Coins

Ontology

Ontology is een project dat is ontworpen om vertrouwen, privacy en veiligheid naar Web3 te brengen door middel van gedecentraliseerde identiteits- en gegevensoplossingen.

Wat is Ontology ($ONT)?

Ontology is een project dat is ontworpen om vertrouwen, privacy en veiligheid naar Web3 te brengen. Dit door middel van gedecentraliseerde identiteits- en gegevensoplossingen. Het bouwt de infrastructuur om vertrouwde toegang tot Web3 te bieden. Hierdoor kunnen individuen en ondernemingen er zeker van zijn dat door middel van digitale identiteitsoplossingen die aan de regelgeving voldoen, gebruikers en hun privacy op de eerste plaats komen.

De blockchain is een openbare blockchain met hoge snelheid en lage kosten. Het is ontworpen om gedecentraliseerde identiteits- en gegevensoplossingen naar Web3 te brengen. Dit is met doel privacy, transparantie en vertrouwen te vergroten. Om dit te bereiken, krijgen gebruikers en ondernemingen de flexibiliteit om op blockchain gebaseerde oplossingen te bouwen. Deze voldoet aan de behoeften, terwijl ze ook zorgen voor naleving van de regelgeving. Door Ontology’s Ethereum Virtual Machine (EVM) zorgt Ontology voor wrijvingsloze compatibiliteit met Ethereum. Dit is de eerste stap in de creatie van de Ontology Multi-Virtual Machine en verdere interoperabiliteit voor de keten.

Bij de lancering koos Ontology ervoor om af te zien van het populaire Initial Coin Offering (ICO)-model ten gunste van een reeks gemeenschapsdistributies en airdrops van zijn ONT-cryptocurrency.

Dit hielp om zowel organische prijsontdekking als een gepassioneerde gemeenschap snel tot stand te brengen en hielp het project latere controle door regelgevende instanties te vermijden.

Bijvoorbeeld:

voor een korte periode ontving elke persoon die zich aanmeldde voor de Ontology-nieuwsbrief een airdrop van gratis 1.000 ONT, die een waarde bereikte van $ 10 per token kort nadat het token op grote beurzen zoals Binance werd genoteerd.

Ontology lanceerde zijn eigen MainNet op 30 juni 2018 en werkt sindsdien probleemloos.

Wie zijn de grondleggers van de Ontology?

Ontology, opgericht door Li Jun op 27 november 2017, bouwt de infrastructuur om vertrouwde toegang tot Web3 te bieden, waardoor individuen en ondernemingen er zeker van kunnen zijn dat door middel van digitale identiteitsoplossingen die aan de regelgeving voldoen, gebruikers en hun privacy op de eerste plaats komen.

Als filosoof met een technische achtergrond noemde Li Jun het project Ontology, 1) in filosofische termen: “Ontologie is de tak van de filosofie die concepten als bestaan, zijn, worden en werkelijkheid bestudeert.” 2) In het semantische web is er een heel eenvoudig protocol genaamd Ontology. Op technologisch en filosofisch gebied verwijst Ontology naar de basisinfrastructuur der dingen, wat overeenkomt met onze visie om een ​​gedecentraliseerde en op krediet gebaseerde infrastructuur te bouwen.

Wat maakt Ontology uniek?

Ontology biedt een verscheidenheid aan praktijkvoorbeelden en stelt bedrijven in staat om hun eigen blockchain bovenop de Ontology-blockchain te bouwen. Dit biedt bedrijven en ondernemingen meer flexibiliteit, waardoor ze blockchains op maat kunnen maken om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

De Ontology-keten is ontworpen met het oog op interoperabiliteit. Het netwerk ondersteunt momenteel drie virtuele machines (Ontology EVM, NeoVM, WasmVM), waardoor ontwikkelingsbarrières worden weggenomen en een vertrouwde omgeving wordt geboden aan degenen die willen bouwen met Ontology. Dit is de basisinfrastructuur om eenvoudig cross-chain bouwen voor Web3 mogelijk te maken.

Natuurlijk is het bieden van de infrastructuur slechts één van de oplossingen voor de uitdagingen die Web3 biedt. De gebruikerservaring is ook cruciaal, en ook op dit gebied bevindt Ontology zich in een unieke positie om een ​​positieve bijdrage te leveren. ONTO Wallet geeft de gebruiker cross-chain toegang, waardoor Web3 in de palm van hun hand ligt. Combineer dit met ONT ID, waarmee gebruikers controle houden over het ID en de gegevens. Bovendien heeft Ontology met functies zoals ONT Login, die de registratie- en wachtwoordbeheerprocedures vereenvoudigt, de tools beschikbaar om de meest naadloze toegang tot de volgende iteratie van internet te bieden.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Het project heeft een totale muntvoorraad van 1.000.000.000 ONT, waarvan bijna 80% momenteel in omloop is.

Bij de lancering werd 15% van de ONT-tokens toegewezen aan het kernteam, 10% aan de NEO-raad, 28% aan institutionele partners, 10% aan de technische gemeenschap en 25% aan de ontwikkeling van het ecosysteem.

Deze tokens werden onderworpen aan een streng screeningproces en verschillende ontgrendelingsperioden die gedurende twee jaar liepen tot eind oktober 2020. Lees hier meer over de tokendistributie.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk is volledig gedecentraliseerd en daarom zeer goed bestand tegen hacks, die meer dan de helft van de aangesloten apparaten zouden moeten treffen om impact te hebben.