Coins

Smooth Love Potion

Smooth Love Potion (SLP) tokens worden verdiend door het spel Axie Infinity te spelen. Dit digitale activum dient ter vervanging van ervaringspunten.

Wat is Smooth Love Potion (SLP)?

Smooth Love Potion zijn ERC-20-tokens en ze kunnen worden gebruikt om nieuwe digitale huisdieren te fokken. Deze staam bekend ​​als Axies. De kosten van het fokken beginnen bij:

  • 100 SLP maar nemen geleidelijk toe.
  • Oplopend tot 200 SLP voor het tweede ras,
  • 300 voor het derde,
  • 500 voor het vierde,
  • 800 voor het vijfde
  • 1.300 voor het zesde.

Axies kunnen maximaal zeven keer worden gefokt en het zevende ras kost 2.100 SLP. Deze limiet bestaat om hyperinflatie op de markt te voorkomen.

Het kan enige tijd duren om SLP tijdens het spel op te bouwen, en een speler moet mogelijk 15 competities winnen om genoeg tokens te verzamelen om zijn eerste ras uit te voeren. Het kopen van SLP op de open markt is een manier voor gamers om een ​​voorsprong te krijgen.

Wie zijn de grondleggers van Smooth Love Potion?

Een betere vraag is deze: wie heeft Axie Infinity opgericht? De CEO van het bedrijf achter de game is Trung Nguyen. Nguyen verliet zijn rol als softwareontwikkelaar in de VS om zich op het project te concentreren.

Volgens Nguyen was hij gemotiveerd om het potentieel van blockchain in gaming te verkennen. Dit omdat hij gefrustreerd was over hoeveel spelers niet echt waardevolle activa in populaire titels bezitten. In een interview met Blockchain Gamer zei hij dat het Ethereum-platform hem de ultieme kans had gegeven om zijn ‘droomspel’ te creëren.

Nguyen zegt dat het kweekproces, waarvoor SLP wordt gebruikt, is ontworpen om bekend te zijn bij degenen die andere verzamelspellen hebben gespeeld, zoals CryptoKitties.

Wat maakt Smooth Love Potion uniek?

Het is vrij ongebruikelijk dat in-game valuta wordt vermeld op beurzen zoals SLP. In zekere zin is het alsof Nintendo besluit geldwaarde te koppelen aan de munten die in Super Mario worden gebruikt.

Nguyen zegt dat Axies anders zijn dan andere niet-fungibele tokens vanwege de manier waarop ze moeten worden gekoesterd als ze enige kans willen hebben om volwassen te worden.

SLP is ook uniek omdat het een van de weinige in-game tokens is geworden die door Binance in zijn Innovation Zone wordt vermeld. De beurs heeft deze handelscategorie gereserveerd voor activa “die waarschijnlijk een hogere volatiliteit hebben en een hoger risico vormen dan andere tokens.”

Hoeveel SLP tokens zijn er in omloop?

Als het gaat om tokenomics, is het aantal SLP’s dat in omloop is nogal wisselend. Dat komt door de manier waarop deze tokens worden verbrand wanneer er nieuwe Axies worden gefokt. Desalniettemin bedroeg het circulerende aanbod van SLP op het moment van schrijven tientallen miljoenen – en dit ERC-20-token heeft geen harde dop.

Als het aantal Axie Infinity-spelers aanzienlijk toeneemt, kan dit ertoe leiden dat veel hogere SLP-niveaus in het ecosysteem terechtkomen naarmate er meer competities worden gewonnen en verloren.

De prijs van Smooth Love Potion steeg op 1 mei 2021 naar een recordhoogte (ATH) van $ 0,3642 en daalde vervolgens met bijna 75% van zijn waarde. De prijzen bereikten medio juli opnieuw een hoogtepunt en bereikten een hoogtepunt van $ 0,3462. De prijs van Smooth Love Potion heeft sindsdien een neerwaartse trend gevolgd.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Smooth Love Potion heeft geen eigen blockchain omdat het een ERC-20-token is. In plaats daarvan draait het op de Ethereum-blockchain.