Coins

OMG Network

OMG Network, voorheen bekend als OmiseGo, is een niet-bewarende, laag-2-schaaloplossing die is gebouwd voor de Ethereum-blockchain.

Wat is OMG Network (OMG)?

Als Ethereum-schaaloplossing is OMG Network ontworpen om gebruikers in staat te stellen ETH- en ERC20-tokens aanzienlijk sneller en goedkoper over te dragen. Dit gaat sneller dan wanneer ze rechtstreeks op het Ethereum-netwerk handelen.

Het netwerk is gebaseerd op een nieuwe schaaloplossing genaamd MoreViable Plasma. Dit gebruikt een sidechain-architectuur om verschillende transacties buiten de keten te groeperen in een batch, die vervolgens kan worden geverifieerd als een enkele transactie op de Ethereum-rootketen. Volgens OMG Network heeft deze technologie het potentieel om Ethereum op te schalen naar duizenden transacties per seconde (TPS). In plaats van de 10 tot 14 tps waar Ethereum 1.0 momenteel toe in staat is.

Het netwerk wordt aangedreven door het OMG-utility-token, dat wordt gebruikt als een van de betalingsmethoden voor vergoedingen op het OMG-netwerk. Uiteindelijk kan dat worden ingezet, wat helpt om het netwerk te beveiligen in ruil voor beloningen.

Wie zijn de oprichters van OMG Network?

Het OMG Network bestaat momenteel uit een team van meer dan 50 medewerkers verspreid over de hele wereld. Het werd opgericht door de in Thailand geboren Vansa Chatikavanij en opereert als een dochteronderneming van SYNQA. Dit is een in Thailand gevestigd fintech-bedrijf dat voorheen bekend stond als Omise Holdings.

Als oprichter van de projector behaalde Vansa Chatikavanij een masterdiploma in aard- en milieuwetenschappen aan de Columbia University New York. Hierna bekleedde Chatikavanij verschillende adviserende functies bij vooraanstaande financiële instellingen. Hieronder vallen International Finance Corporation (IFC) en de Wereldbankgroep, voordat hij in 2017 OMG Network (toen OmiseGo) oprichtte.

Chatikavanij bekleedde de rol van algemeen directeur bij het bedrijf tot 2019, voordat ze overstapte naar de rol van CEO, die ze tot op de dag van vandaag vervult. Daarnaast is Stephen McNamara – voormalig hoofd blockchain R&D-strategie bij Huawei Technologies – de COO van OMG Network, terwijl Kasima Tharnpipitchai, een zeer ervaren ingenieur en consultant, de CTO is.

Wat maakt het OMG-netwerk uniek?

OMG Network is van mening dat de aanzienlijke snelheids- en kostenbarrières van Ethereum moeten worden overwonnen voordat reguliere bedrijven overwegen hun producten en applicaties op het netwerk te bouwen.

Als zodanig is het OMG Network-project gebouwd om Ethereum aantrekkelijker te maken voor bedrijven en projecten die willen opschalen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Het bereikt dit met zijn op plasma gebaseerde sidechain-oplossing, die kan helpen het elektriciteitsverbruik tot 99% te verminderen in vergelijking met Ethereum en de kosten met ongeveer tweederde te verlagen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat activa beveiligd blijven door het onderliggende Ethereum-netwerk.

Het platform zelf wordt ondersteund door $ 25 miljoen aan financiering verkregen tijdens de initial coin offering (ICO) van 2017. Bovendien haalde OMG Network-moederbedrijf SYNQA onlangs nog eens $ 80 miljoen aan Series C-financiering op – en werd ondersteund door verschillende grote investeringsmaatschappijen, waaronder Toyota Financial Services Corporation en Sumitomo Mitsui Banking Corporation.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Zoals de meeste cryptocurrencies, hebben OMG-tokens een vaste maximale voorraad. Dit is vastgesteld op precies 140.245.398 OMG en zal nooit verder stijgen dan dit punt. In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, is deze totale voorraad al volledig geslagen en is de meerderheid al in actieve omloop.

Van het totale aanbod werd:

  • 65,1% van de tokens uitgedeeld aan investeerders
  • 5% werd verdeeld in een airdrop
  • De laatste 29,9% in handen is van het project en het team.
  • Van deze 29,9% zit 20% vast in het OMG Network reserve smart contract. Dit voor de financiering van toekomstige ontwikkelingen en netwerkvalidatie
  • de resterende 9,9% is gereserveerd voor het oprichtende team.

Zowel de OMG-reserve als de teamtoewijzing waren voor een jaar vergrendeld, maar dit is sindsdien verstreken.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk mainnet zal uiteindelijk overgaan op een proof-of-stake (POS)-consensussysteem. Hiermee kunnen gebruikers hun token inzetten om het netwerk te helpen beveiligen en beloningen te verdienen.

Tot die tijd worden onderliggende ketens van OMG Network beveiligd door een consensusmechanisme voor proof-of-author (PoA). In feite een vereenvoudigde vorm van proof-of-stake is die voorlopig wordt beheerd door een enkele blokproducent (OMG Network zelf). Dit zet in wezen zijn reputatie op het spel zet om eerlijk te blijven.

OMG Network is van plan om over te stappen naar proof-of-stake zodra het klaar is, waarna OMG-houders belanghebbenden kunnen worden in het succes en de veiligheid van het netwerk. Dit door hun belang te delegeren aan validators.