Coins

Mirror Protocol

MIR is het governance-token van Mirror Protocol, een synthetisch activaprotocol gebouwd door Terraform Labs (TFL) op de Terra-blockchain.

Wat zijn mirrored assets (Mirror Protocol)?

Mirror Protocol is vanaf dag 1 gedecentraliseerd, waarbij de on-chain treasury en codewijzigingen worden beheerd door houders van het MIR-token. TFL is niet van plan MIR-tokens te behouden of te verkopen, en er zijn geen beheerderssleutels of speciale toegangsrechten verleend. Het is de bedoeling dat dit een volledig gedecentraliseerd, door de gemeenschap aangestuurd project wordt.

Gespiegelde activa zijn blockchaintokens die zich gedragen als “spiegelversies” van echte activa door de wisselkoersen op de keten weer te geven. Ze geven handelaren de prijsblootstelling aan echte activa, terwijl ze fractioneel eigendom, open toegang en censuurweerstand mogelijk maken zoals elke andere cryptocurrency. In tegenstelling tot traditionele tokens die dienen om een ​​echt, onderliggend activum te vertegenwoordigen, zijn mAssets puur synthetisch en vangen ze alleen de prijsbeweging van het overeenkomstige activum op.

Gespiegelde activa bieden de volgende voordelen:

  • Wereldwijde toegankelijkheid: in de meeste markten buiten Europa en Noord-Amerika is de toegang tot buitenlandse aandelen- en forexmarkten zeer beperkt. Crypto maakt wereldwijde toegankelijkheid mogelijk zonder toegangsdrempels.
  • Fractionele orders: in de traditionele financiële wereld worden meerdere fractionele orders gebundeld. Dat om een ​​fractionele order uit te voeren om een ​​eenheidstransactie uit te voeren. Het proces om alle bestellingen in één te verzamelen, vereist extra wachttijd. Door gebruik te maken van de blockchain, wordt het bestelvolume eenvoudig weergegeven als een getal op de blockchain. Er is dus geen tussenliggend bundelingsproces nodig.
  • Bijna onmiddellijke uitvoering van orders: Vanwege het gebrek aan liquiditeit (prijs-tijd-prioriteit orderboekalgoritme) kan het tot een dag duren voordat orders volledig zijn uitgevoerd. Gezien het feit dat Mirror afhankelijk is van de liquiditeit die wordt geboden door elke individuele activapool, kunnen orders zo snel worden uitgevoerd als de bloktijd van het netwerk (~ 6 seconden).