Coins

Render Token

Wat is Render Token?

Render Token (RNDR) is een gedistribueerd GPU-renderingnetwerk dat bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd. Dit met als doel artiesten en studio’s die GPU-rekenkracht nodig hebben, te verbinden met mijnbouwpartners. Deze zijn bereid hun GPU-mogelijkheden te verhuren. Bedacht in 2009 door OTOY, inc. CEO Jules Urbach, hield RNDR zijn eerste openbare tokenverkoop in oktober van datzelfde jaar, gevolgd door een privéverkoopperiode van januari 2018 – mei 2018. Hierin werd in totaal 117.843.239 RNDR werd verkocht tegen een prijs van 1 RNDR = $0,25 USD equivalent aan token. Tijdens de privéverkoopperiode werden early adopters toegelaten tot het RNDR Beta Testnet, waar beta-node-operators en artiesten samenwerkten met het RNDR-team bij het bouwen en testen van het netwerk, tot aan de publieke lancering op 27 april 2020.

Hoe werkt RNDR

RNDR is een ERC-20 utility-token dat door artiesten op het netwerk wordt gebruikt om GPU-rekenkracht van GPU-providers (node-operators) in te wisselen. RNDR maakt gebruik van een combinatie van een handmatig en automatisch proof of work-systeem, of in dit geval een proof of render, om te verifiëren dat alle kunst met succes is weergegeven voordat de betaling wordt uitbetaald en de kunst wordt vrijgegeven. Door gebruik te maken van de inherente beveiligingseigenschappen van de Ethereum-blockchain, worden eigen activa gehasht bij het uploaden en stukje bij beetje naar knooppunten gestuurd voor weergave.

Alle RNDR-betalingen worden tijdens het renderen in escrow opgeslagen en worden vrijgegeven aan node-operators na handmatige verificatie door de opdrachtgevende artiest van succesvol werk. Om kwaadwillende actoren in beide gebruikersbestanden te voorkomen, zijn alle activa die op het netwerk worden weergegeven, voorzien van een watermerk totdat de betaling met succes is uitbetaald, waarna weergaven zonder watermerk kunnen worden gedownload, en alle betalingen worden in bewaring gehouden totdat handmatig is geverifieerd dat ze correct zijn weergegeven.

Over Render Token

Gesteund door moederbedrijf OTOY, is het RNDR-team gevestigd in Los Angeles, met teamleden over de hele wereld.

De RNDR-adviesraad bestaat uit marktleiders zoals:

  • Ari Emanuel (mede-oprichter en mede-CEO, WME)
  • JJ Abrams (voorzitter en CEO, Bad Robot Productions)
  • Brendan Eich (oprichter en CEO, Brave Software en BAT)

Zij hebben allen geadviseerd in RNDR in verschillende hoedanigheden bij het overbruggen van de kloof tussen het creëren van een systeem dat zowel cryptocurrency-gemeenschappen als de productiepijplijnen van Hollywood-studio’s aanspreekt.