Coins

Loopring

LRC is de op Ethereum gebaseerde cryptocurrency-token van Loopring.

Wat is Loopring [LRC]?

LRC is het op Ethereum gebaseerde cryptocurrency-token van Loopring. Dit is een open protocol dat is ontworpen voor het bouwen van gedecentraliseerde crypto-uitwisselingen.

In 2020 schommelde het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van de gehele cryptocurrency-markt rond de $ 50- $ 200 miljoen. Het grootste deel van die handel wordt uitgevoerd op gecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen, online platforms die worden beheerd door particuliere bedrijven. Die bedrijven slaan het geld van gebruikers op en matchen het van koop- en verkooporders vergemakkelijken.

Dergelijke platforms hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke nadelen, dus er is een nieuw type uitwisseling – gedecentraliseerd – ontstaan ​​om te proberen deze nadelen te verlichten. Volledig gedecentraliseerde uitwisselingen zijn echter niet zonder hun eigen gebreken.

Het vermeende doel van Loopring is om gecentraliseerde ordermatching te combineren met gedecentraliseerde on-blockchain orderafwikkeling tot een gehybridiseerd product dat de beste aspecten van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde uitwisselingen overneemt.

LRC-tokens werden beschikbaar voor het publiek tijdens een initial coin offering (ICO) in augustus 2017. Dit terwijl het Loopring-protocol voor het eerst werd ingezet op het Ethereum-mainnet in december 2019.

Wie zijn de oprichters van Loopring?

Daniel Wang beheert de ontwikkeling van het loopring-protocol. Wang is de oprichter en huidige CEO van de Loopring Foundation. Hij is een software-engineer en ondernemer gevestigd in Shanghai, China.

Wang heeft een bachelordiploma in computerwetenschappen van de University of Science and Technology of China. Ook heeft hij een masterdiploma in hetzelfde vakgebied van de Arizona State University.

Voordat hij aan Loopring begon, bekleedde Wang meerdere management- en uitvoerende functies bij grote technologiebedrijven. Hij was een leidende software-engineer bij de fabrikant van medische hulpmiddelen Boston Scientific, de senior directeur van engineering, zoek-, aanbevelings- en advertentiesysteem bij het Chinese e -handelsgigant JD.com, evenals een technisch hoofd en senior software-engineer bij Google.

Wang is ook medeoprichter van verschillende bedrijven: Yunrang (Beijing) Information Technology Ltd. en de cryptocurrency-servicefirma Coinport Technology Ltd.

Wat maakt Loopring uniek?

Het belangrijkste idee achter Loopring is om elementen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen te combineren om een ​​protocol te creëren dat van hun unieke voordelen zal genieten en inefficiënties zal elimineren.

Gecentraliseerde beurzen zijn momenteel de belangrijkste werkwijze voor crypto-handelsdiensten. Hoewel het zeer populair en handig is, brengt het gebruik van een gecentraliseerde centrale een aantal risico’s met zich mee. Hiervan is de belangrijkste hun bewarende aard. Fondsen lopen risico gedeeltelijk of volledig verloren te gaan als gevolg van mogelijke aanvallen van hackers, kwaadwillende actoren binnen de beurs of regelgevende tussenkomst. Dit omdat deze beurzen het geld van gebruikers voor hen vasthouden tussen de punten van storten en opnemen.

Een ander groot probleem voor gecentraliseerde beurzen is het gebrek aan transparantie: het feit dat transacties niet worden afgewikkeld op de blockchain, maar eerder worden opgeslagen in de interne records van de beurs, maakt prijsmanipulatie door de beurs mogelijk en stelt het in staat gebruikersgelden te gebruiken voor ongeautoriseerde doeleinden terwijl ze in voogdij.

Oplossing

Om deze problemen op te lossen, is er de afgelopen jaren een nieuw type handelsservice ontstaan: een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX). In plaats van gebruikersfondsen in bewaring te houden en transacties intern te verwerken, helpt het om koop- en verkooporders rechtstreeks met elkaar te verbinden en transacties op een openbare blockchain af te wikkelen.

Terwijl ze de bewaar- en transparantierisico’s wegnemen, introduceren DEX’s hun eigen nadelen: voornamelijk lagere efficiëntie (in vergelijking met gecentraliseerde alternatieven) in verband met de beperkte mogelijkheden van de onderliggende blockchains en gefragmenteerde liquiditeit.

Het Loopring-protocol probeert de voordelen van gedecentraliseerde uitwisselingen te behouden en tegelijkertijd hun inefficiënties te verminderen of te elimineren via innovatieve hybride oplossingen. Door orders op een gecentraliseerde manier te beheren, maar de transacties af te handelen op blockchain, en tot 16 orders te combineren in circulaire transacties in plaats van strikt één tegen één handelsparen toe te staan, verwacht Loopring de efficiëntie van orderuitvoering te verhogen en de liquiditeit van DEX’s.

Hoeveel LRC tokens zijn er in omloop?

De uitgifte van LRC-tokens wordt geregeld door de slimme contracten waaruit het Loopring-protocol bestaat.

De primaire manier om LRC te verdienen is via zogenaamde ringmining:

om de liquiditeit van het Loopring-netwerk te verbeteren, worden de bestellingen daarin niet strikt gekoppeld als paren van twee cryptocurrencies.

In plaats daarvan kan het protocol maximaal 16 bestellingen voor verschillende cryptocurrencies mixen en matchen in een circulaire handel.

Nodes op het Loopring-netwerk worden beloond in LRC-tokens voor het combineren van individuele orders in orderringen, het bijhouden van openbare orderboeken en handelsgeschiedenis, en in sommige gevallen het uitzenden van orders naar andere relais.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Loopring werkt op Ethereum- en Neo-blockchains met plannen om ondersteuning voor de Qtum-blockchain toe te voegen.

Elk van deze netwerken heeft zijn eigen token:

respectievelijk LRC en LRN voor Ethereum en Neo; wanneer het wordt gelanceerd, wordt het Qtum-netwerktoken LRQ genoemd.

Deze tokens worden beveiligd door de hash-functies van hun onderliggende blockchain-platforms:

LRC door Ethereum’s Ethash, LRN door Neo’s SHA256 en RIPEMD160 en LRQ door Qtum’s proof-of-stake PoSv3-algoritme.