Coins

PancakeSwap

PancakeSwap is een geautomatiseerde marktmaker (AMM) - een toepassing voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) waarmee gebruikers tokens kunnen uitwisselen, waardoor liquiditeit wordt geboden via landbouw en in ruil daarvoor vergoedingen worden verdiend.

Wat is PancakeSwap (CAKE)?

PancakeSwap werd gelanceerd in september 2020 en is een gedecentraliseerde uitwisseling voor het ruilen van BEP20-tokens op Binance Smart Chain. PancakeSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd market maker-model waarbij gebruikers handelen tegen een liquiditeitspool. Deze pools worden gevuld door gebruikers die hun geld in de pool storten. In ruil daarvoor ontvangen ze liquidity provider (LP) tokens.

Deze tokens kunnen later worden gebruikt om hun deel van de pool terug te vorderen, evenals een deel van de handelskosten. Deze LP-tokens staan ​​​​bekend als FLIP. Met PancakeSwap kunnen gebruikers ook extra tokens kweken, zoals CAKE en SYRUP. Op de boerderij kunnen gebruikers LP-tokens deponeren en worden ze beloond met CAKE.

Met PancakeSwap kunnen gebruikers BEP20-tokens verhandelen, liquiditeit verschaffen aan de beurs en vergoedingen verdienen, LP-tokens inzetten om CAKE te verdienen, CAKE inzetten om meer CAKE te verdienen en CAKE inzetten om tokens van andere projecten te verdienen.

Wie zijn de oprichters van PancakeSwap?

PancakeSwap is een op Binance Smart Chain gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die is gelanceerd door anonieme ontwikkelaars met een duidelijke passie voor pannenkoeken.

Wat maakt het uniek?

PancakeSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd market maker-model, wat betekent dat er geen orderboeken zijn en in plaats daarvan liquiditeitspools worden gebruikt. Een gebruiker kan inkomen verdienen door een liquiditeitsverstrekker te worden; door hun tokens toe te voegen aan de liquiditeitspool kunnen ze LP-tokens kweken en hun CAKE inzetten om beloningen te verdienen. Ze kunnen ook hun geluk beproeven met de loterijen en niet-fungibele tokens.

De PancakeSwap-token CAKE is een BEP20-token die oorspronkelijk is gelanceerd op Binance Smart Chain. De belangrijkste functie van CAKE is het stimuleren van de liquiditeitsvoorziening van het PancakeSwap-platform.

Gebruikers kunnen hun tokens inzetten om beloningen te verdienen, wat wordt gedaan door Liquidity Provider-tokens te storten en te vergrendelen. Dit staat bekend als landbouw en wordt door het systeem beloond met CAKE-tokens. De tokens kunnen worden uitgezet zonder tijd vast te houden. CAKE geeft gebruikers de mogelijkheid om te investeren en het rendement in de toekomst te verhogen, maar brengt risico’s met zich mee.

CAKE kan worden gebruikt om deel te nemen aan een loterij op PancakeSwap. Elke loterijsessie duurt 6 uur. Een enkele kaart kost 10 CAKE en wordt geleverd met een willekeurige combinatie van vier cijfers tussen 1 en 14, bijvoorbeeld 8-6-4-13. Om de jackpot te winnen, die gelijk is aan 50% van de gehele loterijpool, moeten de nummers op uw lot overeenkomen met alle vier de nummers op het winnende lot.

Gebruikers kunnen ook niet-fungibele tokens winnen die kunnen worden ingewisseld voor CAKE of in een portemonnee kunnen worden bewaard.

Hoeveel CAKE tokens zijn er in omloop?

Vanaf maart 2021 heeft PancakeSwap (CAKE) een circulerende voorraad van 125.984.870 CAKE-munten en er zijn geen maximale voorraadgegevens beschikbaar.

Hoe is het netwerk beveiligd?

PancakeSwap kan veilig worden opgeslagen op ondersteunde portemonnees die zijn verbonden met de Binance Smart Chain. Deze omvatten MetaMask, TrustWallet, TokenPocket en WalletConnect.