Coins

Radworks

Wat is Radworks (RAD)?

Radworks is een door de community bestuurd netwerk dat nieuwe, veerkrachtige, toestemmingsloze technologieën bouwt en financiert om internetvrijheid te bevorderen. Het is de community achter Radicle, een soeverein peer-to-peer netwerk voor code-samenwerking dat is gebouwd bovenop Git, en Drips, een peer-to-peer oplossing voor het delen en splitsen van fondsen gebouwd op Ethereum. Radworks wordt beheerd door een gedecentraliseerd bestuurssysteem, aangedreven door het $RAD governance-token. – Wie zijn de oprichters van Radworks? – Het Radworks-project is opgericht door Monadic, een in Berlijn gevestigd softwarebedrijf dat werkt aan open-source software-samenwerking. Monadic stond onder leiding van Alexis Sellier en Eleftherios Diakomichalis, die het open-source project Radicle hebben voortgebracht.

Nadat $RAD in 2021 werd gelanceerd, werd de Radicle Foundation opgericht om de ontwikkeling van het Radicle-project voort te zetten. Nu wordt Radworks volledig bestuurd door de gemeenschap en financiert het de ontwikkeling van twee open-source projecten, Radicle & Drips.

Wat maakt Radworks uniek?

Radworks is uniek in zijn sterke toewijding aan het bevorderen van vrijheid, privacy en decentralisatie op het gebied van technologie. Met de nadruk op financiering en ondersteuning van de ontwikkeling van censuurbestendige en gedecentraliseerde technologieën, stelt Radworks bouwers en makers in staat om veilig en vrij samen te werken. Wat Radworks onderscheidt, is de toewijding aan het cultiveren van een ecosysteem dat veerkracht, duurzaamheid en toegankelijkheid prioriteert. Door de levensvatbaarheid van open-source alternatieven te tonen en technische principes hoog te houden, financiert Radworks niet alleen innovatieve projecten, maar werkt het ook actief aan het creëren van een cultuur die bevorderlijk is voor internetvrijheid en opereert in overeenstemming met zijn waarden en organisatorische principes.

Hoeveel Radworks (RAD) tokens zijn er in omloop?

Per juli 2023 is de maximale en totale tokenvoorraad van het RAD-token 99.998.580. De huidige circulerende voorraad is 49.829.111 (49,83% van de totale tokenvoorraad).

RAD wordt als volgt verdeeld:

  • 50% Gemeenschapsschatkist (vesting over 4 jaar)
  • 20% Vroege ondersteuning (1 jaar vergrendeld)
  • 19% Team (1 jaar vergrendeld, vesting vanaf datum van toetreding gedurende 4 jaar)
  • 5% Radicle Foundation (1 jaar vergrendeld)
  • ~4% Balancer Liquidity Bootstrapping Pool
  • 2% Seeders Program (Partners) (1 jaar vergrendeld)

Hoe wordt RAD beveiligd?

Het bestuurstoken $RAD van Radworks draait op Ethereum, dat wordt beveiligd door een proof-of-work consensusmechanisme dat miners vereist om nieuwe Ether te minen. Een set gedecentraliseerde nodes valideert transacties en beveiligt de Ethereum blockchain.