Coins

NEM

Wat is NEM?

NEM is een blockchain-platform dat in maart 2015 werd gelanceerd. Het was een van de pioniers van de cryptocurrency-industrie. NEM probeerde de onvolkomenheden die destijds in andere ketens werden aangetroffen, te verbeteren. Het was een van de eerste niet-turing volledige ketens met door de gebruiker gedefinieerde tokens (mozaïeken genoemd), naamruimten, accounts met meerdere handtekeningen en een P2P-reputatiesysteem op basis van EigenTrust++. De meest opvallende bijdrage aan de ruimte is het consensusmechanisme voor bewijs van belangrijkheid. Dit tot doel had activiteit in de keten te belonen en de concentratie van rijkdom die gewoonlijk wordt geassocieerd met bewijs van inzet, te ontmoedigen. De client, NIS, is geschreven in Java.

De blockchain heeft een wereldwijde gemeenschap. Het ziet het meeste nut als een alternatieve vorm van betaling voor bedrijven en verkopers, en heeft er in Japan een verscheidenheid aan sociale media-apps op gebouwd. Een voorbeeld hiervab is nemgraph, een door de gemeenschap aangestuurd en beheerd alternatief voor Instagram.

In december 2021 werd NEM hard gevorkt door een pseudoniem team van cryptocurrency-experts en -enthousiastelingen. De hardfork is getiteld Harlock.  Het gaf de intentie van de gemeenschap aan om NEM van een schaduw van zijn vroegere zelf naar ‘s werelds toonaangevende betalingsplatform voor on-chain en off-chain media-inhoud te brengen.