Coins

Perpetual Protocol

Perpetual Protocol is een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor futures op Ethereum en xDai.

Wat is Perpetual Protocol (PERP)?

Perpetual Protocol is een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor futures op Ethereum en xDai. Handelaren kunnen long of short gaan met een hefboomwerking tot 10x op een groeiend aantal activa zoals BTC, ETH, DOT, SNX, YFI en andere. Handelen is niet-bewarend, wat betekent dat handelaren altijd het bezit van hun activa en on-chain behouden. Perpetual Protocol maakt gebruik van een virtuele geautomatiseerde marktmaker (vAMM), die zorgt voor on-chain liquiditeit met voorspelbare prijzen die worden bepaald door constante productcurven. Bovendien heeft Perpetual Protocol zijn vAMM’s zo ontworpen dat ze marktneutraal en volledig gedekt zijn.

De verklaarde visie van Perpetual Protocol is om ‘s werelds beste, meest toegankelijke en veiligste gedecentraliseerde derivatenhandelsplatform te creëren. Door voort te bouwen op onze DeFi-projecten en door projecten te laten voortbouwen op Perpetual Protocol, omarmt het bedrijf het ethos van “DeFi money lego”. Na het behalen van een aantal mijlpalen in zijn roadmap, zoals het lanceren van staking pools en het implementeren van limiet- en stoporders, is Perpetual Protocol van plan om uit te breiden naar andere ketens, tokens met hefboomwerking te introduceren en dynamische liquiditeit in zijn pools te lanceren.

Wie zijn de grondleggers van Perpetual Protocol?

Perpetual Protocol werd gelanceerd door Yenfen Weng en Shao-Kang Lee, twee Taiwanese cryptocurrency-ondernemers die eerder payroll- en boekhoudbedrijven voor crypto-startups hadden gelanceerd. Het grootste deel van het team is gevestigd in Taiwan. Perpetual Protocol wordt ondersteund door vele zeer gerenommeerde investeerders, zoals Zee Prime Capital, Multiarrows Capital, CMS Holdings, Binance Labs en Alameda Research, een strategische partner van FTX. Met hun steun sloot het bedrijf in 2020 een door Multicoin Capital geleide seed-ronde voor $ 1,8 miljoen.

Wat maakt het uniek?

Het doel van Perpetual Protocol is om een ​​handelsplatform voor eeuwigdurende contracten te creëren dat iedereen kan gebruiken. Om dat te doen, moeten gebruikers kunnen handelen met een goede liquiditeit en weinig slippen. Perpetual Protocol lost dit op door zijn vAMM-oplossing te gebruiken. Perpetual Protocol volgt niet het gebruikelijke orderboekmodel van gecentraliseerde uitwisselingen. In plaats daarvan handelen handelaren tegen een virtuele geautomatiseerde marktmaker, wiens initiële liquiditeit wordt bepaald door de operator.

Stel bijvoorbeeld dat de operator de liquiditeit van de vAMM instelt op 100 vETH tot 40.000 vDAI. Iemand die DAI deponeert om long te gaan op ETH, zou de prijs van ETH naar boven kantelen en een stimulans creëren om short te gaan op vETH als de prijs niet in overeenstemming is met de marktprijzen. Handelaren die short gaan op vETH zouden ook DAI als onderpand storten en de prijs van vETH weer in evenwicht brengen. Het hebben van liquiditeitsswaps is niet nodig, aangezien de vAMM functioneert als een telling van alle transacties en op de lange termijn automatisch een evenwicht vindt. In de praktijk worden transacties op Perpetual Protocol allemaal afgehandeld in USDC.

Door dit vAMM-model te gebruiken en de beurs op xDai te bouwen, kunnen handelaren genieten van on-chain handel zonder kosten en onmiddellijke afwikkeling. Bovendien ondersteunt Perpetual Protocol gasvrije stortingen van meer dan 500 USDC, wat betekent dat handelaren kunnen storten met 0 ETH in hun portemonnee.

Hoeveel PERP token zijn er in omloop?

Het totale aanbod van PERP is 150 miljoen. Het huidige circulerende aanbod van PERP is 68,7 miljoen. De tokenverdeling is als volgt:

 • 7,5 % – Balancer Liquiditeit Bootstrapping Pool (LBP)
 • 4,2% – Beginnende investeerders, 20% ontgrendeld bij de lancering van het mainnet, 20% elke drie maanden
 • 15% – Strategische investeerders, 20% ontgrendeld bij de lancering van het mainnet, 20% elke drie maanden
 • 21% – Team & adviseurs, 2,1% per periode van 3 maanden vanaf zes maanden na de lancering van het mainnet
 • 54,8% – Ecosysteem en beloningen, verdeling van ecosysteembeloningen wordt bepaald door de Perpetual Protocol-gemeenschap

PERP is een utility-token dat het gedecentraliseerde beheer van het protocol stimuleert en vergemakkelijkt.

De token-feedbacklus ziet er als volgt uit:

 1. Staking-beloningen en beloningen voor handelskosten stijgen >
 2. PERP-tokenwaarde stijgt >
 3. PERP-tokenbewustzijn neemt toe >
 4. Protocolbewustzijn neemt toe >
 5. Handelsvolume neemt toe >
 6. Handelskosten stijgen >
 7. Terug naar 1.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk is gecontroleerd door Consensys en Peckshield. Het protocol wordt door de gemeenschap beheerd en heeft een premieprogramma voor ontwikkelaars die bugs vinden in de slimme contracten. Het netwerk bevindt zich op xDai, terwijl het PERP-token een ERC-20-token op Ethereum is.

ERC-20 is een tokenstandaard die de meeste nieuwe tokens volgen bij publicatie op de Ethereum-blockchain. Ethereum is een van de meest populaire blockchains voor DAO’s en wordt beveiligd door een proof-of-work consensusmechanisme dat vereist dat mijnwerkers nieuwe Ether ontginnen. Een reeks gedecentraliseerde knooppunten valideert transacties en beveiligt de Ethereum-blockchain.

Perpetual Protocol gebruikt Chainlink als orakel voor berekeningen van financieringspercentages, maar heeft geen on-chain orakel als prijsmotor om te voorkomen dat flitsleningen worden gebruikt om de prijs van onderliggende activa en winst van Perpetual binnen dezelfde transactie te manipuleren.