Coins

Reef

Wat is Reef?

Reef is een betrouwbare, uitbreidbare, efficiënte, snelle Layer-1-blockchain voor DeFi, NFT en gaming. Het is gebouwd met behulp van Substrate Framework en biedt een hoge schaalbaarheid. Hierdoor worden bijna directe goedkope transacties mogelijk, en het ondersteunt Solidity en EVM, waardoor ontwikkelaars hun DApps naadloos vanuit Ethereum kunnen migreren zonder enige wijziging in de codebase.

Reef Chain is de meest geavanceerde EVM-compatibele blockchain. Het is zelf-upgradebaar en heeft on-chain governance. De infrastructuur maakt ook EVM-extensies mogelijk, waardoor native token bridge, geplande oproepen (d.w.z. terugkerende betalingen) en slimme contract-in-place code-upgrades mogelijk zijn. In de nabije toekomst zal het extra VM’s ondersteunen waarmee ontwikkelaars code in meerdere programmeertalen kunnen schrijven. Het netwerk draait op een Nominated Proof-of-Stake (NPoS) consensusmechanisme, dat schaalbaarheid en lage kosten biedt.

Het native token wordt gebruikt voor:

  • Vergoedingen voor het verwerken van transacties en het opslaan van gegevens.
  • Validatieknooppunten uitvoeren door REEF-tokens uit te zetten.
  • Nomineren welke validatieknooppunten deel moeten uitmaken van het netwerk.

Reef wordt ondersteund door meerdere toonaangevende fondsen en durfkapitalisten.

Voorbeelden zijn : NGC, QCP, Bitcoin.com, Kenetic Capital, LD Capital, TRG Capital, Krypital Group, Genesis Block, Woodstock Fund en anderen.

Reef Chain-ontwikkelingstools omvatten:

  • Remix en EVM geïntegreerde ontwikkelomgevingen voor het uploaden en implementeren van slimme contracten.
  • Reefscan blockchain-verkenner om te helpen bij het inzetten van validators, het verbinden en nomineren van validators, het debuggen van contracten en het begrijpen van netwerkprestaties.
  • Reef-opdrachtregelprogramma’s waarmee ontwikkelaars applicaties vanuit lokale omgevingen kunnen implementeren.
  • Reef-portemonnee voor toegang tot en interactie met de blockchain

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

De Chain is een slimme contractblockchain, achterwaarts compatibel met EVM en Solidity, ontworpen om DeFi, NFT en Gaming voor iedereen gemakkelijk te maken. Op dit moment heeft REEF een circulerende voorraad van 14.807.552.172 tokens, terwijl 38,2% van de Reef Chain-voorraad is ingezet. De Chain heeft vandaag meer dan 23 validators. De huidige inflatie van het aanbod is 8,3%

Wie zijn de grondleggers van Reef?

Reef is opgericht door Denko Mancheski. Zijn motivatie was om de meest geavanceerde blockchain te bouwen voor particuliere investeerders die betrokken willen raken bij DeFi, NFT’s en Gaming.

Mancheski wilde nieuwkomers in cryptocurrency helpen de complexiteit te overwinnen die gepaard gaat met interactie met een blockchain en het begrijpen van nieuwe concepten zoals DeFi en NFT’s. Bovendien de mogelijkheid om toegang te geven tot vele bruggen naar andere blockchains, zodat fondsen en liquiditeit gemakkelijk naar Reef Chain kunnen worden geporteerd, waardoor particuliere beleggers kunnen profiteren van hoge schaalbaarheid en lage kosten.

Mancheski, geboren in Macedonië, zei dat zijn passie voor FinTech ertoe leidde dat hij kennismaakte met blockchain-technologie. Hij beschrijft het vormen van een competent team als de grootste uitdaging om Reef tot leven te brengen.

Toen hem werd gevraagd naar de persoonlijke eigenschappen die hem zullen helpen een succesvolle ondernemer te worden, voegde hij eraan toe: “Ik heb een zeer verslavende persoonlijkheid – ik kan gewoon niet stoppen met iets te doen totdat ik het doel heb bereikt dat ik mezelf heb gesteld.”

Wat maakt Reef Chain uniek?

Reef is gericht op nieuwkomers in cryptocurrency. Dit is naast bestaande DeFi-gebruikers die het moeilijk vinden om geld en portemonnees over meerdere blockchains bij te houden. Het team heeft de hoge gasvergoedingen op de Ethereum-blockchain aangepakt door voort te bouwen op Substrate, dat bijna directe transacties en lage kosten mogelijk maakt, waarbij sommigen beweren dat de vergoedingen van Ethereum DeFi-protocollen “onbruikbaar” maken.

Wat de Reef-keten uniek maakt, is dat elk DeFi-protocol dat al op Ethereum of een EVM-compatibel netwerk is geïmplementeerd. Het kan op Reef draaien met slechts een paar wijzigingen in de code. Aangezien Reef Chain zich uitstrekt over dit kruispunt tussen Ethereum en Polkadot, samen met bruggen naar andere blockchains, is het Reef-ecosysteem toegankelijk voor iedereen met een Web3-portemonnee die geïnteresseerd is in toegang tot dApps op Reef.

Vanwege de manier waarop het op Substrate is gebouwd, is Reef uitbreidbaar en kan het ondersteuning bieden voor meerdere VM’s. Dit evenals uitbreiding voor bestaande populaire VM’s zoals EVM (Ethereum Virtual Machine). Het heeft functionaliteit voor on-chain upgrades, zodat nieuwe functies eenvoudig door de netwerklaag kunnen worden gepusht, maar ook on-chain governance.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk gebruikt een Nominated Proof of Stake-systeem om zich te binden aan potentiële validators, potentiële validators te nomineren en om het netwerk te beveiligen. Dit zorgt voor goedkope, bijna directe transacties met een finaliteit die gemiddeld in 10 seconden wordt bereikt.

Voor degenen die niet over de technische vaardigheden beschikken om een ​​Validator-knooppunt uit te voeren, kunnen ze een Nominator zijn. Nominators beveiligen de Reef Relay Chain door goede validators te selecteren en de token uit te zetten.

Validator zijn vereist technische expertise, het inzetten van REEF en het 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar draaien van een node met hoge beschikbaarheid. Validators die hun prestaties of uptime niet kunnen behouden, worden gekortwiekt, net als hun Nominators.

Terwijl de token wordt ingezet door een Validator te nomineren, zijn ze ‘vergrendeld’ (verbonden). Nominators kunnen nieuwe de token in hun portemonnee ontvangen, maar kunnen niet inzetten als Validator of de token uit hun portemonnee halen. Nominators kunnen hun nominatie op elk moment ongedaan maken om te stoppen met het inzetten van hun geld. Dit gaat in de volgende tijdperk van kracht wordt. Door de nominatie ongedaan te maken, worden fondsen niet automatisch ongedaan gemaakt. Er is een unbonding-periode van 28 dagen op Reef voordat bonded-fondsen kunnen worden overgedragen na het uitgeven van een unbond-transactie.