Coins

SKALE

Wat is SKALE-netwerk (SKL)?

SKALE, beschreven als een modulair blockchain-netwerk, is ontworpen om Ethereum schaalbaar te maken. SKALE is het enige blockchain-netwerk dat in staat is om een ​​onbeperkt aantal snelle, on-demand, gepoolde beveiligings-blockchains uit te voeren zonder gaskosten voor eindgebruikers. Deze individuele ketens staan ​​bekend als SKALE-ketens en kunnen dapp-specifiek of gedeeld zijn.

De website van het project zegt dat het mensen in staat wil stellen DApps te bouwen en uit te voeren in een “gedecentraliseerde modulaire cloud die is gebouwd voor behoeften in de echte wereld en is geconfigureerd voor uw vereisten”. Deze nadruk op decentralisatie gaat niet ten koste van de veiligheid.

Volgens SKALE kunnen degenen die op dit platform voortbouwen, slimme contracten van Solidity “duizenden keren sneller uitvoeren tegen een fractie van de mainnet-kosten” – met games en contentstreamingdiensten tussen de projecten die al profiteren van de infrastructuur.

Wie zijn de oprichters van SKALE Network?

Het project is opgericht door Jack O’Holleran en Stan Kladko, die beiden ruime ervaring hebben in de software-industrie.

O’Holleran – de medeoprichter en CEO van SKALE – is een technologie-ondernemer die gespecialiseerd is in blockchain en gedecentraliseerde systemen. Hij blijft een rol als strategisch adviseur vervullen bij Aktana, het life sciences-bedrijf dat hij in 2008 mede oprichtte.

Volgens zijn LinkedIn-profiel begon O’Holleran aan het begin van zijn carrière als accountmanager bij Good Technology. Hij bracht daar twee jaar door voordat hij toetrad tot de afdeling bedrijfsontwikkeling en productstrategie van Motorola.

Kladko heeft vele jaren besteed aan het behalen van een Ph.D. in de natuurkunde voordat hij medeoprichter was van SKALE en werkte 16 jaar als technologiemanager in Silicon Valley in San Francisco.

Hij was medeoprichter van verschillende andere bedrijven, waaronder Galactic Exchange en Cloudessa.

Wat maakt het SKALE-netwerk uniek?

De unieke architectuur van SKALE pakt niet alleen de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aan, maar verhoogt ook de gaskosten als het Ethereum-netwerk druk is, aangezien SKALE nul gaskosten biedt aan eindgebruikers. Volatiliteit in gasvergoedingskosten kan van invloed zijn op volledige Web3-ecosystemen, inclusief ontwikkelaars, gebruikers, NFT-makers en meer. Het is een probleem dat naast Ethereum ook andere blockchains teistert.

SKALE is ook uniek in de zin dat het een onbeperkte capaciteit heeft. De capaciteit groeit naarmate nieuwe knooppunten zich bij het netwerk voegen. In tegenstelling tot monolithische L1’s kunnen nieuwe knooppunten worden gebruikt om nieuwe ketens te creëren die de doorvoer en rekenkracht over het netwerk vergroten. Het gebruik van SKALE Network verbetert de snelheid waarmee op Ethereum gebaseerde slimme contracten transacties verwerken aanzienlijk, aangezien SKALE veel sneller kan werken en tot een maximum van 2.000 transacties per seconde per SKALE-keten kan oplopen, aldus het team.

Hoeveel SKL tokens zijn er in omloop?

Het totale aanbod van SKL-tokens bij de lancering van het netwerk was 4,1 miljard. Als het gaat om het maximale aanbod, is dit cijfer vastgesteld op 7 miljard tokens.

Volgens een witboek dat in juli 2020 door het projectnetwerk is uitgebracht, werd een derde (33%) toegewezen aan validatorbeloningen, 28,1% was bestemd voor delegators, 16% werd toegewezen aan het bredere oprichtende team en 10% aan het project Foundation , 7,7% naar het protocolontwikkelingsfonds, 4% naar de kernteampool en 1,3% naar het ecosysteemfonds.

Hoe is het netwerk beveiligd?

SKALE is een netwerk met meerdere ketens dat bestaat uit vele ketens die de beveiliging bundelen. Ketens delen geen prestaties, maar delen beveiliging over validatiesets. Elk validatieknooppunt kan tegelijkertijd op 8 ketens draaien. Knooppunten worden willekeurig toegewezen en geroteerd om optimale collusieweerstand te creëren.

Het netwerk maakt gebruik van proof-of-stake (PoS) om ervoor te zorgen dat het netwerk beveiligd is.