Coins

Mask Network

Mask Network is een protocol waarmee gebruikers gecodeerde berichten via Twitter en Facebook kunnen verzenden. Het fungeert in wezen als een brug tussen internet en een gedecentraliseerd netwerk dat er bovenop draait.

Wat is Mask Network (MASK)?

Mask Network werd voor het eerst gelanceerd in juli 2019. Met als eerste use-case om Facebook- en Twitter-gebruikers in staat te stellen berichten op de sociale-mediaplatforms te versleutelen. Vervolgens haalde het $2 miljoen op in een financieringsronde in november 2020, mede geleid door HashKey en Hash Global. In februari 2021 haalde het nog eens $3 miljoen op met deelname van Digital Currency Group en Fundamental Labs.

Nu biedt het netwerk de mogelijkheid om Gitcoin-subsidiecampagnes rechtstreeks vanuit Twitter te financieren. Dit evenals plannen om peer-to-peer-betalingen en gedecentraliseerde opslagfunctionaliteit aan te bieden. Het is een gedecentraliseerd portaal waarmee gebruikers ook DApps kunnen gebruiken, zoals cryptobetalingen, gedecentraliseerde financiën, gedecentraliseerde opslag, e-commerce (digitale goederen/NFT’s) en gedecentraliseerde organisaties (DAO) bovenop bestaande sociale netwerken zonder te migreren. Hierdoor wordt gecreëerd wat is aangeduid als een gedecentraliseerd Applet (DApplet) ecosysteem.

Wie zijn de oprichters van Mask Network?

Mask Network is een startup opgericht door Suji Yan. Voordat hij het netwerk oprichtte, had Yan Dimension.im opgericht, een reeks producten die bedoeld is om te pleiten voor sociale vrijheid langs de cypherpunk-beweging, met name ‘Recht op cryptografie en vrijheid van interpretatie’.

Wat maakt Mask Network uniek?

Met het Mask Network kunnen gebruikers een niveau van privacy toevoegen aan hun online interacties. Door gebruikers gecodeerde berichten naar vrienden te laten sturen, cryptovaluta te verzenden en te ontvangen, bestanden te delen en te communiceren met DApps, allemaal op een gedecentraliseerd niveau.

Hoevel tokens zijn er in omloop?

In februari 2021 lanceerde Mask Network hun governancetoken, dat tot doel heeft het Mask Network te helpen bij zijn streven om een ​​brug te slaan tussen Web 2.0 en Web 3.0.

Het MASK-governancetoken wordt beheerd door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), de MaskDAO. Tokenhouders kunnen stemmen over belangrijke beslissingen voor de MaskDAO, waarbij elke MASK één stem vertegenwoordigt. Bij het ontstaan ​​zijn er 100.000.000 MASK-tokens gemaakt en de rest van de voorraad zal over een periode van drie jaar worden ontgrendeld.

7% van de MASK-voorraad gaat naar een “Community Public Offering”. Dat terwijl een ander deel van de tokens naar de reserve (39,55%), vroege investeerders (14,25%) en het team (23%) gaat.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk draait op het Ethereum-netwerk, dat tijdens de Merge is overgegaan naar proof-of-stake.