Coins

PEPE

In eind april 2023 was er een nieuwe hype, namelijk de hype om $PEPE, een meme coin waar heel crypto twitter over sprak, die op een gegeven moment een market cap van 1,6 miljoen dollar had, Maar wat houdt deze meme coin precies in, en wie zitten erachter?

Wat is PEPE?

PEPE is een deflatoire memecoin gelanceerd op Ethereum. De cryptocurrency is gemaakt als eerbetoon aan de Pepe the Frog-internetmeme, gecreëerd door Matt Furie, die populair werd in het begin van de jaren 2000.

Het project heeft tot doel in te spelen op de populariteit van memecoins, zoals Shiba Inu en Dogecoin, en streeft ernaar zich te vestigen als een van de top memecryptocurrencies. PEPE spreekt de cryptocurrencygemeenschap aan door een beleid zonder belastingen te voeren, een herverdelingssysteem dat langetermijnbeleggers beloont, en een verbrandingsmechanisme om de schaarste van de PEPE-munt te behouden.

In eind april tot mei 2023 veroorzaakte de explosieve stijging van PEPE dat de marktkapitalisatie op een bepaald moment een hoogtepunt van $1,6 miljard bereikte, waardoor vroege houders miljonairs werden en een sterke gemeenschap van gelijkgestemde volgers aantrok. Het heeft wat men misschien een “memecoin-seizoen” zou noemen, waardoor andere memecoins – sommige binnen enkele uren gelanceerd – spectaculaire stijgingen en even verbazingwekkende dalingen doorgingen. Het moet nog blijken of PEPE en andere memecoins nieuwe hoogten zullen bereiken, hoewel dat zeker de hoop is van veel houders.

Het PEPE-ontwikkelingsplan omvat drie fasen, waarbij fase één het noteren op CoinMarketCap en het trending maken van $PEPE op Twitter omvat, terwijl fase twee het noteren op gecentraliseerde beurzen (CEXs) omvat, en fase drie “tier 1” beursnoteringen en wat het team een “meme-overname” noemt.

Wie zijn de oprichters van Pepe?

Op dit moment blijven de oprichters van PEPE anoniem, wat niet ongebruikelijk is in de cryptocurrency-wereld. Hoewel informatie over het team achter het project schaars is, hebben ze met succes aandacht weten te trekken via socialemediaplatforms zoals Twitter om hun memecoin te promoten en een gemeenschap rond de memecoin te creëren.

Wat maakt PEPE uniek?

PEPE biedt een unieke propositie binnen de memecoin-markt door voort te bouwen op het erfgoed van Pepe the Frog, een personage met een lange en controversiële geschiedenis. De toewijding van het project aan dit personage onderscheidt het van andere cryptocurrencies en versterkt zijn aantrekkingskracht binnen de cryptogemeenschap.

Het herverdelingssysteem is een ander uniek aspect van PEPE, omdat het langetermijnbeleggers beloont en gebruikers stimuleert om het token voor langere periodes vast te houden. Hiermee beoogt het project houdersincentives te bevorderen en de kansen op langetermijnsucces te vergroten.

Het verbrandingsmechanisme van PEPE benadrukt verder zijn unieke karakter, waarbij wordt gestreefd naar het behoud van schaarste op de markt. Ten slotte onderscheidt PEPE zich van andere cryptocurrencies door zijn beleid zonder belastingen. Door geen transactiekosten op te leggen, kan het project een breder publiek aantrekken en zijn gebruikersbasis uitbreiden.

Hoeveel PEPE-munten zijn er in omloop?

PEPE maakt gebruik van een herverdelingssysteem dat langetermijnbeleggers beloont en hen prikkelt om zich te committeren aan het project. Deze aanpak moedigt stabiliteit van de munt aan door gebruikers te belonen voor het vasthouden van het token in plaats van het snel te verkopen. Daarnaast heeft PEPE een verbrandingsmechanisme waarbij een deel van de munten regelmatig permanent uit omloop wordt verwijderd. Dit beoogt de schaarste te behouden, ondanks het maximale aanbod van 420,690,000,000,000 munten.

Van het maximale aanbod werd 93,1% naar de liquiditeitspool op Uniswap gestuurd, waar LP-tokens werden verbrand, en het deployer-contract werd naar een nuladres gestuurd. De resterende 6,9% wordt bewaard in een multi-sig wallet voor toekomstige CEX-noteringen, bruggen en liquiditeitspools. Deze wallet kan worden getraceerd met de ENS-naam “pepecexwallet.eth.” Gebruikers kunnen het PEPE/WETH-paar volgen op CMC DexScan.

Hoe wordt PEPE beveiligd?

PEPE is een ERC-20-token op het Ethereum-blockchain, dat wordt beveiligd door het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Gedecentraliseerde validators zetten 32 ETH in om transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen.