Coins

Powerledger

Wat is Powerledger (POWR)?

Powerledger (POWR) is een technologiebedrijf dat software bouwt voor gedistribueerde en gedecentraliseerde energiemarkten voor een duurzame toekomst. Het heeft een op blockchain gebaseerd platform ontwikkeld dat het volgen en verhandelen van energie, flexibiliteitsdiensten en milieugoederen mogelijk maakt. Het doel is om het platform te bieden voor een volledig gemoderniseerd, marktgestuurd net dat consumenten een keuze in hun energie biedt en tegelijkertijd de democratisering van de macht stimuleert.

Powerledger, met hoofdkantoor in Australië, heeft meer dan 30 klanten in 11 landen, met vertegenwoordigers over de hele wereld. Powerledger werkt op twee blockchain-lagen en gebruikt twee tokens, de Powerledger (POWR) en Sparkz-tokens. Het platform zelf maakt gebruik van de openbare Ethereum-blockchain en een private consortium-blockchain die bekend staat als EcoChain™.

Het POWR-token is een ERC-20-token dat fungeert als een licentie die vereist is voor bedrijven zoals; nutsbedrijven, exploitanten van hernieuwbare energie, microgrids, bedrijven die zich inzetten voor 100% hernieuwbare energie en projectontwikkelaars om toegang te krijgen tot het Powerledger-platform. POWR wordt verhandeld via de Ethereum Smart Bond-uitwisseling.

In 2015 hadden 30 landen netpariteit bereikt, wat betekent dat de prijs van door zonne-energie opgewekte energie gelijk was aan of lager was dan de kosten van lokale elektriciteit in de detailhandel. Powerledger combineert hernieuwbare energie en blockchaintechnologie om energieoplossingen aan te bieden die goedkoper en duurzamer zijn dan traditionele energiealternatieven.

POWR Staking

Powerledger’s Proof-of-Stake Energy Blockchain stelt Powerledger in staat om energieprojecten over de hele wereld te bouwen en op te schalen, waarbij meer dan 50.000 energietransacties per seconde worden verwerkt. Om deel uit te maken van het beveiligen van Powerledger’s Energy Blockchain, zet u uw POWR in, zodat u deel kunt uitmaken van de transactie voor hernieuwbare energie en beloningen kunt verdienen.

Wie zijn de oprichters van Powerledger?

Powerledger (POWR) is in 2016 mede opgericht door dr. Jemma Green en John Bulich.

Dr. Jemma Green is de uitvoerend voorzitter van Powerledger. Na een decennium in corporate finance in het Verenigd Koninkrijk, keerde dr. Green terug naar Perth om een ​​doctoraat te volgen aan de Curtin University op het gebied van verstoring van de elektriciteitsmarkt, wat ze in 2017 afrondde. Dit werk bleek het perfecte vervolg te zijn op de oprichting van Powerledger.

John Bulich is technisch directeur bij Powerledger. Voordat hij Powerledger medeoprichtte, was hij medeoprichter en directeur van Ledger Assets en directeur bij WA Property Investments.

Wat maakt Powerledger uniek?

De producten van Powerledger omvatten uGrid, xGrid, TraceX, Vision, Power Purchase Agreements (PPA) Vision, Mode Flex en Local Energy Market (LEM). Het op blockchain gebaseerde platform kan afzonderlijk worden gecontracteerd en naar behoefte worden geschaald. De producten zijn onderverdeeld in drie belangrijke pijlers. Handel in energie en traceerbaarheid, handel in flexibiliteit en handel in milieugoederen.

Energiehandel en traceerbaarheid. Track- en handelsfuncties helpen u om op de hoogte te blijven van de herkomst en stroom van energie. Het kan consumenten de keuze geven over de energie die ze gebruiken en peer-to-peer (P2P) handel vergemakkelijken. Solar P2P-energiehandel kan zonder subsidie ​​overtollige zonne-energie in het net opvangen.

Flexibiliteit handel. MODE of Marketplace for Optimization of Distributed Energy, is een marktplaats die eigenaren van Distributed Energy Resource (DER) en flexibele belastingen in staat stelt netwerkdiensten te leveren om hun activa te gelde te maken.

Handel in milieugoederen. De technologie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de handel in milieugoederen, zoals certificaten voor hernieuwbare energie en koolstofkredieten, transparanter, veiliger en efficiënter verloopt.

Hoeveel POWR tokens zijn er in omloop?

De circulerende voorraad van Power Ledger (POWR) is 425.498.654 POWR vanaf februari 2021. Met een maximale voorraad van 1.000.000.000 POWR.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Met Powerledger kunnen eigenaren van activa op het gebied van hernieuwbare energie beslissen aan wie ze hun energie willen verkopen en tegen welke prijs. Transacties worden uitgevoerd via een distributienetwerk dat wordt gecontroleerd en een veilige inkomstenstroom biedt. Gebruikers kunnen hun POWR beveiligen via een hardware wallet.

POWR is een ERC20-token dat wordt ondersteund door alle wallets die ook Ethereum ondersteunen.