Coins

Quant

Quant is in juni 2018 gelanceerd met als doel blockchains en netwerken op wereldschaal met elkaar te verbinden, zonder de efficiëntie en interoperabiliteit van het netwerk te verminderen.

Wat is Quant (QNT)?

Het project is gebouwd als een door het besturingssysteem gedistribueerde grootboektechnologie – en Overledger Network – voor het verbinden van verschillende blockchain-netwerken. Het project wordt aangekondigd als het eerste besturingssysteem dat is gebouwd voor blockchains.

Het belangrijkste doel van Quant – met behulp van Overledger – is om de kloof tussen verschillende blockchains te overbruggen. De ruggengraat van het project is het Overledger-netwerk, dat Quant beschouwt als het ecosysteem waarop het toekomstige ecosysteem van de digitale economie zal worden gebouwd.

Overledger stelt ontwikkelaars in staat gedecentraliseerde multi-chain applicaties (bekend als MApps) voor hun klanten te bouwen. Ontwikkelaars die een Mapp op het netwerk willen bouwen, moeten een bepaald aantal Quant-tokens (QNT) hebben.

Wie zijn de oprichters van Quant?

Gilbert Verdian, een van de oprichters van het Quant-netwerk, kreeg het idee voor het blockchain-project toen hij in de gezondheidszorg werkte. Verdian identificeerde het belang van interoperabiliteit om ervoor te zorgen dat patiënten die op verschillende platforms zijn geregistreerd, worden gedekt.

Verdian heeft meer dan 20 jaar branche-ervaring in het upgraden van de beveiliging, technologie en bedrijfsstrategieën van bedrijven over de hele wereld om tastbare resultaten te behalen.

Voorafgaand aan het Quant Network was Verdian Chief Information Security Officer (CISO) van Vocalink, een kaartmaatschappij van Mastercard, Chief Information Officer van NSW Ambulance, CISO van eHealth NSW en hoofd beveiliging van het Ministerie van Justitie, VK.

De tweede medeoprichter, dr. Paolo Tasca, is een ondernemer, digitale econoom die gespecialiseerd is in gedistribueerde systemen. Dr. Tasca heeft gediend als speciaal adviseur op het gebied van blockchain-technologieën voor het EU-parlement, de Verenigde Naties en tal van centrale banken wereldwijd.

Hij is ook co-auteur van verschillende boeken over fintech en is medeoprichter en bestuursvoorzitter van Retail Blockchain Consortium.

Wat maakt Quant uniek?

Sinds de introductie van blockchain en de gedistribueerde grootboektechnologie hebben innovators use cases gevonden in bijna elke bekende branche. Er was echter het probleem van naadloze interoperabiliteit tussen deze projecten. Quant is gemaakt om de ontbrekende schakel te zijn tussen de “verschillende” blockchains.

Het besturingssysteem van Quant, Overledger, is ontworpen om te fungeren als een toegangspoort voor elk op blockchain gebaseerd project om toegang te krijgen tot alle andere blockchains. Het werkt ook bij het verbinden van een applicatie met andere applicaties in hetzelfde blockchain-ecosysteem, zoals Ethereum.

Quant is meer dan meerdere blockchain-interacties, het creëert verschillende lagen voor apps om op verschillende niveaus te communiceren. Quant heeft verschillende lagen voor transacties, berichten, filteren en bestellen, en een applicatie voor het delen en verwijzen naar identieke berichten met betrekking tot andere applicaties.

De Quant App Store heeft de mogelijkheid om transacties over meerdere grootboeken te lezen en te volgen. Met behulp van Overledger schrijven ontwikkelaars slimme contracten voor een breed scala aan ketens, inclusief degenen die ze niet ondersteunen, zoals Bitcoin. Ontwikkelaars kunnen de winkel ook gebruiken om multi-chain applicaties (MApps) te maken en vrij te geven.

Hoeveel QNT tokens zijn er in omloop?

Bedrijven hoeven de QNT-tokens niet te kopen om het Quant Network te gebruiken. Ze hebben echter de QNT-tokens nodig om het netwerk te gebruiken.

Een ontwikkelaar moet een licentie kopen (in QNT) om iets op het platform te maken. Hiervoor moeten tokens 12 maanden worden vastgehouden. De kosten van het uitvoeren van de gateways en het uitvoeren van lees-/schrijfbewerkingen op Overledger vereisen het gebruik van de QNT-tokens.

Het maximale aanbod van QNT-tokens is vastgesteld op 14.612.493 tokens. De QNT-tokens werden op de volgende manier gesplitst:

Tijdens de ICO werden 9,9 miljoen QNT-tokens aan het publiek verkocht;
2,6 miljoen QNT-tokens werden toegewezen aan de bedrijfsreserve om het project draaiende te houden;
1,3 miljoen QNT-tokens waren gereserveerd voor de oprichters van het bedrijf;
Er werden 651.000 QNT-tokens uitgegeven aan de bedrijfsadviseurs.
Momenteel is de circulerende voorraad van het token 12.072.738 QNT. De extra 2 miljoen tokens zijn in handen van het bedrijf. Deze tokens zijn ontgrendeld en kunnen op elk moment worden verkocht of uitgegeven.

Hoe is het beveiligd?

Overledger vormt de ruggengraat van het Quant Network. Overledger zorgt voor communiceerbaarheid tussen DLT-netwerken en communiceert met verschillende blockchains.

Het Overledger Network bevat gateways voor het koppelen van verschillende blockchains. Net als bij de proof-of-stake blockchains van Ethereum, is de Quant Network-gemeenschap betrokken bij het afhandelen van smart treasury-contracten.

De community verwerkt QNT-betalingen die van gebruikers naar de gateways stromen. Ze doen dit op een manier waarop mensen verantwoording moeten afleggen aan elke waarnemer.