Coins

Reserve Rights

Wat zijn Reserve Rights (RSR)?

Reserve Rights (RSR) is een ERC-20-token dat twee hoofddoelen zal dienen voor het Reserve Protocol:

  • het verzekeren van Reserve stablecoins (RTokens) door middel van staking.
  • Het besturen door het voorstellen van en stemmen over wijzigingen in hun configuratie.

Het Reserve Rights (RSR)-token werd gelanceerd in mei 2019 na een succesvolle initial exchange offering (IEO) op het Huobi Prime-platform.

Waarvoor worden Reserve Rights gebruikt?

Behalve dat het de governance-token is voor Reserve stablecoins (RTokens). Hiermee kunnen wijzigingen aan RTokens worden voorgesteld en gestemd met RSR, bestaat Reserve Rights als een backstop om Reserve stablecoin (RToken)-houders geheel te maken in het onwaarschijnlijke geval dat een onderpandtoken in gebreke blijft. Om ervoor te zorgen dat RSR-houders deze verzekering kunnen bieden, kunnen ze besluiten om op één RToken in te zetten, of hun RSR-tokens te verdelen door op meerdere RTokens in te zetten. RSR-houders kunnen ook besluiten om hun RSR helemaal niet in te zetten.

In ruil voor het verstrekken van deze verzekering kunnen RSR-stakers een deel van de inkomsten verwachten die de RToken die ze besloten te verzekeren, maken. Over het algemeen kunnen RSR-stakers hogere opbrengsten (APY’s) verwachten naarmate de marktkapitalisatie van de RToken die ze verzekeren groter wordt.

In tegenstelling tot de “staking” die je tegenwoordig in veel andere projecten ziet, is RSR-staking gebouwd om lang mee te gaan. In het model van Reserve betalen late deelnemers niet voor vroege deelnemers en is er ook geen vertrouwen in staking van andere partijen vereist.

Raadpleeg voor meer gedetailleerde informatie over RSR-staking het gedeelte RSR-staking in de protocoldocumentatie.

Wie zijn de oprichters van Reserve?

Reserve is mede opgericht door Nevin Freeman en Matt Elder. Freeman is de CEO van Reserve en een ervaren ondernemer. Hij beschrijft zijn levensdoel als “het oplossen van de coördinatieproblemen die de mensheid ervan weerhouden haar potentieel te bereiken”.

Matt Elder, aan de andere kant, is een ervaren ingenieur die eerder voor Google en Quixey werkte en nu als CTO van het project toezicht houdt op de architectuur van de implementatie van het Reserve-protocol.

Sinds de lancering in 2019 is het Reserve-team aanzienlijk gegroeid en omvat nu meer dan 200 personen, waaronder ingenieurs, ontwikkelaars en juridische en compliance-medewerkers – allemaal verenigd onder de gedeelde ambitie om Reserve te positioneren als een open, enorm schaalbaar stablecoin-platform dat bevordert de economische welvaart.

Wat maakt Reserve Rights uniek?

In tegenstelling tot andere stablecoins die doorgaans worden gedekt door Amerikaanse dollars (USD) die in reserve worden gehouden op een bankrekening die wordt beheerd door de stablecoin-uitgever of een vertrouwde bewaarder, worden Reserve stablecoins ondersteund door een mandje met cryptocurrencies die worden beheerd door slimme contracten.

Deze manden kunnen uit alle ERC-20-activa bestaan. Initial Reserve stablecoins (RTokens) omvatten een in USD luidende stablecoin ondersteund door andere stablecoins zoals:

USD Coin (USDC, True USD (TUSD) en Paxos Dollar (USDP), en ook een stablecoin ondersteund door DeFi-opbrengstdragende activa zoals Compound USD Coin (cUSDC) en Aave Dai (aDAI) – die houders van deze stablecoin passieve DeFi-opbrengsten bieden zonder dat ze hun tokens hoeven te staken of te vergrendelen.

Uiteindelijk zal de Reserve-gemeenschap transacties uitvoeren naar meer diverse manden, waaronder mogelijk fiat-valuta’s, effecten, grondstoffen en complexe soorten activa, zoals synthetische en derivaten.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Reserve Rights heeft een vast aanbod van 100 miljard tokens. Hiervan is momenteel ongeveer 15% in omloop vanaf maart 2022.

De maximale tokenvoorraad is al vooraf gedolven, maar een groot deel is om verschillende redenen vergrendeld, waaronder 49,4% van de voorraad opgesloten in een slim contract dat bekend staat als de “Slow wallet”. Fondsen uit deze portemonnee worden vrijgegeven na een vertraging van een maand met een openbaar on-chain bericht van het Reserve-team waarin het doel van de opname wordt uitgelegd.

Het Reserve Rights-token werd aanvankelijk gelanceerd met een circulerende voorraad van 6,85 miljard tokens. Hiervan werd 3% uitgedeeld aan Huobi Prime IEO-deelnemers, 2,85% vrijgegeven als projecttokens en 1% aan particuliere investeerders.

Alle tokens voor team-, adviseur-, partner- en seed-investeerders worden ontgrendeld via een van de twee opties:

De ene is gestart in januari 2022 en de andere begint bij de lancering van het volledige Reserve Protocol op het Ethereum-mainnet.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Reserve Rights is momenteel een ERC-20-token op basis van de Ethereum-blockchain. Als gevolg hiervan is het beveiligd tegen aanvallen door een robuust proof-of-work (POW) consensusmechanisme. Dit wordt ondersteund door een netwerk van duizenden Ethereum-mijnwerkers.