Coins

Livepeer

Livepeer, gelanceerd in 2017, is het eerste netwerkprotocol voor live videostreaming dat volledig gedecentraliseerd is.

Wat is Livepeer (LPT)?

Livepeer heeft tot doel een levensvatbaar op blockchain gebaseerd, economisch efficiënt alternatief te worden voor gecentraliseerde omroepoplossingen voor alle nieuwe en bestaande omroepbedrijven.

Zoals vermeld in de officiële Livepeer-whitepaper, groeit de live videostreaming- en broadcasting-industrie in een snel tempo, en het bedrijf probeert op deze golf mee te gaan en decentralisatie in de omgeving te introduceren. Livepeer heeft tot doel het uitzendproces te stroomlijnen door producenten in staat te stellen hun werk op het platform in te dienen, waarbij ze zorgen voor het opnieuw formatteren en distribueren van de inhoud naar gebruikers en streamingplatforms.

Wie zijn de oprichters van Livepeer?

Livepeer is een open-source protocol, wat betekent dat ontwikkelaars vrij kunnen bijdragen aan de onderliggende code op GitHub. Livepeer Inc is de rechtspersoon achter het platform. Het bedrijf is opgericht door Doug Petkanics en Eric Tang.

Doug Petkanics studeerde in 2006 af met een graad in computerwetenschappen aan de Universiteit van Pennsylvania. Sindsdien maakt hij integraal deel uit van verschillende grote namen zoals Groupon en Wildcard. In 2006 trad hij in dienst bij Accenture als analist en in 2010 was hij medeoprichter van Hyperpublic, dat later door Groupon werd overgenomen. In 2013 was Petkanics medeoprichter van Wildcard, een publicatieplatform en webbrowser. Sinds 2016 staat hij centraal in de ontwikkeling van Livepeer.

Eric Tang is afgestudeerd in elektrotechniek en computertechniek aan de Carnegie Mellon University. In 2008 trad hij in dienst bij Next Jump als softwareontwikkelaar en in 2010 werd hij productmanager voor Clickable. In 2010 werkte hij samen met Doug Petkanics en was hij medeoprichter van Hyperpublic. Sindsdien werkte het duo samen aan Wildcard en later aan Livepeer.

Wat maakt Livepeer uniek?

Livepeer is een uniek project omdat het tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de omroepindustrie door gebruik te maken van de kracht van blockchain-technologie. Het open-source platform stelt gebruikers en ontwikkelaars in staat om vrijelijk deel te nemen aan het beheer en de verbetering van het platform. De groeiende mogelijkheden van digitale camera’s voor het produceren van video-inhoud van hoge kwaliteit stimuleren de ontwikkeling van de omroepindustrie, en Livepeer streeft ernaar dit proces verder te stimuleren door gebruikers te laten profiteren van gedecentraliseerde rekenkracht en crypto-economische prikkels voor bootstrapping en deelname.

Livepeer wordt een toonaangevend industrieplatform, omdat het gebruikers in staat stelt op tal van manieren deel te nemen. Het platform biedt mogelijkheden voor pay-as-you-go contentconsumptie, automatisch schaalbare sociale videodiensten, ongecensureerde live journalistiek en video-enabled DApps. Livepeer transformeert het live videostreamingproces en is op weg om marktleider te worden.

Hoeveel LPT tokens zijn er in omloop?

Livepeer heeft een maximale voorraad van 22.906.951 LTP-tokens en een totale voorraad van 22.859.012 LTP-tokens. Het circulerende aanbod is 21.164.655 LPT.

Van het totale aanbod verdeelden oprichters en vroege teamleden ongeveer 12,35% onder elkaar, wat een wachtperiode heeft van 36 maanden vanaf de lancering van het netwerk. Nog eens 19% van de tokens was gericht op aankopen in de voorverkoop. Het grootste aantal tokens, 63,437%, werd uitgedeeld aan crowd sales. Ten slotte is 5% van het totale tokenaanbod gereserveerd voor het onderhoud van het netwerk, waardoor de toekomstige ontwikkeling van het project wordt gegarandeerd.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Aangezien het netwerk is gebouwd op de Ethereum-blockchain, gebruikt het platform een ​​aangepaste versie van een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme. In een DPoS-mechanisme is er helemaal geen mining. In plaats daarvan gebeurt de validatie van nieuwe blokken op de blockchain op basis van het aantal ingezette munten.

Dit is wat de token onderscheidt van consensusmechanismen zoals Bitcoin gebruikt. Hoewel het proof-of-work (PoW)-mechanisme van Bitcoin een grote hoeveelheid elektrische en rekenkracht vereist, zijn de DPoS-systemen ecologisch bewuster en gemakkelijk schaalbaar. Niet alleen dat, Livepeer profiteert van het uitgebreide DApp-universum dat al tot stand is gebracht door de Ethereum-blockchain, wat de bruikbaarheid van het netwerk verder vergroot.