Coins

Lisk

Lisk stelt ontwikkelaars in staat om applicatiespecifieke blockchains volledig in JavaScript te bouwen, de meest gebruikte programmeertaal ter wereld.

Wat is Lisk (LSK)?

Lisk streeft ernaar om 100.000.000 gebruikers aan boord te krijgen in crypto en web3 door een toegankelijk blockchain-applicatieplatform en een toonaangevende JavaScript SDK aan te bieden.

De Lisk SDK, uitgebracht in 2019, stelt ontwikkelaars in staat om applicatiespecifieke blockchains volledig in JavaScript te bouwen, de meest gebruikte programmeertaal ter wereld. Om dieper in te gaan op de Lisk SDK, gaat u naar de Lisk SDK-documentatie of kijkt u naar Lisk.js 2019 en Lisk.js 2022.

Het blockchain-applicatieplatform, dat in 2022 wordt uitgebracht, maakt interoperabiliteit mogelijk tussen alle applicatiespecifieke blockchains die zijn gebouwd met de Lisk SDK. Met andere woorden, gebruikers kunnen DeFi-, NFT- of Metaverse blockchain-applicaties op Lisk gebruiken.

Bekijk de volgende video’s om beter te begrijpen waarom de blockchain belangrijk is: The Case for Lisk en The Ultimate Vision for Lisk.

Als je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis en reis, kijk dan naar Looking Back on Lisk.

Het blockchain-project wordt beheerd door de Lisk Foundation, een non-profitorganisatie gevestigd in Zug, Zwitserland. Een lokaal team van experts gespecialiseerd in recht en financiën, evenals jaarlijkse audits, zorgen voor de juiste behandeling van fondsen en naleving van de regelgeving onder toezicht van de Zwitserse Federale Stichting Toezichthoudende Autoriteit (ESA, Eidgenössische Stiftungsaufsicht).

De Lisk-producten zijn ontwikkeld door Lightcurve GmbH, een in Berlijn gevestigde blockchain-studio. Met een team van meer dan 40 blockchain-experts onderzoekt, ontwikkelt en promoot Lightcurve de Lisk SDK en het blockchain-applicatieplatform.

Wat maakt Lisk uniek?

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is onderdeel van de visie van Lisk. Het project vindt dat niet alleen technische mensen of de elite toegang moeten hebben tot crypto en web3, maar iedereen in de wereld. Deze visie stroomt door alles wat Lisk doet en in hun producten.

Bewezen & gevestigd

Het project, opgericht in 2016, is een van de oudste bestaande cryptoprojecten. Het team heeft bewezen ijverig en consequent aan het project te werken met een van de hoogste ontwikkelingsactiviteiten in de branche en hoge financiering om vele jaren mee te gaan.

Toepassingsspecifieke kettingen

In plaats van te vertrouwen op slimme contracten, implementeren ontwikkelaars hun blockchain-applicaties native op hun eigen blockchain met de SDK. Dit voorkomt schaalbaarheidsproblemen en hoge kosten, maar behoudt de composability dankzij interoperabiliteit.

javascript

In plaats van archaïsche en niche of nieuwe en onbewezen programmeertalen te gebruiken, is de Lisk SDK volledig geschreven in JavaScript en maakt gebruik van de grootste pool van ontwikkelaars wereldwijd.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het netwerk is beveiligd via een milieuvriendelijk en zeer efficiënt Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensusalgoritme en een finaliteitsgarantie van het BFT-protocol. Zonder de noodzaak van mijnwerkers wordt het elektriciteitsverbruik van het gehele netwerk tot een minimum beperkt, terwijl een hoge doorvoer en veiligheid worden gegarandeerd.

Toonaangevende ontwikkelingsstandaarden en testdekking bij het project zorgen voor een soepele werking sinds de lancering van het netwerk op 24 mei 2016. Regelmatige beveiligingsaudits door derden zorgen voor meer vertrouwen en reputatie.

Inspecteer het netwerk op de blockchain-verkenners:

  • LiskScan.com
  • Lisk.Observer

Hoeveel LSK-tokens zijn er in omloop?

In 2016, ten tijde van de LSK ICO, begon de blockchain met 100.000.000 LSK tegen een marktwaarde van $5.800.000. Ongeveer 6 jaar later, in februari 2022, zijn er ongeveer 140.000.000 LSK beschikbaar tegen een marktwaarde van $ 240.000.000. Dit vertegenwoordigt een rendement van meer dan 40x, gezien de LSK-tokenprijs nu.

Bij de lancering ging slechts 8% van de initiële levering van LSK-tokens naar de medeoprichters van het project, wat aan de onderkant van de huidige normen ligt.

Tegenwoordig is het jaarlijkse inflatiepercentage van de LSK-token slechts ongeveer 2%, wat een van de laagste percentages in de branche is.

Wie zijn de oprichters van Lisk?

Het project is opgericht door Max Kordek en Oliver Beddows.

Max Kordek is de CEO van het project en een wereldwijd erkende crypto-ondernemer. Op slechts 24-jarige leeftijd was Max medeoprichter van het blockchain project en haalde hij meer dan 14.000 BTC op tijdens zijn ICO in 2016 en in hetzelfde jaar was hij medeoprichter van Lightcurve, een toonaangevende blockchain-studio gevestigd in Berlijn. Sindsdien is Max steeds meer betrokken geraakt bij de wereldwijde cryptogemeenschap en sprak hij op veel van de beste blockchain-conferenties ter wereld. Tegenwoordig werkt hij meedogenloos om de industrie te helpen grip te krijgen.

Oliver Beddows is de CTO van het project en een ervaren crypto-ontwikkelaar sinds 2014. Samen met Max was hij medeoprichter van het project en ontwikkelde het tot een go-to-platform voor JavaScript-ontwikkelaars en was hij ook mede-oprichter van Lightcurve, een toonaangevende blockchain-studio in Berlijn. Sindsdien introduceert Oliver revolutionaire blockchain-innovaties en is hij zeer toegewijd om de wereld een betere plek te maken met de technologieën die hij bouwt.