Coins

Origin Protocol

Wat is het Origin-protocol (OGN)?

Origin Protocol ontwikkelt web3-technologieën met de bedoeling om non-fungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiering (DeFi) naar de massa te brengen. De unieke tooling en diverse partnerschappen van het protocol helpen bij het realiseren van deze doelen. Origin Protocol heeft twee vlaggenschipproducten: Origin Story (beheerd door OGN) en Origin Dollar (beheerd door OGV).

Origin Story is een white label NFT-marktplaatsoplossing die werkt met disruptors in verschillende sectoren door gebruik te maken van niet-fungibele tokens. Het platform host NFT-marktplaatsen en tooling in verschillende sectoren, waaronder de vastgoed-, profielfoto-, muziek-, kunst- en entertainmentindustrie.

Enkele partners van Origin Story zijn Roofstock onChain, Pudgy Penguins, Sappy Seals, Paris Hilton, 3LAU, BT, Inspiration4 en The Doge Pound. Origin Story Marketplaces proberen een breed net uit te werpen in verschillende industrieën die worden beïnvloed door NFT’s, in plaats van zich te concentreren op een bepaald gebied in het bijzonder. Beleggers kunnen OGN zien als de ‘picks and shovels’-benadering van beleggen in NFT’s.

Wie zijn de grondleggers van het Origin-protocol?

Origin Protocol is gelanceerd door Josh Fraser en Matthew Liu. Sinds zijn jeugd is de heer Fraser aan het coderen en is hij al sinds 2011 betrokken bij de crypto-industrie. Hij is de oprichter van het weboptimalisatiebedrijf Torbit, later overgenomen door Walmart Labs. De heer Liu is een Stanford engineering alumnus die sinds 2014 betrokken is bij crypto en heeft deelgenomen aan de Ethereum crowd-sale in 2014. De oprichter van het protocol is Yu Pan, een voormalig mede-oprichter van Paypal en ex-Google executive.

De hoofdinvesteerder van Origin is Pantera Capital, en andere investeerders zijn Foundation Capital, Blocktower, Steve Chen (oprichter van YouTube), Alexis Ohanian (mede-oprichter van Reddit) en Garry Tan (partner bij Y Combinator).

Wat maakt het Origin Protocol uniek?

Origin Protocol heeft tot doel waarde te ontsluiten in cryptocentrische kansen in verschillende branches.

Origin Story-marktplaatsen geven makers en verzamelaars meer controle over hun inhoud en digitale producten. Elke white label-marktplaats biedt een geïntegreerd dashboard voor gegevensanalyse, geaggregeerde marktplaatsvermeldingen, gestroomlijnde koopervaringen en aangepaste esthetiek die is afgestemd op het merk van de klant.

Bovendien biedt de NFT-tooling van Origin Story merken manieren om niet-fungibele tokens op unieke manieren te gebruiken. Het protocol ondersteunt token-gated toegang, soulbound tokens, verschillende bestandsindelingen, NFT-veilingen en meer voor makers om het meeste uit hun niet-fungibele tokens te halen. Om een ​​groter gebruikersbestand te bereiken, ondersteunen Story-marktplaatsen Polygon en evalueert Origin actief andere schaaloplossingen.

Een ander belangrijk onderdeel van het Origin Protocol is de stablecoin Origin Dollar (OUSD). Deze stablecoin met volledig onderpand vereist geen staking- of lock-up-periodes en brengt automatisch rendement op voor gebruikersportefeuilles. Opbrengst wordt verdiend via blue-chip DeFi-protocollen zoals Curve, Convex, Compound en Aave, maar het verdient hogere APY’s vanwege het unieke rebasing-mechanisme. Alleen gebruikersportefeuilles genereren rendement, dus fondsen die in slimme contracten worden vastgehouden, fungeren als een multiplier voor het rendement van gebruikers.

Origin Dollar Governance (OGV) werd in de zomer van 2022 uitgezonden naar OGN-houders. OGV is het governance-token voor Origin Dollar en wordt gebruikt om te stemmen over onderpandtoewijzingen in DeFi-pools en genereert waarde via de inkomsten van het stablecoin-protocol.

Hoeveel OGN tokens zijn er in omloop?

Het Origin Token (OGN) is het token voor beheer en waardeopbouw voor het gehele Origin Platform.

Tokenhouders kunnen stemmen op de volgende voorstellen:

 • Nieuwe typen rendementsstrategieën toevoegen/verwijderen.
 • Kapitaal toewijzen aan een reeks strategieën.
 • Bepalen welke vergoedingen in rekening worden gebracht door het protocol.
 • Bepalen welke incentives op doorlopende basis worden aangeboden.

10% van de door OUSD gegenereerde opbrengsten worden geïnd als vergoeding en gebruikt om OGN terug te kopen. OGN-houders profiteren van OUSD-aanboduitbreiding, omdat met een hoger aanbod van OUSD ook de gegenereerde vergoedingen die naar OGN-houders vloeien, toenemen.

Het totale aanbod van OGN is 1 miljard volgens de volgende verdeling:

 • Adviesverkoop: 4,38% voor $ 0,0685
 • Strategische verkoop: 23,75% voor $ 0,12
 • CoinList-uitverkoop: 4,84% voor $ 0,1364
 • Teamfiches: 20,24%
 • Adviseur Subsidies: 1,69%
 • Stichtingsreserves: 31,37%
 • Ecosysteemgroeifondsen: 12,99%
 • Langdurige partnerschappen: 0,73%

Hoe is het netwerk beveiligd?

OGN is een ERC-20-token op Ethereum.

Het Origin Protocol is op weg naar voortdurende decentralisatie en bevindt zich momenteel in de tweede van vier fasen van decentralisatie. Origin Protocol benadrukt dat decentralisatie alleen verband houdt met het protocol en zich niet uitstrekt tot gecentraliseerde toepassingen zoals peer-to-peer-betalingen of debetkaarten die op OUSD zijn gebouwd.