Coins

Numeraire

Wat is Numeraire (NMR)?

Numeraire is een op Ethereum gebaseerd platform. Hiermee kunnen ontwikkelaars en datawetenschappers experimenteren en machine learning-modellen met verbeterde betrouwbaarheid kunnen maken. Het belangrijkste doel van het platform is om decentralisatie naar het veld van datawetenschap te brengen en ontwikkelaars in staat te stellen te concurreren bij het creëren van effectieve voorspellingsmodellen voor machine learning.

Numerai, opgericht eind 2015 in San Francisco, beweert het eerste hedgefonds te zijn dat een cryptocurrency op de markt brengt. In tegenstelling tot traditionele hedgefondsen vertrouwt Numerai echter op de gegevens en voorspellingen van toernooideelnemers om deel te nemen aan de aandelenmarkt. Ze beweren het eerste hedgefonds te zijn dat machine learning zo zwaar gebruikt in zijn investeringsstrategie.

Wie zijn de grondleggers van Numeraire?

Richard Craib is de oprichter en CEO van Numerai. Hij studeerde in 2008 af aan de Universiteit van Kaapstad en behaalde later nog een bachelordiploma aan de Cornell University, en bracht een jaar door in UC Berkeley. Zijn professionele carrière begon met de oprichting van Numerai en bracht hem naar een door Forbes 30 under 30 aangewezen functie.

Richard Craib wordt vaak genoemd vanwege zijn innovatieve benadering van hedgefondsbeheer en het revolutionaire idee om zo sterk te vertrouwen op kunstmatige intelligentie voor het voorspellen van aandelenkoersen. Niet alleen dat, Numerai heeft een van de grootste wereldwijde datawetenschapstoernooien georganiseerd.

Wat maakt Numeraire uniek?

Numerai en het Numeraire-token zijn uniek in termen van het idee achter hun creatie. Dit is naar verluidt de eerste cryptocurrency die is gemaakt en vrijgegeven door een hedgefonds. Een van de belangrijkste voordelen van het NMR-token is dat het wordt toegekend aan datawetenschappers wiens modellen goed presteren in het Numerai-toernooi. Dit betekent dat het token waardevoller wordt naarmate meer mensen deelnemen aan het toernooi en beginnen te concurreren.

De modellen die voor het toernooi zijn gewaagd stellen Numerai in staat actief deel te nemen aan de handel op de aandelenmarkt. Dit gebeurt op basis van de resultaten die zijn onthuld door de deelnemende projecten. Deze innovatieve benadering van aandelenhandel maakt Numerai een van de weinige hedgefondsen die afhankelijk zijn van door AI gegenereerde gegevensvoorspellingen.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Het maximale aanbod van NMR is 11.000.000 tokens. De voorraadlimiet voor Numeraire was aanvankelijk 21 miljoen tokens. Het platform kondigde echter aan dit maximum in 2019 met meer dan de helft te gaan verlagen.

In een persbericht uit 2018 kondigde Numerai aan dat drie miljoen NMR-tokens tot 2028 vergrendeld zullen blijven en zullen worden vrijgegeven als beloning voor toernooideelnemers. Het Numeraire-token heeft geen initial coin offering (ICO) ondergaan. In plaats daarvan besloot Numerai om 1 miljoen NMR-tokens te verdelen onder 12.000 platformgebruikers met de hoogste activiteitsstatistieken.

NMR-tokens worden wekelijks verbrand, omdat toernooideelnemers die het wagen modellen en voorspellingen te verliezen hun aandeel in de competitie verliezen.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Als een ERC-20-token wordt NMR beveiligd door het Ethereum proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Dit betekent dat validators en block creators worden geselecteerd op basis van het aantal NMR-tokens dat ze momenteel inzetten. ERC-20-tokens worden steeds populairder omdat ze een grotere veelzijdigheid bieden in termen van gebruik. De Ethereum-blockchain biedt echter nog steeds hetzelfde beschermingsniveau als blockchains die werken met andere beveiligingsprotocollen.

In tegenstelling tot andere populaire consensusmechanismen zoals proof-of-work (PoW), is PoS niet afhankelijk van een hoog verbruik van elektriciteit of rekenkracht om nieuwe tokens te maken. Dit maakt de consensus veel schaalbaarder en gemakkelijker te integreren in verschillende use cases.