Coins

Ravencoin

Wat is Ravencoin (RVN)?

Ravencoin is een digitaal peer-to-peer (P2P) netwerk dat tot doel heeft een use case-specifieke blockchain te implementeren. Het is ontworpen om één specifieke functie efficiënt af te handelen: de overdracht van activa van de ene partij naar de andere. Gebouwd op een fork van de Bitcoin-code, werd Ravencoin aangekondigd op 31 oktober 2017 en vrijgegeven binaries voor mijnbouw op 3 januari 2018 met wat een eerlijke lancering wordt genoemd: geen premine, ICO of masternodes. Het werd genoemd in verwijzing naar een tv-show Game of Thrones.

Wie zijn de oprichters van Ravencoin?

De Ravencoin whitepaper is gepubliceerd door Bruce Fenton, Tron Black en Joel Weight.

Ze onderscheiden zich van de meerderheid van de crypto-menigte doordat ze allemaal doorgewinterde zakenmensen en ontwikkelaars waren voordat ze aan dit project begonnen.

Fenton staat in crypto bekend als bestuurslid en uitvoerend directeur van de Bitcoin Foundation van 2015 tot 2018. Vóór crypto had hij een solide carrière in investeringsbankieren als vice-president van Morgan Stanley in de jaren 90 en algemeen directeur van Atlantis Consulting voor 13 jaar. Momenteel werkt hij als algemeen directeur van Chainstone Labs, een stealth fintech-startup.

Tron Black is een toonaangevende softwareontwikkelaar met meer dan 30 jaar ervaring, waaronder het leiden van verschillende softwarebedrijven als CEO. Hij werkt sinds 2013 in crypto aan verschillende ondernemingen, waaronder Verified Wallet, CoinCPA en t0. Hij is momenteel werkzaam bij Medici Ventures, een dochteronderneming van Overstock.com die zich richt op blockchain-technologietoepassingen.

Weight is een chief technology officer bij Overstock.com, een bekende online retailer. Eerder was hij ook betrokken bij Medici Ventures in rollen van COO en CTO. Hij is een ervaren softwareontwikkelaar die zijn carrière begon nadat hij in 1998 afstudeerde aan de Universiteit van Utah.

Wat maakt Ravencoin uniek?

Als afsplitsing van de Bitcoin-code heeft Ravencoin vier belangrijke wijzigingen:

  • Aangepast uitgifteschema (met blokbeloning van 5.000 RVN)
  • Bloktijd teruggebracht tot één minuut
  • Muntenvoorraad beperkt tot 21 miljard (duizend keer meer dan BTC)
  • Mijnbouw algoritme (KAWPOW, voorheen respectievelijk X16R en X16RV2) bedoeld om de centralisatie van mining veroorzaakt door ASIC-hardware te verminderen.

Ravencoin heeft tot doel het probleem van activaoverdracht en handel via blockchain op te lossen. Als iemand voorheen een activum op de Bitcoin-blockchain creëerde, kon het per ongeluk worden vernietigd wanneer iemand de munten verhandelde waarmee het was gemaakt.

RVN-munten zijn ontworpen als interne valuta binnen het netwerk en moeten worden verbrand om tokenactiva op de Ravenchain uit te geven. De activa kunnen van alles vertegenwoordigen: bewaarobjecten uit de echte wereld zoals goud of fysieke euro’s, virtuele goederen en objecten, een aandeel in een project zoals aandelen en waardepapieren, luchtvaartmijlen of een uur van iemands loon, enz.

De geplande toekomstige versies van het Ravencoin-protocol zullen geïntegreerde berichten- en stemsystemen ondersteunen.

Hoeveel RVN tokens zijn er in omloop?

Ravencoin staat erop zo eerlijk en open mogelijk te zijn voor een nieuwe cryptocurrency. Er was geen pre-mijn, geen ICO en er werden geen munten gehouden voor ontwikkelaars- of oprichtersbeloningen.

In drie jaar sinds de oprichting (vanaf maart 2021) wordt al 39% van de munten gedolven. Het totale aanbod is beperkt tot 21 miljard munten.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Ravencoin is een fork van Bitcoin, dus het wordt beschermd door de kracht van decentralisatie en wiskunde. Het maakt gebruik van een proof-of-work mining-algoritme genaamd KAWPOW, dat X16R en X16RV2 op 6 mei 2020 heeft vervangen. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, het is ook ontworpen om ASIC-bestendig te zijn.

De gebruikte X16r-algoritmegroep gebruikt aanvankelijk 16 verschillende hash-algoritmen voor elk mining-blok. De volgorde waarin je dit gebruikt, is voor elke blok anders en wordt afgeleid van de laatste 8 bytes van de hash naar de blok. Men dacht dat de noodzaak om elke cyclus aan te passen ASIC’s geen enkel voordeel opleverde ten opzichte van CPU’s en GPU’s. Uiteindelijk werden er echter ASIC’s voor gemaakt en moest Ravencoin overschakelen naar een geheel ander algoritme, KAWPOW, een licht gewijzigde versie van ProgPow, dat zelf de evolutie was van Ethash en is geoptimaliseerd voor mijnbouw op GPU’s.

In combinatie met de inzet van eerlijke distributie zonder pre-mijn, is bedoeld om ervoor te zorgen dat geen enkele persoon of organisatie genoeg hashkracht heeft of kan hebben om te proberen een 51%-aanval uit te voeren of enige vorm van kunstmatige marktprijs te creëren. schokken.

Helaas was er een succesvolle bekende hack van de Ravencoin-blockchain, waarover het publiek op 3 juni 2020 werd geïnformeerd. Tijdens de aanval slaagden hackers erin om onmiddellijk i315 miljoen RVN-munten te slaan. Dat ongeveer 1,5% van Ravencoins voorraadlimiet van 21 miljard. Op het moment van de aankondiging werd de prijs van de gestolen RVN geschat op 5,7 miljoen dollar. Geen van de bestaande munthouders werd rechtstreeks door de aanval getroffen.