Coins

Pundi X

Pundi X is een toonaangevende ontwikkelaar van blockchain-aangedreven apparaten met als doel retailbedrijven te transformeren met zijn op blockchain gebaseerde verkooppuntoplossing. Met de oplossing kunnen detailhandelaren en consumenten onmiddellijke transacties in de winkel uitvoeren op de blockchain.

Wat is Pundi X (PUNDIX)?

Pundi X is opgericht in 2017 en lanceerde zijn ICO in januari 2018 als ‘s werelds eerste point-of-sale-oplossing. Na een succesvolle ICO heeft Pundi X met succes retailgerichte services gelanceerd, waaronder XPOS, XWallet en XPASS, evenals ‘s werelds eerste blockchain-telefoon genaamd BOB.

Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Singapore heeft, heeft zijn XPOS-oplossing en apparaten naar meer dan 25 markten verzonden, waaronder de Verenigde Staten, Spanje, Argentinië, Korea, Australië, Colombia, Spanje en Taiwan.

Wie zijn de oprichters van Pundi X?

Het Pundi X-project werd in 2017 opgericht door Zac Cheah en Pitt Huang. Het paar ontmoette elkaar in een HTML5 Interest Group in 2012, en het enige idee dat de start-up creëerde, was een manier om cryptocurrencies een onderdeel te maken van het dagelijks leven van iedereen.

Zac Cheah is momenteel de CEO van Pundi X. Voorafgaand aan zijn rol bij Pundi X was Zac voorheen de W3C-voorzitter van de HTML5 Interest Group. Zac, een ervaren programmeur, behaalde zijn MS.c in Computing aan het KTH Royal Institute of Technology, afgekort KTH, Zweden, en M.Sc in cybersecurity aan de Norwegian University of Science and Technology, Noorwegen.

Pitt Huang is momenteel Chief Technical Officer en Chief Operating Officer van het project. Pitt, die op 10-jarige leeftijd begon met coderen. Op zijn middelbare school bouwde hij al ruimtegames.

Hij is ook een fervent ondernemer en investeerder. Op 25-jarige leeftijd had hij in 2008 zijn eerste Groupon-achtige bedrijf opgericht en verkocht aan Baizhu. Hij heeft verschillende andere bedrijven opgericht en verkocht, waaronder een bedrijf met 200 personen.

Wat maakt Pundi X uniek?

Het doel van het project is om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. Terwijl andere soortgelijke projecten proberen beter te presteren dan het banksysteem, probeert Pundi X de transformatie van retailbedrijven te vereenvoudigen om dit mogelijk te maken.

Pundi X heeft een blockchain-betalingsecosysteem gecreëerd met de XPOS, XPASS en de virtuele XWallet. De XPOS is ‘s werelds eerste blockchain-aangedreven draadloze verkooppunt (POS) voor cryptocurrencies.

Met behulp van XPOS kunnen detailhandelaren, maar ook consumenten, eenvoudig digitale middelen in fysieke winkels kopen, verkopen en transacties uitvoeren. Het product is ontworpen om elke cryptocurrency te accepteren. Populaire digitale activa zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Pundi X (PUNDIX) worden vermeld in het ecosysteem.

De mobiele XWallet-app is de brug tussen de gewone portemonnees voor digitale activa en het betalingsecosysteem van Pundi X. Gebruikers kunnen de XWallet gebruiken om eenvoudig hun digitale activa te beheren, overschrijvingen te doen, saldi te checken en de ondersteunde crypto’s in de XWallet op te waarderen. De virtuele XPASS-kaart wordt uitgegeven aan elke geregistreerde XWallet-gebruiker.

In juni 2019 lanceerde het project het Open Platform om meer blockchains te ondersteunen. Sindsdien hebben DeFi-ontwikkelaars en -projecten hun ERC20-tokens geregistreerd en geüpload naar het ecosysteem, waardoor het gebruik ervan toenam.

Hoeveel PUNDIX tokens zijn er in omloop?

Net als de native tokens van andere betalingsgerichte cryptoplatforms, is de overgrote meerderheid van de (PUNDIX) tokens uitgegeven. Andere makelaarsdiensten die deze aanpak volgen, zijn Binance (BNB), Voyager Token (VGX) en (Troy (TROY).

Het project werd aanvankelijk gelanceerd met de PXS- en PXSXEM-tokens, de tokens werden tussen maart en september 2018 geruild voor de PUNDIX-tokens. De ruilkoers was vastgesteld op één PXS-token voor 1.000 PUNDIX.

Het huidige circulerende aanbod van PUNDIX-tokens is vastgesteld op 235.514.908.115 tokens, terwijl het maximale aanbod is vastgesteld op 258.526.640.301 PUNDIX. Op dit moment zal 91 procent van de PUNDIX-tokens die er ooit zijn uitgegeven, zijn uitgegeven. De PUNDIX-tokens zijn niet minbaar, ze worden in plaats daarvan wekelijks uitgegeven als staking-beloningen.