Coins

Oasis Network

Wat is Oasis Network (ROSE)?

Oasis Network is het toonaangevende op privacy gebaseerde en schaalbare Layer-1 blockchain-netwerk. Het combineert hoge doorvoer en lage gaskosten met veilige architectuur. Dit om een ​​volgende generatie basis voor Web3 te bieden en DeFi, GameFi, NFT’s, Metaverse, Data tokenization en Data DAO’s aan te drijven.

Oasis stuwt web3 vooruit, schaalt het op en evolueert het van kinderschoenen naar volwassenheid. Gesteund door vooraanstaande financiers uit de industrie, kondigde Oasis onlangs het $ 235 miljoen Ecosystem Fund aan om projecten te ondersteunen. Oasis Labs, de technische bijdrager van het ecosysteem, werkt samen met bedrijven als Meta, BMW Group Genetica en anderen om platforms en producten te bouwen die individuele privacybescherming, gegevensbeheer en verantwoord gegevensgebruik bevorderen.

Technologie

 • Scheidt consensus en uitvoering in twee lagen, de Consensus Layer en The ParaTime Layer, voor betere schaalbaarheid en grotere veelzijdigheid
 • Door de scheiding van consensus en uitvoering kunnen meerdere ParaTimes transacties parallel verwerken, wat betekent dat complexe workloads die op de ene ParaTime worden verwerkt, snellere, eenvoudigere transacties op een andere niet vertragen.
 • Oasis Network is de enige layer-1 blockchain met native ondersteuning voor Rollups op de Consensus Layer
 • De ParaTime Layer is volledig gedecentraliseerd, waardoor iedereen zijn eigen ParaTime kan ontwikkelen en bouwen. Elke ParaTime kan afzonderlijk worden ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van een specifieke toepassing, zoals vertrouwelijke computers, open of gesloten commissies en meer.
 • De geavanceerde discrepantiedetectie van het netwerk maakt Oasis efficiënter dan sharding en parachains, en vereist een kleinere replicatiefactor voor hetzelfde beveiligingsniveau.
 • Er zijn al 3 ParaTimes gebouwd door het Oasis-kernteam op het netwerk.
 • Emerald ParaTime, de EVM-compatibele ParaTime, is gebouwd om de problemen op te lossen waarmee Solidity-ontwikkelaars te maken hebben, d.w.z. hoge kosten en lage doorvoer. Emerald lost beide problemen op door de doorvoer van transacties te verhogen tot 1.000 per seconde en de kosten met meer dan 99% te verlagen in vergelijking met Ethereum. Dit betekent dat meer gebruikers het netwerk kunnen gebruiken en erop kunnen bouwen.
 • Cipher ParaTime, het vertrouwelijke slimme contract ParaTime, bevat de functies die Oasis op unieke wijze kan ondersteunen – privacybehoudende slimme contracten. Net als bij Emerald biedt het een hoge verwerkingscapaciteit, onmiddellijke finaliteit en lage kosten met extra privacybeschermende functies. Cipher stelt DEX’s in staat om front-running transacties te stoppen, NFT-gebruikers om hun activa privé te beschermen, en kan mogelijk triljoenen aan krediet- en leningmarkten ontsluiten van traditionele financiering.
 • Sapphire ParaTime is de vertrouwelijke EVM ParaTime en de eerste vertrouwelijke EVM-runtime in de branche. Bij Oasis hebben we het belang van privacytechnologie erkend. We willen ontwikkelaars in staat stellen om privacy-enabled applicaties te bouwen om deel uit te maken van, en om Web3 vooruit te stuwen. Net als Emerald willen we solidariteitsontwikkelaars in staat stellen om op hun gemak te bouwen aan het Oasis Network. Daarom is Sapphire een EVM-compatibele omgeving. We willen echter ook dat deze ontwikkelaars vooruitgaan in de snelgroeiende Web3-wereld door onze privacybeschermende technologie in een vertrouwde omgeving te leveren.
 • Parcel ParaTime, de vertrouwelijke gegevensopslag, het beheer en de berekening van ParaTime, Parcel heeft al zakelijke partners zoals Nebula Genomics, Genetica en BMW, die het gebruiken om privégegevens zoals menselijke genomische gegevens op te slaan. Parcel maakt governance, vertrouwelijke berekening en privéanalyse van gegevens mogelijk. Applicatieontwikkelaars kunnen de Parcel SDK gebruiken om privacybehoudende gegevensopslag, governance en berekening in hun applicaties te integreren. Parcel is ook de data-tokenisatie-engine die alle gegevens in een NFT kan veranderen. We stellen deze functionaliteit voor om mensen in staat te stellen de controle over de gegevens die ze creëren terug te nemen, deze om te zetten in middelen die ze kunnen inzetten en beloningen kunnen verdienen, en zo een nieuwe, verantwoorde gegevenseconomie creëren.

