Coins

Marlin

Marlin is een open protocol dat een krachtige programmeerbare netwerkinfrastructuur biedt voor DeFi en Web 3.0.

Wat is Marlin (POND)?

De knooppunten in het Marlin-netwerk, Metanodes genaamd, bedienen de MarlinVM die een virtuele routerinterface biedt voor ontwikkelaars om aangepaste overlays te implementeren en edge-berekeningen uit te voeren.

Opmerkelijke overlays die kunnen worden gebouwd met behulp van MarlinVM zijn onder andere:

 • * Blokmulticast met lage latentie om blockchains te schalen
 • * Mempool-synchronisatie met lage latentie voor arbitrageurs
 • * Mesh-netwerken
 • * Anonimiteitsnetwerken zoals mixnets
 • * Apparaatoptimalisatie en caching-reacties van API op Infura, Alchemy enz.

Het native utility-token POND wordt gebruikt voor:

 • * Het uitvoeren van validator-nodes op het netwerk via staking
 • * Het maken van en stemmen over bestuursvoorstellen om te bepalen hoe netwerkbronnen worden toegewezen
 • * Het bepalen van een reeks netwerkprestatie-auditors en het vergoeden van gebruikers uit een verzekeringsfonds in geval van een SLA-schending

Marlin streeft ernaar de belofte van een gedecentraliseerd web waar te maken waar applicaties die via de blockchain zijn beveiligd, niet te onderscheiden zijn in termen van prestaties voor gebruikers die gewend zijn aan Web 2.0.

Wie zijn de oprichters van Marlin?

Marlin is het geesteskind van ontwikkelaars Siddhartha, Prateesh en Roshan, die allemaal uitgebreide ervaring hebben met peer-to-peer-netwerken.

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Zilliqa, de eerste high-throughput blockchain die gebruik maakt van sharding in productie, heeft Siddhartha ervaring opgedaan bij Microsoft en Adobe en is de auteur van de 2 Amerikaanse patenten. Prateesh is een promovendus aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) met een focus op computernetwerken en Roshan. Dit is een fervent open-source liefhebber, leverde een bijdrage aan de Boost C++-bibliotheken.

Het project heeft voormalige onderzoekers van de Ethereum Foundation, International Collegiate Programming Contest (ICPC) wereldmedaillewinnaars en ontwikkelaars met ervaring bij Facebook, Cisco en Bosch in dienst. Het telt de voormalige CEO van Bittorrent en professoren aan MIT en Princeton onder zijn adviseurs. Dat zijn onder ander auteurs van baanbrekende P2P-papers zoals Chord DHT. Marlin wordt ondersteund door onder meer Binance Labs, Electric Capital en Michael Arrington.

Wat maakt Marlijn uniek?

Marlin is een van de weinige layer-0 projecten gericht op netwerklaag optimalisaties. Vergelijkbaar met Filecoin, dat IPFS stimuleert, beweert Marlin het equivalent te zijn van een gestimuleerde libp2p. Dit maakt Marlin alomtegenwoordig in het gedecentraliseerde web, aangezien elke peer-to-peer-toepassing afhankelijk is van netwerken tussen gedistribueerde knooppunten om te functioneren.

Marlin is dus blockchain-agnostisch. Het biedt gateways die zijn gebouwd voor verschillende laag-1- en laag-2-platforms. In tegenstelling tot verschillende andere schaaloplossingen die lijden onder het schaalbaarheidstrilemma waarbij prestatie, decentralisatie of veiligheid worden opgeofferd, zijn verbeteringen in de netwerklaag niet onderhevig aan de beperkingen die in de eerste plaats heersen op consensuslagen.

Hoeveel Marlin-tokens zijn er in omloop?
Er bestaan ​​twee tokens in de Marlin-economie, MPOND en POND. MPOND heeft een totale voorraadlimiet van 10.000 terwijl POND is afgetopt op 10.000.000.000. Conversie tussen de twee tokens wordt mogelijk gemaakt via een brug die 1.000.000 POND retourneert wanneer 1 MPOND wordt verzonden en vice versa. In eerste instantie worden 4.623 MPOND en 3.184.000.000 POND gemaakt, waarbij POND voornamelijk wordt verspreid onder validators en de gemeenschap. Deze aantallen kunnen in de loop van de tijd variëren als gevolg van conversies via de bridge. Elke Marlin Metanode moet MPOND inzetten en ontvangt POND in de vorm van inzetbeloningen.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Gebouwd bovenop Ethereum, wordt de juistheid van uitvoering van de Marlin slimme contracten beschermd door het netwerk van Ethereum-knooppunten.

Bovendien:

 • * Het Marlin-netwerk dat uit Metanodes bestaat, loopt het risico dat hun gestakede MPOND en gedelegeerde POND worden doorgesneden als het netwerk wordt geconfronteerd met DDoS- en spamaanvallen omdat ze de inhoud die ze in het netwerk introduceren niet kunnen verifiëren.
 • * In tegenstelling tot Proof-of-Work, gebruikt het netwerk instelbare redundantie via uitwiscodering om ervoor te zorgen dat gebruikers prestatie- en beschikbaarheidsgaranties krijgen met de SLA’s die ze eisen en daarvoor naar rato in rekening worden gebracht.
 • * Een netwerk van externe auditors met sondes over de hele wereld, vooraf goedgekeurd door de Pond DAO, zorgt voor constante prestatie- en dekkingsbewaking voor toepassingen die een hogere betrouwbaarheid vereisen. Een door de DAO ondersteund verzekeringsfonds wordt gebruikt om gebruikers te compenseren die verlies lijden doordat het netwerk niet aan de SLA-garanties kan voldoen.

Hoe kan ik POND verdienen?

Als een layer-0-project en trouw aan zijn gemeenschapsidealen, wordt MPOND verdeeld onder stakers van verschillende layer-1-platformtokens. Dit wordt gedaan via een mechanisme genaamd FlowMint. POND kan dus worden verdiend door dergelijke MPOND via de brug om te zetten in POND. Dat naast MPOND uit te zetten naar Marlin Metanodes die POND ontvangen in inzetbeloningen.