat tot doel heeft een transparant governance-ecosysteem te creëren. Ontwikkelaars die DApps op het Solar-platform bouwen, hebben toegang tot een verscheidenheid aan functies, zoals slimme contracten, gedecentraliseerde opslag, evenals tal van tools en bronnen, die allemaal worden geleverd door Solar Core.

Hoeveel SXP tokens zijn er in omloop?

Er zijn op het moment van schrijven 556.386.099.063 SXP-tokens in omloop.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk wordt beveiligd door een combinatie van Proof-of-Stake (PoS)-consensus, portemonnees met meerdere handtekeningen, slimme contracten en een gedecentraliseerde architectuur. In plaats van dat mijnwerkers concurreren om transacties te valideren en tokens te verdienen, selecteert het PoS-mechanisme validators op basis van hun aandeel in het netwerk. Daarnaast is er een bounty-programma voor bugs om beveiligingsonderzoekers aan te moedigen potentiële kwetsbaarheden of exploits te identificeren en te rapporteren, waardoor beveiligingsproblemen kunnen worden aangepakt zodra deze zich voordoen.