Team

Het Oasis Team bestaat uit toptalent van over de hele wereld. Denk aan achtergronden van Apple, Google, Amazon, Goldman Sachs, UC Berkeley, Carnegie Mellon, Stanford, Harvard en meer. De meerderheid van het technische kernteam is opgeleid op PHD-niveau. Ook zetten ze zich in om de impat van het Oasis Network te vergroten en uit te breiden.

Het project heeft sterke wortels in de academische wereld:

Dawn Song, een professor aan de University of California, Berkeley, en een van ‘s werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van computerbeveiliging en betrouwbare kunstmatige intelligentie, is de oprichter van Oasis Labs. Een actief lid van het Oasis Ecosystem en een van de eerste bijdragers aan de Oasis-technologie. Bovendien wordt het project ondersteund door vooraanstaande VC-bedrijven en investeerders. Voorbeelden zijn: Andreessen Horowitz, Accel, Binance Labs, Polychain, Pantera en vele anderen.

Wat maakt Oasis Network uniek?

Schaalbaarheid:

Het Oasis Network is meerlagig, waardoor het zeer flexibel, schaalbaar en toekomstbestendig is. De modulaire architectuur scheidt consensus en slimme contractuitvoering in verschillende lagen, waardoor ontwikkelaars goedkope privacygerichte dApps kunnen implementeren.

De ParaTime Layer, een laag waarmee dynamische rekenomgevingen kunnen worden gebouwd, is waar alle slimme contractuitvoering plaatsvindt, waardoor ongelooflijke schaalbaarheid voor het netwerk mogelijk wordt. ParaTimes kan ook onafhankelijk evolueren met behoud van consensus terwijl beveiligings-, schaalbaarheids- of privacytechnologieën de toekomst ingaan.

Privacy ingeschakeld:

Het Oasis Network is ‘s werelds toonaangevende schaalbare, privacy-enabled blockchain met zijn ParaTime-laag die aanpasbare vertrouwelijkheid voor ontwikkelaars mogelijk maakt. ParaTimes op het Oasis Network maakt vervolgens gebruik van zijn privacybeschermende technologie, waardoor gebruikers volledige controle hebben over de vertrouwelijkheid van hun informatie.

Met de Cipher ParaTime kunnen ontwikkelaars een echte Web3-omgeving ervaren die privacy voorop stelt en gericht is op vertrouwelijkheid. Cipher ondersteunt het bouwen van complexe, vertrouwelijke slimme contracten, waardoor een wereld van mogelijkheden wordt geopend voor gebruikers die de leiding willen hebben over hun gegevens. Sapphire is een andere privacy-enabled ParaTime die de eerste en enige vertrouwelijke EVM-compatibel is. Solidity-ontwikkelaars kunnen nu eenvoudig overstappen naar Web3 in een omgeving die bekend is met bekende tools, en Web3 dApps bouwen als nooit tevoren.

Een fundament voor Web3:

Oasis werkt eraan om zichzelf te vestigen als de basis voor de Web3-wereld. De kernwaardepropositie van privacy maakt plaats voor andere huurders die nodig zijn in de volgende iteratie van internet. Oasis ondersteunt cruciale pijlers zoals gedecentraliseerde identiteit, gedecentraliseerde samenleving, een verantwoorde data-economie en datasoevereiniteit door middel van een reeks privacybewarende technologieën en een robuust blockchain-platform.

Hoeveel ROSE tokens zijn er in omloop?

Het huidige aanbod van Oasis Network ROSE is 1,5 miljard tokens, met een totaal aanbod van 10 miljard ROSE.

De tokenverdeling is als volgt:

 • 23,5% – beloningen uitzetten
 • 23% – geldschieters
 • 5% – strategische partners & reserve
 • 18,5% – gemeenschap en ecosysteem
 • 10% – schenking van de stichting
 • 20% – kernbijdragers

2,3 miljard tokens worden automatisch uitbetaald als staking-beloningen aan stakers en delegators. Dit gebeurt voor het beveiligen van het netwerk gedurende tien jaar. ROSE wordt gebruikt voor transactiekosten, staking en delegatie op de consensuslaag. Door ROSE uit te zetten, kunnen gebruikers de Oasis-blockchain beveiligen en tot 20% APY-beloningen verdienen.

Hoe is het Oasis network beveiligd?

De consensuslaag is een proof-of-stake (Pos)-beveiligde blockchain met een gedecentraliseerde set validatieknooppunten die worden beheerd door onafhankelijke knooppunten. De scheiding van uitvoering en consensus wordt beveiligd met behulp van fraudebewijzen. Op de Cipher ParaTime van het Oasis Network zijn knooppunten verplicht om een ​​soort veilige computertechnologie te gebruiken. Een TEE (Trusted Execution Environment) genaamd, die fungeert als een hypothetische zwarte doos voor slimme contractuitvoering in een vertrouwelijke ParaTime. Versleutelde gegevens gaan samen met het slimme contract de zwarte doos in. Gegevens worden ontsleuteld, verwerkt door het slimme contract en vervolgens versleuteld voordat ze de TEE verlaten. Dit proces zorgt ervoor dat gegevens vertrouwelijk blijven en nooit worden gelekt naar de node-operator of applicatie-ontwikkelaar.