Coins

Serum

Serum is een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) en ecosysteem dat ongekende snelheid en lage transactiekosten biedt voor gedecentraliseerde financiering (DeFi). (DeFi).

Wat is Serum?

Serum is de enige krachtige DEX die is ontworpen rond een volledig on-chain centraal limietorderboek en bijpassende engine. Ecosysteempartners kunnen samenstellen met het on-chain orderboek van Serum om liquiditeit te delen en hun handelsfuncties voor institutionele en particuliere gebruikers mogelijk te maken.

In het licht van de populariteit van DeFi en de groei van DEXen op Ethereum, worden gebruikers en ontwikkelaars beperkt door hoge gaskosten en trage transacties. Serum heeft tot doel deze traditionele problemen van DeFi op te lossen, evenals problemen met centralisatie, lage kapitaalefficiëntie en liquiditeitssegmentatie.

Met het SRM-hulpprogramma en het governance-token kunnen gebruikers kortingen ontvangen op protocolkosten en stemrechten; 100% van de wisselkosten vloeien terug naar SRM via buy-and-burn, staking-beloningen en ecosysteemsubsidies.

Wie zijn de grondleggers van Serum?

Het netwerk is een open source-project dat is gemaakt door een consortium van partners, waaronder FTX, Alameda Research en de Solana Foundation.

De ontwikkeling ervan wordt momenteel ondersteund door de Serum Foundation, ondersteund door een groep experts op het gebied van cryptocurrency, handel en gedecentraliseerde financiering. Het project leent veel van zijn ontwerp- en opinieleiderschap van een groot aantal bedrijven in de cryptocurrency- en financiële sector.

Wat maakt SRM uniek?

Serum DEX’s on-chain centrale limietorderboek en matching-engine biedt liquiditeit en prijs-tijd-prioriteitsmatching voor handelaren en samenstellende projecten. Gebruikers profiteren van dit uitwisselingsmodel door de mogelijkheid om de prijs, grootte en richting van hun transacties te kiezen. Het samenstellen van projecten profiteert van de bestaande architectuur van Serum, de opstart-liquiditeit en de bijpassende service.

Hoeveel SRM tokens zijn er in omloop?

De circulerende voorraad van de token (SRM) bedraagt ​​54.861.111 SRM vanaf augustus 2021, met een maximale voorraad van 10.000.000.000 SRM.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk is gebouwd op Solana en is volledig toestemmingloos. Solana is een blockchain op webschaal die 50.000 transacties per seconde en 400 ms bloktijden kan bereiken. Dit wordt bereikt door een verifieerbare vertragingsfunctie, bekend als SHA 256 hash chain. Het ontwerp van Serum is bedoeld om ervoor te zorgen dat DeFi kan concurreren met gecentraliseerde services.