Coins

Rocket Pool

Rocket Pool is een gedecentraliseerde Ethereum-staking pool die tot 4,33% APR biedt voor ETH2-staking.

Wat is Rocket Pool (RPL)?

Gebruikers kunnen lid worden van de Rocket Pool met zijn gedecentraliseerde node-operatornetwerk of hun eigen nodes runnen met slechts 16 ETH. In het laatste geval kunnen ze een commissie verdienen door ETH uit te zetten en extra RPL-beloningen verdienen door RPL-onderpand te verstrekken, wat kan oplopen tot 6,36% APR voor ETH en de extra RPL-beloningen.

Rocket Pool biedt liquide staking. Dit betekent dat gebruikers profiteren van een stijgende wisselkoers in plaats van toe te voegen aan hun aanvankelijk ingezette onderpand, wat een belastbare gebeurtenis zou zijn. Bovendien biedt Rocket Pool smart nodes: op maat gemaakte node-software waarmee iedereen een node op zijn netwerk kan draaien. Met verliezen door slechte knooppunten verspreid over het netwerk, minimaliseren individuele gebruikers hun risico op boetes. Dit wordt ondersteund door de open-source en gecontroleerde slimme contracten van de pool. Dit garandeert volledig niet-bewarende staking en een maximale mate van decentralisatie garanderen.

Wie zijn de oprichters van Rocket Pool?

Rocket Pool werd gelanceerd door David Rugendyke, een senior ontwikkelaar met een computerwetenschappelijke achtergrond die eind 2016 begon met het ontwerpen van het project. Hij wordt ondersteund door General Manager Darren Langley, een executive met meer dan 18 jaar commerciële ervaring in het managen en begeleiden van ontwikkelingsteams. het ontwerpen van applicatie-architectuur en het leveren van opwindende digitale producten voor de overheid en financiële diensten. Het team wordt aangevuld door drie blockchain- en Solidity-ingenieurs met samen 40 jaar ervaring.

Wat maakt Rocket Pool uniek?

Rocket Pool biedt in wezen iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan ETH2-staking, ongeacht hun kapitaalinvestering of niveau van technologische verfijning. Het uitgangspunt is om de betrouwbare inzet van ETH mogelijk te maken op een netwerk van gedecentraliseerde autonome knooppunten die worden ondersteund door RPL-onderpand.

Rocket Pool ziet zichzelf als een aanvulling op aanbieders van staking-as-a-service. Deze providers kunnen ervoor kiezen om het rendement te maximaliseren door lid te worden van Rocket Pool en een node te runnen. Hiervoor ontvangen ze in ruil daarvoor beloningen in ETH en RPL. Op deze manier zou zelfs een grote speler als Gemini Rocket Pool kunnen gebruiken door knooppunten te creëren die elk 16 ETH inzetten. Dit is waar de gestakede ETH-wrapper rETH van Rocket Pool in het spel komt.

rETH is een getokeniseerde versie van de ingezette ETH in Rocket Pool, waarmee stakers kunnen deelnemen van 0,01 ETH tot maximaal 32 ETH. Door hun Ether uit te zetten, ontvangen gebruikers in ruil daarvoor rETH, dat automatisch uitzetbeloningen opbouwt op basis van de prestaties van het volledige netwerk van node-operators. De waarde van rETH wordt beschermd tegen slash door middel van verzekeringsmechanismen. Hierbij zetten node-operators RPL op nodes in als onderpand voor eventuele boetes die ze oplopen.

De tweede manier van interactie met Rocket Pool is via Node Staking. Gebruikers kunnen 16 ETH storten en krijgen een extra 16 ETH toegewezen van gebruikers die ETH storten en rETH ontvangen. In wezen zet u uw eigen 16 ETH en 16 ETH in namens het protocol. Rocket Pool past zijn commissietarief automatisch aan op basis van vraag en aanbod van node-operators en beschikbare ETH. Met dit model worden node-operators beloond voor het bieden van verzekering aan stakers voor het geval ze worden gestraft of geschrapt. Bovendien moeten node-operators een minimumbedrag aan RPL als onderpand storten.

Hoeveel RPL tokens zijn er in omloop?

RPL volgt een andere benadering dan de meeste DeFi-tokens met vast aanbod en introduceerde een jaarlijkse inflatie van 5%. Het protocol betoogt dat elk waardegenererend protocol zijn deelnemers moet belonen. Een model met een vast aanbod zou ertoe leiden dat deze waarde wordt gegenereerd ten koste van de gebruikers.

De nieuw uitgegeven RPL-tokens worden als volgt uitgegeven:

  • Node Operators zetten RPL in als verzekeringsonderpand (70%)
  • Oracle DAO-leden die verschillende orakelgegevens verstrekken (15%)
  • Protocol DAO Treasury om gedecentraliseerde ontwikkeling te financieren (15%)

Dit model is ontworpen om de belangrijkste belanghebbenden van het protocol te stimuleren en verdere gedecentraliseerde ontwikkeling te financieren. De Oracle DAO-leden bestaan ​​uit knooppuntoperators, die ervoor zorgen dat orakelgegevens correct worden gerapporteerd aan het protocol. Dit gebeurt terwijl het Protocol DAO de treasury van het protocol regelt. Op het moment van schrijven is het aanbod van RPL iets meer dan 10 miljoen.

Hoe is het netwerk beveiligd?

RPL is een ERC-20-token op Ethereum. Rocket Pool is met succes gecontroleerd door drie afzonderlijke firma’s: Sigma Prime, Consensys Diligence en Trail of Bits. Het voert ook een bug bounty-programma uit om te stimuleren dat het protocol veilig blijft.

Bovendien is het beheer van Rocket Pool verdeeld over het Protocol DAO en Oracle DAO. Het Protocol DAO is verantwoordelijk voor instellingen zoals RPL-inflatie, beloningen en veilingen, de inzetvereisten en commissies voor knooppunten en stortingen. De Oracle DAO overbrugt de slimme contracten tussen de Beacon Chain en de ETH1-hoofdketen. Leden van de Oracle DAO zijn verschillende grote ETH2-staking-klanten zoals Lighthouse, Nimbus, Prysm, ConsenSys Codefi, Blockchain Capital, Bankless en anderen.